Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča zaudē nakts mačā Itālijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča zaudē nakts mačā Itālijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Jau piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Latvijas dāmu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča, kura trešdienas naktī nepārvarēja 1. kārtu Banjatikas ITF 25 000 turnīrā. Tikmēr Mārtiņš Podžus otrdien sasniedza 2. kārtu ITF 15 000 turnīrā Suboticā.

Banjatikā tiek izmantoti tikai divu spēļu korti, tāpēc ilgu maču gadījumā iespējamas ļoti vēlas cīņas. Diānai Marcinkevičai WTA 301.) bija dienas astotā spēle, kas sākās vēlu un beidzās 15 minūtes pēc pusnakts, kad Diāna ar rezultātu 1:6, 6:7(3) bija zaudējusi 18 gadus vecajai Krievijas tenisistei Varvarai Gračovai. Viņa šobrīd rangā ir 489. vietā, kas ir piecas pozīcijas zem viņas rekorda.

Marcinkeviča diktēja spēli ar agresīvu tenisu, taču pieļāva pārāk daudz kļūdu, kamēr Gračova sekmīgi darbojās aizsardzībā un izmantoja iespējas pretuzbrukumos. Marcinkeviča 2. setā pretiniecei pēc pārsvara iedošanas neļāva divreiz izservēt maču, bet netika tālāk par taibreiku.

Marcinkeviča augustā un septembra sākumā bija jāaizstāv pagājušā gadā šajā posmā četros ITF 25 000 sērijas turnīros nopelnītie 45 reitinga punkti. Viņa pērn sasniedza pusfinālu Vokingā, bet līdz ceturtdaļfinālam tika Čisvikā, Braunšveigā un Banjatikā. Šogad šajā laikā posmā Diāna piedalījās trijos no minētajiem četriem turnīriem (izņemot Čisviku) un visos zaudēja jau 1. kārtā.

Septembrī Marcinkevičai būs sezonas lielākais punktu zaudējums vienā mēnesī, kad viņa 24. datumā šķirsies no 60 punktiem, kas pirms gada nopelnīti ar tikšanu līdz Senmalo ITF 60 000 finālam.

Marcinkevičai Itālijā, kur jāspēlē uz māla, vēl palicis dubultspēļu turnīrs kopā ar Rumānijas tenisisti Kristinu Dinu. Ar trešo numuru izsētais duets 1. kārtas mačā ar 6:3, 6:0 sagrāva itālietes Martinu Karegaro un Frančesku Di Sarru. Iekļūšana ceturtdaļfinālā dod 11 punktus.

Otro nedēļu Serbijas "Futures 15 000" māla turnīros aizvada Mārtiņš Podžus (ATP 576.), kurš pagājušajā nedēļā sasniedza pusfinālu Novisadā, bet šonedēļ startē Suboticā. Turnīrā ar pirmo numuru izliktais latvietis 1. kārtas mačā 58 minūtēs ar 6:1, 6:1 sagrāva čehu Ondržeju Krstevu (ATP 1201.).