Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Arī Ostapenko un Gulbe sasniedz ceturtdaļfinālu

Arī Ostapenko un Gulbe sasniedz ceturtdaļfinālu
Aļona Ostapenko
Foto: www.powiatpoznanskiopen.pl

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko (WTA 124.) trešdien sasniedza Sobotas ITF 75 000 turnīra ceturtdaļfinālu, 2. kārtas mačā Polijā ar rezultātu 3:6, 6:3, 6:4 pieveicot Horvātijas tenisisti Terēzu Mrdežu (WTA 193.). ITF ceturtdaļfināls šonedēļ arī Laurai Gulbe, kura astoņniekā iekļuvusi Pērnavā.

Ostapenko atspēlējas un sasniedz ceturtdaļfinālu

Tenisistes 1. setā sarīkoja spēli ar nosaukumu "kura pirmā notur servi, uzvar setā". Ostapenko darbojās ļoti haotiski, un augsta riska teniss, spēlējot pa līnijām, šoreiz neattaisnojās, jo kļūdu bija ļoti, ļoti daudz. Pirmajos septiņos geimos bija tikai breiki! Ostapenko trīs reizes atspēlējās, bet ceturto reizi atgūt breiku viņai neizdevās, astoto geimu pabeidzot ar divreiz pēc kārtas tīklā atsistu Mrdežas vāju otro servi. Nākamais geims un arī sets beidzās ar Ostapenko dubultkļūdu.

Identiski beidzās arī 2. seta otrais geims, Aļonai nokļūstot iedzinējos ar setu un breiku – 3:6, 0:2. Ostapenko saņēmās un uzreiz atspēlējās, bet savas serves geimos arvien spēlēja sliktāk nekā uzņemšanā. Ceturtais geims pabeigts ar divām dubultkļūdām pēc kārtas – 1:3. Aļona atkal uzreiz atguvās, šoreiz neprecīza otrā serve breikbumbas izspēlē bija Horvātijas tenisistei. Kad bija nospēlētas vairāk nekā 70 minūtes, Ostapenko beidzot pirmo reizi mačā noturēja servi – 3:3.

Latvijas labākā tenisiste tagad spēlēja mierīgāk un izcēlās ar septiņu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju, no 1:3 deficīta otrajā setā panākot 2:0 pārsvaru pēdējā setā. Tad atkal atgriezās 1. seta pārgalvīgais teniss, kura rezultātā divreiz tika zaudēts breika pārsvars. Ostapenko no rezultāta 4:4 pēdējos divus geimus nospēlēja daudz kvalitatīvāk un nodrošināja uzvaru, punktu pieliekot ar otro mačbumbu, kuras izspēlē viņa pretinieci apspēlēja ar "backhand" sitienu pa līniju – 3:6, 6:3, 6:4.

Ostapenko par vietu pusfinālā sacentīsies ar Tunisijas pārstāvi Onsu Žabēru (#139). Iekļūšana ceturtdaļfinālā dod 21 reitinga punktu. Aļona vēlāk ar zviedrieti Kornēliju Listeri dubultspēļu ceturtdaļfinālā ar 7:5, 6:1 pieveica Čehijas komandu Lenka Kunčikova/Karolīna Stuhla. Dubultspēļu rangam iegūti 42 punkti.

Ceturtdaļfināls arī Gulbei, Homutova pārtrauc zaudējumu sēriju

Savdabīgā mačā Pērnavas ITF 10 000 turnīra 2. kārtā uzvarēja Laura Gulbe, kura ar rezultātu 6:7(6), 6:0, 6:0 pieveica Krievijas tenisisti Annu Sokiranu (nav reitingā). Gulbe 1. setu nespēja izservēt divas reizes, vēlāk zaudējot arī taibreiku. Kopumā neizmantotas četras setbumbas. Nereti tādos gadījumos ne vien izpaliek atspēlēšanās, bet seko sagrāve nākamajā setā. Tagad notika pretējais, un Gulbe uzvarēja 12(!) geimos pēc kārtas.

Laurai sezonas pirmais ceturtdaļfināls. Zīmīgi, ka viņa tieši pirms gada Igaunijā nospēlēja karjeras labāko turnīru, Tallinā tiekot līdz pusfinālam. Lai atkārtotu šo panākumu, būs jāuzveic ar piekto numuru izliktā Francijas tenisisti Laetitija Sarazāna (#632). Ranga 993. vietā esošā Gulbe šonedēļ nopelnījusi divus reitinga punktus.

