Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Pekinā ielozē Ņujorkā uzvarēto Šarapovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Pekinā ielozē Ņujorkā uzvarēto Šarapovu
Marija Šarapova un Anastasija Sevastova septembra sākumā Ņujorkā
Foto: imago/Scanpix

Anastasijai Sevastovai piektdien Pekinas "Premier Mandatory" turnīra 1. kārtā ielozēja maču pret Krievijas superzvaigzni Mariju Šarapovu, kuru viņa pavisam nesen pieveica uz "US Open" skatuves. Aļona Ostapenko Pekinā startēs no 2. kārtas.

Pekinā notiks pēdējais no sezonas četriem "Premier Mandatory" sērijas jeb obligātajiem turnīriem. Šajā kategorijā ietilpst arī Indianvelsa, Maiami un Madride. Šo turnīru čempionēm pienākas 1000 reitinga punkti. Pekinā no ranga pirmā desmitnieka nebūs tikai ASV veterānes Venusas Viljamsas.

Pekinas turnīrs īpašs ar to, ka šeit top spēlētājām nav atbrīvojumu no 1. kārtas – jāspēlē visām, kuras nav tikušas līdz pusfināliem Uhaņā. Proti, tikai Uhaņas pusfinālistes, ņemot vērā ilgo uzkavēšanos Uhaņā un agro Pekinas turnīra sākumu (pirmās spēles jau rīt), Pekinā startēs no 2. kārtas.

Viņu vidū ir arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura Pekinā spēlēs tikai otro reizi. Pērn debijā viņa neizservēja maču un ar vienu mačbumbu zaudēja Jūlijai Putincevai – 6:1, 3:6, 5:7. Šoreiz Ostapenko pirmā pretiniece būs Samanta Stousura vai Kateržina Sinjakova.

Arī Anastasija Sevastova pirms gada Pekinā izstājās jau 1. kārtā, ar 1:6, 1:6 ciešot sagrāvi pret Johannu Kontu. Sevastovai Pekinā tā bija otrā viesošanās, bet pirmajā, kas notika 2010. gadā, viņai no kvalifikācijas izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, kur Anastasiju apturēja varenā ķīniete Na Lī (6:7(6), 3:6).

Arī šoreiz Sevastovai turnīrs sāksies ar maču pret elites spēlētāju, kurai gan pašreiz vēl nav tādam statusam atbilstoša reitinga. Runa ir par bijušo pasaules pirmo raketi Mariju Šarapovu, kura šobrīd atrodas 104. vietā un Pekinā spēlēs ar "wild card" palīdzību. Šarapova ir 2014. gada Pekinas turnīra čempione, viņai šeit arī viens zaudēts fināls (2012. gadā). Sevastova ar Šarapovu 3. septembrī sacentās "US Open" astotdaļfinālā, toreiz pieckārtējo "Grand Slam" čempioni pieveicot trīs setu mačā ar rezultātu 5:7, 6:4, 6:2. Abu otrā tikšanās gaidāma rīt plkst. 14:30.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-29 10:24, pirms 7 gadiem
Atkārtot! Atkārtot! Sevastova to var!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-29 10:39, pirms 7 gadiem
Būtu jau labi atkārtot!Sevastova ir mana favorīte un vienmēr novēlēšu viņai uzvaru. Bet būs grūti, ar izlozi Nastjai nav paveicies!
Bet vairāk jau atkarīgs no Šarapovas, vai viņa būs atguvusi formu.
Lai vai kā man nepatīk Šarapovas baurošana potenciāli viņa ir viena no pasaules līderēm.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-29 11:26, pirms 7 gadiem
Nu kā var tā neiet... Sevastova vispār ir slikto izložu favorīte... Pēdējās izlozes vēl tā nekas, bet pirms tam arī bija murgs..

  +1 [+] [-]

, 2017-09-29 11:51, pirms 7 gadiem
Kas tur slikts? Garajai ir jādomā kā izbēgt no zāģa. Vienīgā problēma Sevai, ka 1.kārta. Marija ir to reto skaitā, kurai nevajag spēļu, lai "ieietu" turnīru rutīnā.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-29 12:14, pirms 7 gadiem
Piekrītu, ka Nastjai bieži neveicas ar izlozi.
Izlozei ir liela nozīme, ļauj iespēlēties, uzņemt formu. Ja uzreiz stipra pretiniece, tad grūtāk.
Šarapova ir ekstra klases tenisiste, protams gadu ilgais pārtraukums ir atstājis sekas, nezin kā viņa patlaban jūtas.
bet nākošgad viņa būs strap favoritēm.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-29 18:50, pirms 7 gadiem
nevar vienmēr gribēt vieglas izlozes, ja esi ranga augšā, pierādi ka tur iederies. re Aļona Mugurusu vinnēja. Nastja arī var Šareni vēlreiz vinnēt