Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Ostapenko - Brengle 6:2, 6:1

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Teksta tiešraide: Ostapenko - Brengle 6:2, 6:1
Aļona Ostapenko. Foto: imago/Scanpix

2017. gada "French Open" čempione Aļona Ostapenko (WTA 43.) šodien, tiekoties ar amerikānieti Medisonu Brengli (WTA 78.), mēģinās gūt pirmo uzvaru Parīzē kopš "Grand Slam" titula izcīnīšanas.

6:1 BREIKS! Ātrs seta noslēgums - Ostapenko tiek pie divkāršas mačbumbas un izmanto jau pirmo no divām.

5:1 Ostapenko izlaiž gan 30:0, gan 40:30, taču atspēlē kārtējo breikbumbu.

4:1 BREIKS! Ostapenko pie tīkla meistarīgi nopelna trīskāršu breikbumbu un ar vēl vienu netveramu sitienu otro breikbumbu izmanto.

3:1 Ostapenko no 30:0 attopas pie breikbumbas, ko pati uzdāvina ar dubultkļūdu, taču Brengle netiek galā ar otro servi un trāpa tīklā. Ostapenko ar teicamu sitienu atspēlē vēl vienu breikbumbu un pārvar nepatīkamus brīžus.

2:1 Ostapenko nedaudz pārcenšas ar sitiena spēku, un Brengle pēc ilgas pauzes beidzot paņem geimu.

2:0 Pie savas serves Ostapenko zaudē tikai punktu un uzvar sestajā geimā pēc kārtas.

1:0 BREIKS! Ostapenko pārsvars kļūst arvien jūtamāks, un viņa arī šo setu sāk ar sausā uzvarētu geimu pie pretinieces serves.

Pirmais sets

6:2 Seta izservēšanas vietā Ostapenko ar dubultkļūdu nonāk divkāršas breikbumbas priekšā, bet arī šoreiz abas atspēlē. Brengles sitiens tīklā dod arī pirmo setbumbu, un Latvijas tenisiste ar sitienu no kreisās pieliek setam punktu.

5:2 BREIKS! Ostapenko ar trim izspēlēm un lielisku saīsināto sitienu no 15:40 panāk breikbumbu, un amerikāniete geimu uzdāvina ar dubultkļūdu.

4:2 Ostapenko no 15:30 panāk 40:30, taču pielauj divas dubultkļūdas pēc kārtas. Līdzīgi kā iepriekš pie vairuma breikbumbu, Ostapenko arī šajā geimā svarīgā brīdī spēj sakoncentrēties gan pirmajai servei, gan labai kombinācijai un atspēlē divas breikbumas. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm - šoreiz Ostapenko spēj pielikt arī punktu. Pirmais geims mačā, kurā uzvar servētāja.

3:2 BREIKS! Breiku pēcpusdiena turpinās, un šoreiz geims bija visai īss - amerikāniete pie 15:40 pārliecinoši sit autā.

2:2 BREIKS! Ostapenko rāda raksturu arī šajā geimā, četras no sešām breikbumām atgūstot ar izspēlēm (ieskaitot divkāršo pie 15:40), vienreiz piespiež pretinieci kļūdīties un sesto breikbumbu atspēlē ar netveramu servi, tomēr septītajā breikbumbā Aļona sit tīklā.

2:1 BREIKS! Ostapenko nepadodas pēc Brengles pārliecinošā geima sākuma (40:0), ar teicamu sitienu no kreisās panāk 40:40, nopelna divas breikbumbas un otro ar vēl vienu sitienu no kreisās arī izmanto.

1:1 BREIKS! Pirmajā serves geimā problēmas gan rodas arī Latvijas tenisistei. Ostapenko atspēlē kā 0:30, tā arī pirmo breikbumbu, taču neizmanto iespēju pielikt geimam punktu un ar pašas kļūdām - saīsināts sitiens tīklā un dubultkļūda - dāvā arī otro un trešo breikbumbu. Un pie trešās breikbumbas pieļauj vēl vienu dubultkļūdu.

1:0 BREIKS! Lielisks sākums Ostapenko, pie sāncenses serves uzvarot sausā un šo "Roland Garros" sezonu sākot ar breiku. Par spīti tam, ka amerikānietei tikai vienreiz bija nepieciešama otrā serve.

12:03 Ar servi spēli sāks 30 gadus vecā amerikāniete.

