Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Secinājumi pēc izlozes: Ostapenko un Gulbim labas iespējas, Sevastovai būs grūti

Secinājumi pēc izlozes: Ostapenko un Gulbim labas iespējas, Sevastovai būs grūti
Anastasija Sevastova
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien notikusī Vimbldonas izloze iepriecināja divus no mūsējiem – Ernestam Gulbim un Aļonai Ostapenko noteikti jāpārvar pirmā kārta, bet Anastasijai Sevastovai sarežģītāks uzdevums.

Aļona Ostapenko Vimbldonā ir mūsu galvenā cerība ne vien tāpēc, ka ir Latvijas labākā tenisiste, bet arī tāpēc, ka viņai zālāja segums ir visvairāk piemērots. Bijusī junioru turnīra čempione pagājušajā gadā beidzot "izšāva" lielajā turnīrā, tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Tur zaudējums pieckārtējai čempionei Venusai Viljamsai – rezultāts, par kuru nav jākaunas.

Ostapenko pēc lielā "French Open" fiasko Vimbldonā ir pateicīga izloze, lai 1. kārtā uzvarētu, pat nespēlējot savu labāko tenisu, jo viņai tiksies ar 23 gadus veco Keitiju Danu (#217), kura rangā vēl nav spējusi tikt līdz Top 200 un WTA līmenī nospēlējusi tikai divus mačus (0-2). Danai otrdien gaidāmais mačs pret Ostapenko būs "Grand Slam" debija.

Pieņemot, ka Ostapenko pārvarēs 1. kārtu, otrajā mačā viņa noteikti vēlētos spēlēt ar vēl vienu mājinieci Hezeres Vatsones personā, nevis ar bijušo pusfinālisti Kirstenu Flipkensu, kurai ir ļoti kaitinošs spēles stils, spējot Ostapenko ātri izsist no sliedēm. Aļona beļģietei zaudējusi visos trīs mačos.

Kā izsētā spēlētāja Ostapenko ar citu izsēto tenisisti nevar tikties agrāk par 3. kārtu, kur viņas zara pusē ir 2004. gada čempione Marija Šarapova. Aļona krievu zvaigznei maijā no seta un breika pārsvara zaudēja uz Romas māla. Šarapovai Vimbldonā 2. kārtā var būt mačs pret grieķieti Mariju Sakari, kurai viņa šonedēļ zaudēja paraugmačā...

Piesardzīgi skatoties vēl tālāk, 4. kārtā jeb astotdaļfinālā var būt mačs pret divkārtējo čempioni Petru Kvitovu, kura pagājušajā nedēļā uzvarēja Birmingemā, vēl vairāk nostiprinot Vimbldonas favorītes statusu. Izstāšanās šonedēļ Īstbornā bija piesardzības gājiens, taupot veselību. Ostapenko Kvitovu ir vienreiz uzvarējusi uz zālāja (2016. gadā Birmingemā).

Ernestam Gulbim ir līdzīgs variants kā Ostapenko – 1. kārta noteikti pārvarama un, iespējams, arī otrā, bet tālāk – atkarībā no situācijas. Gulbja pirmais pretinieks būs britu tīnis Džejs Klārks (#236), kuram būs "Grand Slam" debija un kurš ATP līmenī nospēlējis tikai trīs mačus (1-2). Ja Gulbis pieveiks 19 gadus veco debitantu, 2. kārtā gaidāms bosnietis Damirs Džumhurs vai Vācijas jaunais spīdeklis Maksimilans Marterers. Neviens no viņiem nav tāds grands, lai Gulbim nebūtu cerību.

Gulbis Vimbldonā nekad nav ticis tālāk par 3. kārtu. Spriežot uzreiz pēc izlozes, kamēr favorīti vēl nav izstājušies, tāds rezultāts arī šogad Gulbim izskatās pēc maksimuma, jo viņa zarā 3. kārtā vajadzētu būt Aleksandram Zverevam, kurš diez vai paklups pret Džeimsu Dakvortu un pēc tam Teiloru Fricu vai to pašu Lorenco Sonego, kuru Gulbis vakar pieveica kvalifikācijas finālā. Itālijas tenisists kā laimīgais zaudētājs tika pie otrās iespējas.

Savdabīgais Maljorkas turnīrs tenisa nezinātājiem sagrozījis prātu attiecībā par Anastasija Sevastovas spēlētprasmi uz zālāja seguma. Šajā ziņā objektīvākais rādītājs ir Anglijā notiekošie turnīri ar standarta zālāja segumu, un tajos aina ir ļoti nepatīkama – Sevastovai ir 2-10 bilance (ieskaitot 1-5 Vimbldonā), uzvarot tikai Jūliju Putincevu (viņai pašai tikai divas uzvaras uz zālāja) un ITF līmeņa spēlētāju Harietu Dārtu.

Sevastovai kā izsētai spēlētājai Vimbldonā bija garantēta izvairīšanās no Top 30 spēlētājām, bet izlozē tik un tā nepaveicās. Kamila Džordži Sevastovai ir parocīga pretiniece, taču tas nenozīmē, ka šis būs viegls mačs. Anastasija pret spēcīgi sitošo Itālijas tenisisti varēs spēlēt savu ērtāko tenisu – no aizsardzības bez nepieciešamības darboties uzbrukumā, jo spēli diktēs Džordži, kurai ir tendence ar lielu kļūdu daudzumu pašai sevi sakaut. Vēl nezinot, kā attīstīsies mačs, jau pirms tā sākuma ir skaidri zināms, ka rezultāts būt atkarīgs no Džordži uzbrukumu precizitātes.

Džordži Vimbldona ir sekmīgākais "Grand Slam", šeit sakrājot 10 uzvaras un 2012. gadā tiekot līdz 4. kārtai. Pērn Kamilu 3. kārtā ar grūtībām apturēja Ostapenko, kad Džordži 5:7, 5:7 zaudējumā nemācēja izservēt abus setus. Džordži ir arī viens zālāja tituls WTA līmenī, 2015. gadā uzvarot Hertogenbošā.


, 2018-06-29 16:33, pirms 6 gadiem
Spēle sākās no 0:0, galvenais nepārdegt jau pirms pirmā mača, kā to izdarīja Ostapenko! Ticu, ka visi tiks pāri vismaz pirmajai kārtai!
, 2018-06-29 17:04, pirms 6 gadiem
Ernestam 2.kārtā labi špīleri, bet ja pats labs, no problemo. Uzveikt Zverevu jau ir/būs motivācija.
Aljonai pat bez stiķiem, niķiem un ar labu spēli 4.kārta būs problemātiska.
Vakar bez precizitātes nebija arī pietiekoša ātruma.
Anastasijai, iespējams, ir problēmas - veselības/ģimenes, nezinu pateikt, bet pēdējo dienu teniss ir grūti skatāms...
, 2018-06-29 17:30, pirms 6 gadiem
Zverevs jau nu baigais grands ir GS turnīros

Lielāka iespēja ka Zverevs zaudēs 1 kārtā kā Gulbis.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.