Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pasaules reakcija: "Ostapenko mirkli pirms pusnakts izjauc Kolinsas Pelnrušķītes stāstu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pasaules reakcija: "Ostapenko mirkli pirms pusnakts izjauc Kolinsas Pelnrušķītes stāstu"
Aļona Ostapenko: pirmais "WTA Premier" fināls rokā
Foto: USA Today/Scanpix

Aļona Ostapenko "Miami Open" turnīra finālā tiksies ar Slounu Stīvensu, kuru "Crandon Park" laukumos Kībiskeinā atbalstīs visi draugi un ģimene. "French Open" un "US Open" čempiones sestdien aizvadīs pēdējo spēli turnīra vecajā norises vietā, raksta ārzemju prese.

Ostapenko pārtrauc Kolinsas Pelnrušķītes skrējienu – un piesaka izcilu finālu Maiami

Tennis Magazine Ostapenko ends Collins' Cinderella run—and...

"Aļona Ostapenko, iespējams, labāk nekā jebkura cita spēlētāja, zina, ka “seta un breika” deficīts nav neatspēlējams. Divdesmit gadus vecā Latvijas tenisiste “French Open” finālā izkāpa no tādas pašas bedres, lai pārsteigtu Simonu Halepu un negaidīti izcīnītu “Grand Slam” titulu.

Tāpēc brīdī, kad Ostapenko ar retas kļūdas palīdzību palaida vējā izcilu izdevību panākt divu breiku pārsvaru – un aiz tīkla pavīdēja vēl viens Pelnrušķītes stāsts (Cinderella story) augstākā līmeņa turnīrā – nevarēju izvairīties no “deja vu” (jau bijis – franču val.) sajūtas. Vai Daniela Kolinsa, marta sākumā vēl gandrīz nezināma spēlētāja, panāca lūzumu, kurš ļaus turpināt viņas šķietami neiespējamo uzvaru gājienu?

Ja Ostapenko domāja to pašu, ko es, viņas sniegumā tas neatspoguļojās. Spraigā un izklaidējošā mačā, servējot pie rezultāta 3-2, viņa pārliecinoši noturēja servi, turpinājumā aizvadot divus labākos geimus mačā un pieliekot punktu Kolinsas pasakai. Kā izrādījās, tikai mirkli pirms pusnakts."

"Miami Open" pusfināli: Slouna Stīvensa pārspēj Viktoriju Azarenku, Aļona Ostapenko pārspēj Danielu Kolinsu

BBC Sport Miami Open semi-finals: Sloane Stephens beats...

“ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Slouna Stīvensa “Miami Open” finālā tiksies ar “French Open” čempioni Aļona Ostapenko. Tas kļuva zināms pēc amerikānietes iespaidīgās atspēlēšanās pusfinālā pret Viktoriju Azarenku.

Baltkrieviete Azareka bija pārāka otra seta pirmajos divos geimos, bet Stīvensa uzvarēja desmit spēlēs pēc kārtas, lai svinētu uzvaru ar 3-6, 6-2, 6-1. Stīvensa, kura ASV teritorijā uzvarējusi 17 no pēdējiem 19 mačiem, Maiami finālā iekļuva pirmo reizi.

Latvijas tenisiste Ostapenko ceturtdienas vakara turpinājumā apspēlēja amerikānieti Danielu Kolinsu – kura sākumā pārvarēja kvalifikācijas sietu – ar 7-6 (7-1), 6-3. Fināls notiks sestdien.

Ceturtdienas pusfināls bija otrā reize šomēnes, kad pasaules 12. rakete pārspēja “wild-card” saņēmēju Azarenku. Pirms tam Stīvensa divos setos apspēlēja konkurenti Indianvelsas turnīra otrajā kārtā.

Trīskārtējā “Miami Open” uzvarētāja Azarenka pārliecinoši nospēlēja pirmajā setā, taču nākamajā, amerikānietei sākot dominēt, pieļāva četras dubultkļūdas.

Stīvensa nākamnedēļ pirmo reizi iesoļos WTA ranga "Top 10", kamēr divkārtējā “Australian Open” čempionāta uzvarētāja Azarenka – kura pēc bērna kopšanas atvaļinājuma piedalījās tikai ceturtajā turnīrā – atgriezīsies “Top 100”.

“Zināju, ka man jānoturas. Viktorija ir diža čempione,” teica 25 gadus vecā Stīvensa. “Turpināju cīnīties un otrajā setā izmantoju “momentum” brīdi. Pati uzaugu dienvidu Floridā, tāpēc iekļūt fināla ir neticami. Zināju, ka man jākoncentrējas spēlei savā laukuma pusē.”

Slouna Stīvensa tiek tālāk, piesakot "Miami Open" finālcīņu ar Aļonu Ostapenko

The New Indian Express/AFP Sloane Stephens advances to set up Miami...

“Slouna Stīvensa ir apņēmības pilna ierakstīt savu vārdu vēstures grāmatās. Ceturtdien viņa ar uzvaru trīs setos pār pasaules bijušo pirmo raketi Viktoriju Azarenku nodrošināja vietu “Miami Open” finālā.

Pašreizējā “US Open” čempione pirms sestdienas izrādes parādīja iespaidīgu sniegumu. Stīvensa tikai 18 dienas pēc Indianvelsā izcīnītās uzvaras pār Azarenku apspēlēja pretinieci ar 3-6, 6-2, 6-1. Un finālā viņa tiksies ar pasaules piekto raketi Aļonu Ostapenko.

Stīvensa uzauga Planteišenā (Plantation), stundas brauciena attālumā ziemeļos no Kībiskeinas (Key Biscayne). Spēlētāja cer, ka viņas draugi un ģimene uz finālu ieradīsies pilnā sastāvā.