Ostapenko "French Open" vēsture (7-3)

GadsKārtaPretinieceRezultāts
2016.1.Naomi Osaka (#101)4:6 5:7
2017.1.Luisa Čiriko (#128)4:6 6:3 6:2
2.Monika Puiga (#41)6:3 6:2
3.Ļesja Curenko (#42)6:1 6:4
4.Samanta Stousura (#22)2:6 6:2 6:4
QFKarolīna Vozņacki (#12)4:6 6:2 6:2
SFTimeja Bačinskī (#31)7:6(4) 3:6 6:3
FSimona Halepa (#4)4:6 6:4 6:3
2018.1.Katerina Kozlova (#67)5:7 3:6
2019.1.Viktorija Azarenka (#43)4:6 6:7(4)

Pirms spēles

Ostapenko ir īpatnējas attiecības ar "French Open", šajā turnīrā tikai vienreiz spējot uzvarēt 1. kārtas mačā. Tas, protams, notika pirms trim gadiem, kad viņa ar septiņām uzvarām izcīnīja titulu. Pārējās četrās vizītēs tikai zaudējumi. Uzvaras gūt neizdevās arī debijā 2015. gadā, kad viņa kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā divu otrā simta spēlētāju mačā ar 6:4, 3:6, 3:6 zaudēja Verai Duševinai.

Ostapenko pirms trim gadiem Parīzē triumfēja kā ranga 47. numurs. Vēlāk rangā izdevās uzkāpt līdz 5. vietai, bet tagad viņa ir gandrīz turpat, kur pirms 2017. gada turnīra – 43. vietā. Aļonai koronavīrusa pandēmijas saīsinātajā sezonā ir 6-6 bilance, tikai divos turnīros spējot gūt vairāk par vienu uzvaru – februārī Dohā (astotdaļfināls) un pagājušajā nedēļā Strasbūrā (ceturtdaļfināls).

Viņa Strasbūrā atstāja labu iespaidu cīņas otrajā pusē pret pasaules astoto raketi Kiki Bertensu, pēdas savainojuma upuri uzvarot ar 2:6, 6:4, 4:2. Ostapenko pēc šī panākuma kārtējo reizi runāja par atgriešanos ranga desmitniekā un nākamajā mačā divos setos sakrāja 38 nepiespiestās kļūdas, ar 6:7(2), 6:7(4) zaudējot Nao Hibino (#84), kuru bija uzveikusi visos četros iepriekšējos setos. 2:0 varēja būt arī šoreiz, jo Ostapenko setos bija vadībā ar 4:2 un 5:2.

Brengle šogad lielākos panākumus guvusi "Challenger" turnīros februārī, uzvarot Ņūportbīčā (Kalifornija) un sasniedzot pusfinālu Nikolasvilā (Kentakī). Viņai WTA pamatturnīros tikai divas uzvaras, abas gūstot pirms dažām nedēļām "US Open", kur Brengle ar 6:2, 6:2 uzvarēja Arinu Rodionovu (154) un ar 6:2, 6:3 apspēlēja Dajanu Jastremsku (#25), pēc tam ar 2:6, 4:6 zaudējot Šelbijai Rodžersai (#93).

Mačā pret Jastremsku bija Brengles aizsardzības tenisa klasika, tiekoties ar agresīvu un paviršu spēlētāju, kad Jastremska 17 geimos sakrāja 43 nepiespiestās kļūdas. Brengles karjeras divi spilgtākie mači viņas aizsardzības spēles panākumu jomā notika 2017. gadā, kad viņa janvārī Oklendā ar 6:4, 6:7(3), 6:4 uzvarēja Serēnu Viljamsu, kurai toreiz bija 88 nepiespiestās kļūdas. Savukārt maija beigās "French Open" 1. kārtā ar 1:6, 6:3, 13:11 apspēlēta Jūlija Gērgesa, kura asistēja ar 90 nepiespiestajām kļūdām.

Atkarībā no mača ilguma – agresīvajai Ostapenko ir potenciāls tikt pie milzīga kļūdu skaita, jo viņas spēles stila tenisistēm pret Brengles aizsardzību mēdz būt ļoti murgaini mači – arī uzvaru gadījumos viegli gadās reti. Ostapenko ar Medisonu tikusies trīs reizes (2-1), visus mačus spēlējot uz cietā seguma 2017. gada pirmajos trīs mēnešos – viņa uzvarēja Oklendā (7:5, 6:3) un Akapulko (7:5, 6:4), bet zaudēja Maiami (3:6, 6:3, 2:6).