Anastasija Homutova šodien Somijā pārtrauca sešu zaudējumu sēriju ITF pamatturnīros, iekļūstot Savitaipales ITF 10 000 turnīra 2. kārtā. Homutova ar rezultātu 0:6, 6:4, 7:5 pieveica rangā neesošo mājinieci Tanju Tuomi. Homutova zaudēja mača pirmos septiņus geimus, bet pēdējā setā viņai vajadzēja piecus breikus! Homutova maču izservēja ar otro mēģinājumu, pirmajā neizmantotas divas mačbumbas. Šo izšķērdību nožēlot nenācās.

Ranga 1118. vietā esošā Homutova šogad divos setos bija zaudējusi visus četrus mačus ITF pamatturnīros. Skaitot par pagājušās sezonas izskaņu, viņai bija seši zaudējumi pēc kārtas. Homutova pērn jūlija beigās Tallinā sasniedza savu vienīgo ceturtdaļfinālu šajā līmenī. Vienas uzvaras gūšana Somijā dod vienu reitinga punktu, nākamā pretiniece būs ar sesto numuru izliktā vāciete Nora Nīdmersa (#809).

Miķelis Lībietis (ATP 1868.) Pērnavas "Futures 10 000" vienspēļu turnīra 2. kārtā bez variantiem zaudēja turnīra otrajam numuram Vladimiram Ivanovam – 1:6, 4:6. Lībietim pret ranga 310. vietā esošo Igaunijas tenisistu nebija nevienas breikbumbas. Miķelis uzvarēja divas no trim iepriekšējām spēlēm pret Ivanovu, visas notika 2013. gada vasarā "Futures" turnīros Lietuvā un Igaunijā. Dubultspēļu ceturtdaļfināls lietus dēļ tika pārcelts uz rītdienu.


, 2015-07-29 14:35, pirms 9 gadiem
Labs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-29 17:54, pirms 9 gadiem
Skatījos no paša sākuma. 1. sets bija murgs. Tā neklājas spēlēt pasaules 130 raketei. Bumbiņa bija visur, tikai ne laukumā un tās serves... lidoja vairākus metrus ārpus laukuma. Otrā seta vidū situācija uzlabojās un Aļona, kā izrādās, var spēlēt arī normāli. Cik tad mēs viņas spēli vispār video esam redzējuši. Uzvara sanāca samocīta. Man šķiet, ka viņa tomēr nav labākajā formā, salīdzinot ar sezonas sākumu. Šodien turam īkšķus par Nastju!!!
, 2015-07-29 18:32, pirms 9 gadiem
Interesanti, ko paredz noteikumi, ja Pērnavā lietus līs, nu piemēram, trīs dienas pēc kārtas...?
Hm, un ja vēl vairāk – nedēļu? Pako čemodānus un brauc mājās?
, 2015-07-29 18:40, pirms 9 gadiem
vikt-a rakstīja: Interesanti, ko paredz noteikumi, ja Pērnavā lietus līs, nu piemēram, trīs dienas pēc kārtas...?
Hm, un ja vēl vairāk – nedēļu? Pako čemodānus un brauc mājās?
Var sekot izciliem piemēriem un malkot šņabi ar pienu
, 2015-07-29 18:42, pirms 9 gadiem
Galdnieks vārdā Otomārs rakstīja: bez serves viņa nekur augstu netiks
Nu labi, netrāpa, uztaisa dubultkļūdu, bet nav jau arī to eisu tad, kad trāpa ar pirmo. Anastasija vismaz katrā mačā pa pārītim uzservē.
, 2015-07-29 21:14, pirms 9 gadiem
Ja Ostapenko neuzlabos servi tad augstāk par 50 vietu netiks. Nu nereāli sūdīga serve..
, 2015-07-29 21:36, pirms 9 gadiem
Šodien liela diena sieviešu tenisā:
Jau 5 mači no 6 uzvarēti un visos iegūti punkti.
Palikusi tikai viena dubultspēle
, 2015-07-29 23:11, pirms 9 gadiem
kur ta Marcinkevica ir sakusi spelet:
Turnierportal TV Berlin-Brandenburg -...
, 2015-07-30 08:03, pirms 9 gadiem
Diemžēl mūsu dāmu tenisā par "breiku" jāsāk uzskatīt savas serves geima noturēšanu, nevis pretinieces serves geima paņemšanu
, 2015-07-30 22:12, pirms 9 gadiem
Aļona, apsveicam ar uzvaru! Kaut arī ar nedaudz nepārliecinošu spēles sākumu, bet labs ir viss, kas labi beidzas, tāpēc vēlam nākamajā mačā sakoncentrēties un gūt kārtējo uzvaru! Lai veicas!
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.