Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča Šveicē sasniedz ITF vienspēļu ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča Šveicē sasniedz ITF vienspēļu ceturtdaļfinālu
Diāna Marcinkeviča. Foto: Tobias Froehlich

Verbīras (Šveice) ITF W25 turnīrā ar pirmo numuru izsētā Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča ceturtdien iekļuva vienspēļu ceturtdaļfinālā, bet dubultspēļu turnīrs pabeigts ar zaudējumu pusfinālā.

WTA ranga 205. vietā esošā Marcinkeviča vienspēļu sacensību 2. kārtas mačā ar 6:2, 7:6(4) uzvarēja Krievijas spēlētāju Darju Lodikovu (WTA 454.). Diāna 2. setā atspēlējās no 2:5, Lodikovai devītajā geimā ar savu servi bija viena setbumba.

Marcinkeviča piektdien ceturtdaļfinālā tiksies ar Francijas tenisisti Alisi Tubello (WTA 615.), kura Verbīras turnīru sāka kvalifikācijā. Diāna viņu pirms diviem gadiem ar 5:7, 6:1, 6:1 uzvarēja tādas pašas kategorijas turnīrā Klermonferānā uz "hard" seguma. Šveicē ir māls.

Marcinkeviča ar Itālijas tenisisti Kamillu Rozatello palika divu punktu attālumā no dubultspēļu fināla, kad pusfinālā piedzīvoja 1:6, 6:3, 8:10 zaudējumu pret Turcijas un Lihtenšteinas duetu Ipeka Soilu/Katinka fon Daihmane.

Latvijas trešā rakete šonedēļ WTA vienspēļu rangam nopelnīja deviņus reitinga punktus, bet dubultspēļu ieskaitē iegūti 18.