Savukārt māls Brenglei nav ērts segums, viņai uz tā karjeras bilance WTA turnīros ir negatīva ar 12-22, labākais rezultāts – pusfināls 2015. gadā Štutgartē, kur notiek nestandarta turnīrs uz šī seguma, jo tenisistes sacenšas telpu apstākļos. Brengle "French Open" guvusi tikai vienu uzvaru (1-6), jau pieminēto panākumu pirms trim gadiem pret Gērgesu. Brengle uz māla nav spēlējusi ilgāk nekā gadu – kopš pagājušās sezonas "French Open", kur 1. kārtā ar 2:6, 3:6 zaudēja Karolīnai Pliškovai (#2).

Turnīram koronavīrusa pandēmijas dēļ no vasaras pārceļoties uz rudeni, "French Open" saulaina un sausa laika vietā ir aukstums ar lietu un lēniem kortiem. Ostapenko pietiek jaudas, lai varētu strādāt viņai nepatīkamos apstākļos, taču pacietības un precizitātes trūkums ir prom neejoša problēma, it īpaši mačos pret aizsardzības stila spēlētājām. Tāda viņai pretī stāsies jau pirmajā cīņā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-29 09:32, pirms 4 gadiem
Nu, tenisa spečuki stāstiet - ar ko RG laukumi tagad atšķiras no jūnija?...lēnāki, ātrāki?
...un kas tās par jaunām tenisa bumbiņām, kuras varētu nepatikt Nadalam (pēc Vilandera teiktā), jo nevar tādus grieztos kaut kādus taisīt, kas Nadalam patīkot....varbūt tās jaunās bumbiņas ir labas priekš Aļonas, kuru , cik atceros, izbesīja Kasatkina ar saviem grieztajiem...??

  +2 [+] [-]

, 2020-09-29 10:05, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: Nu, tenisa spečuki stāstiet - ar ko RG laukumi tagad atšķiras no jūnija?...lēnāki, ātrāki?
...un kas tās par jaunām tenisa bumbiņām, kuras varētu nepatikt Nadalam (pēc Vilandera teiktā), jo nevar tādus grieztos kaut kādus taisīt, kas Nadalam patīkot....varbūt tās jaunās bumbiņas ir labas priekš Aļonas, kuru , cik atceros, izbesīja Kasatkina ar saviem grieztajiem...??
Esmu pilnīgākais diletants tenisā, bet vakar Sporta studijā rādīja Jeļenas Jakovļevas citātu, ka laukumi ir lēnāki, bet pati Aļona ir labā formā. Aļona pie jaunā trenera pirmo reizi karjerā devusies trenēties pēc uzvarēta mača. Nezinuu, vai SC bija raksts par to, kāpēc Sevastova izlaiž šo RG, bet Sporta studija sazinājās ar pašu Anastasiju, un iemesls ir, ka nespēja atgūties no savainojuma.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-29 10:15, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: Nu, tenisa spečuki stāstiet - ar ko RG laukumi tagad atšķiras no jūnija?...lēnāki, ātrāki?
...un kas tās par jaunām tenisa bumbiņām, kuras varētu nepatikt Nadalam (pēc Vilandera teiktā), jo nevar tādus grieztos kaut kādus taisīt, kas Nadalam patīkot....varbūt tās jaunās bumbiņas ir labas priekš Aļonas, kuru , cik atceros, izbesīja Kasatkina ar saviem grieztajiem...??
Korti ir ievērojami lēnāki, jo rudenī pieaug mitrums gan zemē, gan gaisā.
Nadals spēlē ar topspiniem un, jā, bumbu specifikai tur var būt sava loma. Tajā pašā laikā lēni korti Nadalam ir labi - jautājums, cik Nadals ir gatavs funkcionāli, gadi tomēr ...

Attiecībā uz Aļonu ... kā tur bija ar teicienu par bitēm? Tāpat ir ar Aļonu. Viņu var izbesīt ne tikai Kasatkinas grieztie. Tikpat labi viņu var izbesīt ziemeļblāzmas intensitāte vai piektajā rindā sestajā vietā sēdošās skatītājas labās ciskas celulīts. Ak nebūs FO skatītāju? Nu tad izbesīs sola krāsojums.

Man domāt, pirmo spēli Aļona vinnēs. Otro pakāsīs. Tas ir viņas pēdējā laika spēļu "ornaments".

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:09, pirms 4 gadiem
Nervustrong negribēja nosponsorēt Ostapenko? Es saprotu gēni un tā līdzīgi kā Putinseva, bet nu elitārs sports un tā. Ja Brengle varēs noservēt, tad nav variantu - mans viedoklis.