Sestdienas tikšanās būs pēdējais sieviešu fināls “Crandon Park” laukumos pirms 2019. gadā plānotās pārcelšanās uz “Hard Rock Stadium” kortiem.

Stīvensas bilance finālos ir 5-0 un sestais panākums pēc kārtas – un pēdējais Kībiskeinā – varētu padarīt viņas pirmo uzvaru Maiami vēl īpašāku.

“Te jūtos kā mājās,” viņa teica. “Kad biju jaunāka, regulāri braucām uz šejieni spēlēt. Lieliska izdevība maniem draugiem un ģimenei. Viņi parasti šeit ierodas pilnā sastāvā. Būtu forši, ja izdotos pēdējo uzstāšanos šajā vietā pabeigt ar uzvaru.”

Ostapenko, kura pērn Pekinā zaudēja pusfinālā, tāpat kā Stīvensa vēl ne reizi nav uzvarējusi WTA “premier” līmeņa turnīrā (protams, neskaitot vēl augstāk vērtēto “Grand Slam”).”

Slounai Stīvensai iespēja spēlēt Maiami finālā uzlabo garastāvokli

The New York Times https://www.nytimes.com/2018/03/30/...

“Slouna Stīvensa bija aizņemta. Dienu pēc “US Open” triumfa 2017. gada septembrī viņa centās izvēlēties tērpu čempiones foto sesijai, kad pie viesnīcas numura durvīm atskanēja kluss klauvējiens.

Pieņemot, ka klauvētājs varētu būt viesnīcas darbinieks, Stīvensa iesaucās, “Nāciet iekšā.” Brīdī, kad viņa saprata, ka viesis ir “Houston Rockets” saspēles vadītājs Kriss Pols (Chris Paul), jaunā “Grand Slam” čempione tikai klusi nočukstēja, “Tu esi Kriss Pols.”

Izrādījās, ka Pola māte, Robina Džonsa (Robin Jones), sekojusi Stīvensas mazticamajam skrējienam pretī titulam un kļuvusi par viņas fani. Deviņkārtējais NBA "All Star" dalībnieks Pols bija apmeties tajā pašā viesnīcā, kur Stīvensa, un vēlējās viņu satikt. Apciemojuma laikā viņš piezvanīja mātei un izmantoja “FaceTime” seansu, lai viņa varētu sasveicināties ar Stīvensu.

“Tas bija super forši,” Stīvensa pēc iekļūšanas Maiami finālā atcerējās patīkamo notikumu. “Man viņš patīk un vēl satiku viņa mammu. Tas bija ļoti jauki.”

Tikšanās ar (citām) slavenībām palīdzēja Stīvensai pārvarēt sarežģīto periodu pēc ASV atklātā čempionāta – no rudens sākuma līdz “Australian Open” viņa zaudēja astoņos mačos pēc kārtas.”

  +7 [+] [-]

, 2018-03-31 00:39, pirms 6 gadiem
Mellā baigi laba, bet Aļonai nekas nav nepārvarams!

     [+] [-]

, 2018-03-31 00:57, pirms 6 gadiem
Stīvensa uzauga Planteišenā (Plantation) (C)
--------------------
Varbūt -Plantācijā?!
Vai varbūt Cukurniedru Plantācijā?!

  +5 [+] [-]

, 2018-03-31 02:13, pirms 6 gadiem
Jeļenai grūta ciiņa, lai uzvar labākā. !

     [+] [-]

, 2018-03-31 07:04, pirms 6 gadiem
sāc tak reiz pieaugt

oxa rakstīja: Stīvensa uzauga Planteišenā (Plantation) (C)
--------------------
Varbūt -Plantācijā?!
Vai varbūt Cukurniedru Plantācijā?!

     [+] [-]

, 2018-03-31 08:08, pirms 6 gadiem
Lauva vai zilonis? Aļona(Lion) pret Slounu(Slon).

     [+] [-]

, 2018-03-31 08:23, pirms 6 gadiem
Baltie sàk un uzvar

     [+] [-]

, 2018-03-31 09:43, pirms 6 gadiem
Interesanti, ka Aļonu sāk vērtēt kā pieredzējušu un ievērības cienīgu veterāni. Vēl pirms šī turnīra (un arī turnīra sākumā) viņa tika vērtēta kā nenobriedusi izlēcēja, kura tikai nejaušības pēc uzlēca augstāk par dibenu un paņēma RG. P.S. Šovakar man liekas Aļona Slounu nomizos.

     [+] [-]

, 2018-03-31 11:24, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Interesanti, ka Aļonu sāk vērtēt kā pieredzējušu un ievērības cienīgu veterāni. Vēl pirms šī turnīra (un arī turnīra sākumā) viņa tika vērtēta kā nenobriedusi izlēcēja, kura tikai nejaušības pēc uzlēca augstāk par dibenu un paņēma RG. P.S. Šovakar man liekas Aļona Slounu nomizos.
Mēs vēl viņu nez kāpēc tā nevērtējam.
Tāda uzmanība var nākt arī amerikankai oar sliktu

     [+] [-]

, 2018-03-31 20:46, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Interesanti, ka Aļonu sāk vērtēt kā pieredzējušu un ievērības cienīgu veterāni. Vēl pirms šī turnīra (un arī turnīra sākumā) viņa tika vērtēta kā nenobriedusi izlēcēja, kura tikai nejaušības pēc uzlēca augstāk par dibenu un paņēma RG. P.S. Šovakar man liekas Aļona Slounu nomizos.
Nevar katrā lapelē rakstīto uzreiz vērtēt kā vispārējo uzskatu.