Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis/Ozoliņš ņem virsroku dubultspēlē, Sevastovai zaudējums 55 minūtēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gulbis/Ozoliņš ņem virsroku dubultspēlē, Sevastovai zaudējums 55 minūtēs
Ernests Gulbis. Foto: Priit Mürk/ERR

Šodien Tallinā sācies "Merks Cup" – tenisa turnīrs, kurā spēkus samēro Latvijas un Igaunijas labākie spēlētāji. Atklāšanas mačā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kārlis Ozoliņš, tad sekoja Anastasijas Sevastovas zaudējums 55 minūtēs, bet Latvijai vadību atguva Ozoliņa un Ernesta Gulbja duets.

"Merks Cup" turnīrs notiek Tallinā. Tenisa kortos sacenšas Latvijas un Igaunijas labākie spēlētāji. Īpaši jāizceļ sieviešu sastāvs, jo visas četras tenisistes ir WTA ranga pirmajā simtniekā.

Kārlis Ozoliņš - Vladimirs Ivanovs

Spēli ar servi sāka Kārlis Ozoliņš, un pirmā geima uzvarēšana viņam nesagādāja nekādas problēmas. Vēl vairāk – tūdaļ tika iegūts pirmais breiks, kas pārliecinoši tika nostiprināts, panākot 3:0. Pirmā seta gaitā latvietis izmantoja divas no četrām breikbumbām, pretiniekam nedodot nevienu iespēju, tādējādi 23 minūtēs tika izcīnīta loģiska uzvara ar 6:1. Jāpiezīmē, ka Ozoliņš nereti servēja ātrāk par 200 km/h.

Otrā seta ievadā Ozoliņam radās vēl viena iespēja lauzt pretinieka servi. Pirmā breikbumbas izspēle beidzās neveiksmīgi, taču Latvijas tenisistam bija vēl viena iespēja, un jaudīgs diagonālais sitiens bija precīzs. Panācis 1:0, Ozoliņš mazliet pazaudēja pavedienu un pie savas serves nonāca 15:40 situācijā, tomēr izdevās sasmelt izlieto un panākt 2:0. Nākamajā serves geimā Ozoliņš jau bija atguvies, ieliekot trīs ļoti pārliecinošas serves.

Cīņas turpinājumā Ozoliņam bija vēl vairākas breika iespējas. Tās tika palaistas garām, taču uzvarai pietika ar pārliecinošu sniegumu pie savas serves. Latvijas tenisists otrajā setā bija pārāks ar rezultātu 6:3, dodot mūsējiem pirmo panākumu turnīra ietvaros.

Anastasija Sevastova - Anete Kontaveita

Dienas otrajā spēlē kortā devās Anastasija Sevastova un Anete Kontaveita. Ilgā pauze liepājniecei sagādāja lielākas grūtības, jo viņa spēles ievadā nonāca iedzinējos ar 0:2 – pie vienādi viņa saservēja dubultkļūdu, kam sekoja igaunietes sekmīgs uzbrukums. Sevastova tūdaļ breiku atguva, tomēr tas palika viņas vienīgais uzvarētais geims pirmajā setā – zaudējums ar 1:6. Kontaveita spēlēja pārliecinoši, savas serves geimos vairākkārt uzvarot uz nulles.

Nākamā seta ievads nesa vairākas Kontaveitas kļūdas pēc kārtas, taču tieši mājiniece atkal pirmā ieguva breika priekšrocības, panākot 2:1. Šajā geimā viņa pat bija vadībā ar 40:0, tad zaudēja divās izspēlēs savu kļūdu dēļ, tomēr ieguva breiku. Arī nākamajā serves geimā Sevastova zaudēja, nonākot neapskaužamā situācijā, un no bedres izrāpties viņai nebija pa spēkam – ātrs zaudējums divos setos ar 1:6, 2:6.

Gulbis/Ozoliņš – Zops/Ivanovs

Rīta programmas noslēgumā tika aizvadīta vīriešu dubultspēle, kurā Ozoliņš kortā devās kopā ar Ernestu Gulbi. Abi tenisisti sezonas piespiedu pauzes laikā trenējās kopā. Latvijas duetam pirmā reālā iespēja tikt pie breika nāca sestajā geimā, tomēr pievīla serves uzņemšana. Uzvarētāja noskaidrošana nonāca līdz taibreikam, un šajā elementā latvieši ātri ieguva izšķirošo pārsvaru. Vispirms Jurgens Zops ieservēja dubultkļūdu, bet pēcāk zaudēja cīņā ar Ozoliņu. Mūsējie uzvarēja pirmajās piecās izspēlēs un aizveda setu līdz uzvarošām beigām – 7:6(1).

Ja pirmais sets tika aizvadīts bez breikiem, tad otrajā setā tas notika jau pirmajā geimā. Virsroku ņēma latvieši, vispirms atspēlējot 0:30 un pēc tam Ozoliņam veiksmīgi darbojoties uzņemšanā. Izdevās uzvarēt arī nākamajā mājinieku serves geimā, šoreiz Gulbis sita virsū Zopam, kurš nepaguva noreaģēt – jau 4:0 pārsvars. Brīdī, kad varēja sākt domāt par uzvaru, igauņi atbildēja ar četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas, un cīņa sākās no jauna. Amerikāņu kalniņi turpinājās – Gulbis un Ozoliņš nākamajā geimā ieguva vēl vienu breiku, bet pēc tam arī izservēja spēli. Tādējādi izdevās ņemt virsroku ar 7:6(1), 6:4.

"Merks Cup" programma

DatumsLaiksSpēleRezultāts
29. jūlijs11:00Vladimirs Ivanovs (738.) – Kārlis Ozoliņš (1133.)1:6 3:6
Anete Kontaveita (22.) – Anastasija Sevastova (43.)1:6 2:6
Zops/Ivanovs – Gulbis/Ozoliņš6:7(1) 4:6
18:00Kaja Kanepi (99.) – Aļona Ostapenko (41.)
Jurgens Zops (540.) – Ernests Gulbis (162.)
30. jūlijs11:00Kaja Kanepi (99.) – Anastasija Sevastova (43.)
Jurgens Zops (540.) – Kārlis Ozoliņš (1133.)
Sieviešu dubultspēle
18:00Ernests Gulbis (162.) – Vladimirs Ivanovs (738.)
Anete Kontaveita (22.) – Aļona Ostapenko (41.)

     [+] [-]

, 2020-07-29 16:37, pirms 4 gadiem
Pagaidām labi.

     [+] [-]

, 2020-07-29 16:41, pirms 4 gadiem
Vai Aļonas spēli ar Kanepi var redzēt tikai Best4sport,vai nav citu iespēju? Padalies,ja tāda ir!...