Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko Štutgartē izcīna otro WTA dubultspēļu titulu

Ostapenko Štutgartē izcīna otro WTA dubultspēļu titulu
Aļona Ostapenko un Rakele Atavo
Foto: Porsche Tennis Grand Prix

Latvijas tenisa dubultspēļu speciāliste Aļona Ostapenko svētdien Štutgartē izcīnīja otro WTA titulu, "Premier" turnīrā uzvarot kopā ar Rakeli Atavo. Ar trešo numuru izliktā Latvijas un ASV komanda finālā ar 6:4, 6:4 pieveica sacensību galvenās favorītes un Katarinu Srebotniku un Abigeilu Spīrsu.

Atavo vairākas sezonas produktīvi startēja kopā ar Spīrsu, ar viņu iegūstot 14 no saviem 17 WTA tituliem. Pēdējais izcīnīts pagājušā gada jūlijā Stenfordā. Šosezon viņa spēlē kopā ar Slovēnijas labāko dubultspēļu spēlētāju.

Mačs sākās ar Spīrsas servēšanu, viņai to darot neveiksmīgi – amerikānietei geimā trīs kļūdas, un Ostapenko ar pārinieci uzreiz tika pie breika. Divus geimus vēlāk sekoja vēl viens, kad pretinieču serves geimā izdevās uzvarēt no 15:30. Ostapenko dubultbreika pārsvaru noformēta ar apvedošo sitienu.

Latvijas un ASV komanda drīz bija vadībā ar 4:0, bet vienu breiku zaudēja sestajā geimā, kad vāji servēja Ostapenko. Viņai pārsvarā nācās spēlēt ar otro servi, kas noveda pie daudz zaudētiem punktiem. Aļona geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Turnīra pirmā izsētā komanda pēc tam noturēja servi un bija pietuvojusies līdz 3:4.

Otro breiku Ostapenko ar pārinieci neatdeva, tiesa, pēdējā geimā, kad Ostapenko servēja par uzvaru setā, nācās uzvarēt izšķirošā punkta izspēlē, pretējā gadījumā rezultāts kļūtu 5:5, nevis 6:4. Ostapenko bija ilga saspēle ar Srebotniku, vispirms sitot pa līniju, pēc tam pa diagonāli, visbeidzot Ostapenko izcēlās ar "forehand" apvedošo sitienu pa līniju, tā apspēlējot Spīrsu un pieliekot punktu setam.

2. sets sākās ar Ostapenko noorganizētu "sauso" breiku, kad servēja Spīrsa. Ostapenko pielika raketi visu četru punktu gūšanā – Aļonai divas tīri uzvarētas izspēles, kā arī viņa divreiz piespieda Spīrsu kļūdīties. Ostapenko otrajā geimā nosargāja servi un savai komandai deva seta un 2:0 pārsvaru.

Breiks tika zaudēts ceturtajā geimā, kad vāji servēja Atavo, kurai divas dubultkļūdas. Tūlīt atjaunots breika pārsvars, bet pēc tam slikta servēšana Ostapenko izpildījumā, un rezultāts vēlreiz kļuva neizšķirts – 3:3. Srebotnikas un Spīrsas komandā servēšanas ziņā vājais posms bija Spīrsa, kura vēlreiz tika nobreikota devītajā geimā, kad otro reizi šajā setā palika "sausā". Ostapenko ar pārinieci ieguva 5:4 pārsvaru un iespēju servēt par uzvaru mačā. Servēja Ostapenko un spēja tikt galā ar uzdevumu.

Visus trīs WTA vienspēļu finālus zaudējušajai Ostapenko dubultspēļu finālos ir perfekta ar 2-0 bilance. Pirmais fināls viņai bija februārī Sanktpēterburgā, kur Aļona tādas pašas nozīmes "Premier" turnīrā uzvarēja kopā ar Polijas tenisisti Alicju Rosolsku. Panākums Štutgartē dod 470 punktus un 16 741 eiro prēmiju.

Ostapenko Vācijā, kur mači notiek uz māla seguma hallē, bija otrais turnīrs kopā ar Atavo. Pirmais bija Čārlstonā uz zaļā māla, tur sasniedzot pusfinālu. Ostapenko nākamajā nedēļā spēlēs Prāgā, kur notiks "International" sērijas turnīrs.


, 2017-04-30 15:21, pirms 7 gadiem
Viņas lauciņš?
, 2017-04-30 15:27, pirms 7 gadiem
Varbūt, bet Aļonai vajag tādu partneri kā Atavo, kas labi spēlē pie tīkla. Apsveicu ar uzvaru turnīrā un jauno Porsche! Aļonai jāiemācās braukt ar divriteni
, 2017-04-30 15:29, pirms 7 gadiem
Sveicam!
Gaidām veiksmi kādā no Grand Slam turnīriem dubultspēlēs.
, 2017-04-30 15:35, pirms 7 gadiem
Veselīgi! Spēlējot ar Atavo, Aļonu kļūst gudrāka tenisā un pārliecinātāka! ...būs rezultāti arī vienspēlēs!
, 2017-04-30 15:41, pirms 7 gadiem
Ja pāris tuvākajos gados neizdodas labi panākumi vienspēlēs, tad varbūt tiešām jālaiž tikai dubultenes, jā nav tik prestiži un slava/nauda lielāka vieniniekiem, bet ja sanāk un labi sanāk...
, 2017-04-30 15:46, pirms 7 gadiem
Nemiroff rakstīja: Ja pāris tuvākajos gados neizdodas labi panākumi vienspēlēs, tad varbūt tiešām jālaiž tikai dubultenes, jā nav tik prestiži un slava/nauda lielāka vieniniekiem, bet ja sanāk un labi sanāk...
Viens otram netraucē. Šodien Aļona labi sita no gala līnijas, un to var vislabāk uztrenēt tieši vienspēlēs.
, 2017-04-30 17:17, pirms 7 gadiem
Balvās kaut kādi izpūtēji. Nu labi, vismaz savādāki, bet ceremonija sirsnīga. Šajā turnīrā Atavo "atkniksēja" bij.pāriniecei Spīrsai par uzmešanu, Ostapenko Broudijai par kašķīgumu Oklendā.
, 2017-04-30 21:58, pirms 7 gadiem
es teiktu Aļona ir laba vienspēlēs un tas palīdz dubultspēlēs. Galvenais sarunāt pārinieci, kas spēj turēt līdz līmeni. Atawo ir specializējusies uz dubultspēlēm, līdz ar to viena otru papildina, tapēc ir rezultāts un cerams ka RG abas spēlēs kopā. Šķiet drīz Aļona pārspēs Dekmeijeres rekordu rangā un diezgan viegli
, 2017-04-30 23:51, pirms 7 gadiem
Dekmeijeri viņa bija pārspējusi pat bez šī turnīra! Tagad būs vēl stipri augstāk.
, 2017-05-01 00:08, pirms 7 gadiem
Aļonuška, mēs no sirds priecājamies par Tavu panākumu uzvarot dubultspēļu turnīru! Lai veicas arī Prāgā! Sekosim līdzi spēlēm un turēsim īkšķus par Tevi.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
8

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.