Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim Meksikā mēģinājums labot nepatīkamo situāciju ATP rangā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim Meksikā mēģinājums labot nepatīkamo situāciju ATP rangā
Ernests Gulbis. Foto: imago/Scanpix

Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis (ATP 129.) šonedēļ spēlēs Meksikas kūrortā Loskabosā, kur notiek ATP 250 sērijas turnīrs uz cietā seguma. Gulbis pirmajā mačā otrdien ap plkst. 6:00 pēc Latvijas laika tiksies ar Kalifornijā dzimušo Taivānas tenisistu Džeisonu Džungu (ATP 134.).

Gulbis pēc Vimbldonas (15. jūlijā) zaudēja vietu ATP ranga pirmajā simtniekā, bet pirms tam izmantoja iespēju ar jūnija reitingu pieteikties trim ATP 250 turnīriem – Bostādei, Gštādei un Loskabosai. Māla turnīros Zviedrijā un Šveicē viņš zaudēja jau 1. kārtā, tagad atlicis vēl "hard" seguma turnīrs Meksikā, kas, visticamāk, būs Gulbja pēdējais ATP turnīrs šogad ar tikšanu tajā bez kvalifikācijas spēlēšanas vai "wild card" sarunāšanas.

Pēc Bostādes un Gštādes it kā loģiska būtu vēl viena māla turnīra spēlēšana, dodoties uz netālo Kicbīli, nevis lidot uz Meksiku, taču Gulbim tādas opcijas nebija. Tā laika 90. numurs viņam automātiski ļāva tikt tikai vienā no šīs nedēļas trim turnīriem. Pieteikšanās Vašingtonai vai Kicbīlei nozīmētu gaidīt vairāku spēlētāju izstāšanos. Vašingtonas ATP 500 turnīrā tas notika, bet Kicbīlē viņš būtu palicis aiz strīpas, jo Austrijā pēdējais pamatturnīrā iekļuva Džaume Munars (#88), kamēr Vašingtonā 102. numurs Bernards Tomiks.

Lai šogad vēl kādā ATP turnīrā varētu iekļūt ar reitingu, Gulbim Meksikā nepieciešams sasniegt vismaz finālu (tāds rezultāts ļautu tikt atpakaļ simtniekā) un cerēt, ka kādā no septembra vai oktobra ATP 250 turnīriem varēs iekļūt pirmā sitma beigu vai pat otrā simta sākuma tenisisti. Salīdzinājumam – pērn tas bija iespējams vienā turnīrā, septembra pēdējā nedēļā notikušajā Čendu turnīrā, kur pēdējais iekļuva 108. numurs.

Gulbim pirmajā mačā Meksikā būs duelis ar tenisistu, kurš līdz ATP līmenim tā arī nav spējis izsisties. 30 gadu vecais Džungs karjeras lielāko daļu pavadījis "Challenger" tūrē, kur četri tituli (pēdējais šogad maijā), un ATP kvalifikācijās, nespējot sasniegt ranga pirmo simtnieku. Viņa rekords ir 114. vieta.

Džungs ATP pamatturnīros sakrājis tikai četras uzvaras, pa divām gūstot 2018. gadā Ņūportā un šogad Ņujorkā, abos turnīros ar tādu rezultātu tiekot līdz ATP 250 kategorijas ceturtdaļfinālam. Džungs savā līdz šim pēdējā pamatturnīru mačā pagājušajā nedēļā Atlantā ar 1:6, 1:6 zaudēja Danielam Evansam (#55). Tāpat kā Atlantā, arī Loskabosā spēlēšana pamatturnīrā nodrošināta ar divu uzvaru gūšanu kvalifikācijā.

Taivānas tenisista lielākā uzvara ir 29. numura Frensisa Tiafo apspēlēšana februārī Ņujorkā ar rezultātu 6:3, 7:5. Amerikānim tas bija pirmais mačs pēc "Australian Open" ceturtdaļfināla sasniegšanas. Džunga otra lielāka uzvara ir Metjū Ebdena (#77) uzvarēšana 2018. gadā Taipejas "Challenger" turnīrā ar 6:2, 7:6(4). Džeisons vēl ne reizi nav sacenties ar Top 20 spēlētāju. Tiesa, pērn Dalasas "Challenger" turnīrā tikās ar pēc savainojuma 27. vietā bijušo Kei Nišikori, kuram zaudēja ar rezultātu 4:6, 4:6.

Gulbim šogad pamatturnīros ir bēdīga 5-16 bilance. Viņš zaudējis septiņos mačos pēc kārtas, kā arī piedzīvojis 18 neveiksmes pēdējās 19 cīņās, ieskaitot ATP kvalifikācijas un vienu "Challenger" turnīru. Ja Gulbim izdosies gūt pirmo uzvaru kopš 19. maija, kad viņš Ženēvā ar 6:2, 7:6(7) pieveica Jošihito Nišioku (#71), Ernests 2. kārtā sacentīsies ar turnīra trešo numuru, ranga 27. vietā esošo argentīnieti Djēgo Švarcmanu.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-30 01:24, pirms 5 gadiem
Rīts gudrāks par vakaru

  +1 [+] [-]

, 2019-07-30 07:22, pirms 5 gadiem
Šodien un šonedēļ ir jāuzvar. Neticu, ka būs citādāk. Gulbi, lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-30 08:11, pirms 5 gadiem
Vinnēja miega režīmā 6-4,7-6