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:19, pirms 4 gadiem
Pret šādu pretinieci jāservē no apakšas. Aļonai jau kādas 4(?) dubultās, 2 breiki un zaudēta pašas serve.2-1.

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:22, pirms 4 gadiem
Kur var redzēt?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-29 12:24, pirms 4 gadiem
parbmx rakstīja: Kur var redzēt?
eirosporta pleijerī

  +1 [+] [-]

, 2020-09-29 12:24, pirms 4 gadiem

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:25, pirms 4 gadiem
servēju ar slotaskātu

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:26, pirms 4 gadiem
starpcitu, kur ir labākie kebabi Rīgā?

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:26, pirms 4 gadiem
livetv.sx, bet slikti

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:27, pirms 4 gadiem
atkal zaudē savu servi.2-2

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:29, pirms 4 gadiem
Cirks. Atkal breiks - 3-2

  +1 [+] [-]

, 2020-09-29 12:34, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Cirks. Atkal breiks - 3-2
Kāpēc cirks? Tas ir sieviešu teniss

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:35, pirms 4 gadiem
Šitāda muļļāšanās ir par traku pat priekš sieviešu tenisa

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:39, pirms 4 gadiem
Tas viss kaut kad jau daudzkārt ir redzēts - breiks te, breiks tur, tad atkal un atkal, bet beigās sa. irsta spēles galotne. Ir bijis maz tādu uzvaru tieši pēc iepriekš bezkaunīgi pakāstām spēlēm, kuras Aļona spētu sakārtot. Vai šodien būs citādi?? Vai no iepriekšējās spēles zaudējuma pohām meitēns atguvies? Lai veicas gudrākajai un apzinīgākajai!

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:45, pirms 4 gadiem
6:2, itin pārliecinoši.

  +3 [+] [-]

, 2020-09-29 12:46, pirms 4 gadiem
EUcerin rakstīja: Kāpēc cirks? Tas ir sieviešu teniss
Tiešām jāpiekrīt, vienā geimā vari nobreikot uz 0, tad tevi nobreiko uz 0, tad izservē uz 0, vai pofig kāds geims vienmēr duece

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:51, pirms 4 gadiem
Smeši Aļonai lieliski, no abām pusēm.

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:54, pirms 4 gadiem
Otins, nesapriecājies priekšlaicīgi, neaizmirsti par Aļonas psiholoģisko noturību! Protams, arī pretspēlētāja nešķiet pārliecinoša.

     [+] [-]

, 2020-09-29 13:02, pirms 4 gadiem
4:1, arvien labāk. Nu tikai neatlaist.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-29 13:03, pirms 4 gadiem
Ei nu,
Šerifa paņēma setu pret Pliškovu

pirmā ēģiptiete ever Grand Slam pamatturnīrā un paņem setu pret 2.izsēto
no kvalifikācijas izsitusies, zvērā

     [+] [-]

, 2020-09-29 13:08, pirms 4 gadiem
marexs rakstīja: Otins, nesapriecājies priekšlaicīgi, neaizmirsti par Aļonas psiholoģisko noturību! Protams, arī pretspēlētāja nešķiet pārliecinoša.
Tā jau ir, bet Aļonai galvenais ir pārservēt, pēc tam jau aiziet.

     [+] [-]

, 2020-09-29 13:10, pirms 4 gadiem
Īzī pīzi Aļona būs izdomājusi jaunu sitienu - griezto saīsināto.

     [+] [-]

, 2020-09-29 13:11, pirms 4 gadiem
Ir

     [+] [-]

, 2020-09-29 13:13, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Ei nu,
Šerifa paņēma setu pret Pliškovu

pirmā ēģiptiete ever Grand Slam pamatturnīrā un paņem setu pret 2.izsēto
no kvalifikācijas izsitusies, zvērā
Varam paskatīties, kam ir laiks: https://www.jokerlivestream.net/she...

  +2 [+] [-]

, 2020-09-29 13:20, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Varam paskatīties, kam ir laiks: https://www.jokerlivestream.net/sherif-m-egy-vs-pliskova-ka-cze-live-stream-820496.html
Nav jāmokās, pa eurosport 1 rāda.

     [+] [-]

, 2020-09-29 13:50, pirms 4 gadiem
Edison rakstīja: Nav jāmokās, pa eurosport 1 rāda.
Man ir vācu Eurosport, un viņi tagad rāda Kolšreibera spēli.