Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Marcinkeviča tiek pie uzvaras Norvēģijā

Marcinkeviča tiek pie uzvaras Norvēģijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: www.katowiceopen.pl

Norvēģijas pilsētas Gausdalas ITF sērijas vienspēļu turnīru šodien ar uzvaru iesākusi Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča. Divos setos viņa ar 6:3, 6:3 viņa uzveica zviedrieti Ebu Undenu. Šī turnīra pirmo kārtu nespēja pārvarēt cita Latvijas tenisiste Zane Zariņa.

Šonedēļ notiek vairāki ITF un „Future” sērijas tenisa turnīri, kur dalībnieku vidū ir Latvijas pārstāvji. Norvēģijas pilsēta Gausdalā paralēli norisinās gan ITF turnīrs ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru, gan „Future” turnīrs 1r balvu fondu 15 000 ASV dolāru. „Future” turnīram sākotnēji bija pieteikušies divi latvieši – Andis Juška un Arvis Bērziņš, taču spēlēja tikai Bērziņš un arī tikai vienu nepilnu maču. Kvalifikācijas 1. kārtā viņš tikās norvēģi Viktoru Stjernu, bet izstājās trešā seta sākumā pie rezultāta 6:4, 2:6, 0:2.

Arī dāmu ITF turnīrā Latvijai bija divas pieteiktas dalībnieces un abas arī startēja. Zane Zariņa, kura WTA rangā šobrīd ieņem 999. vietu turnīru sāka ar kvalifikāciju, kurā bija jāuzvar vienā mačā. Apspēlēt somieti Sesiliju Estlanderi (WTA rangā neatrodas) Zane iespēja ar 4:6, 6:4, 6:2 un iekļuva pamatturnīrā. tajā viņas pretiniece bija ar 6. numuru izliktā čehiete Katerina Kramperova (WTA 592.), pret kuru Zariņai zaudējums – 3:6, 2:6. Cita Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča (WTA 534.) turnīrā ir izlikta ar 4. numuru un pirmajā cīņā guva itin vieglu uzvaru pret rangā neesošo zviedrieti Ebu Undenu - 6:3, 6:3. Nākamā Marcinkevičas pretiniece būs mājiniece Karolīna Rode Moje (WTA rangā arī neatrodas). Marcinkeviča Norvēģijā startēs arī dubultspēlēs – par pārinieci izvēlēta krieviete Jeļena Fainere.

Citā ITF sērijas turnīrā Polijas pilsētā Torunā spēlēja Lina Lileikite. Linai pagaidām vēl nav izdevies ielauzties WTA rangā, bet dalībnieču sastāvs turnīrā ar balvu fondu 25 000 bija gana spēcīgs. Kvalifikācijas pirmajā kārtā liepājniecei izdevās pārspēt baltkrievieti Vladislavu Kuzmenkovu 7:6(2), 6:0, kura arī WTA rangā neatrodas, bet nākamajā spēlē ar 6:7(1), 4:6 tika zaudēts WTA ranga 493. vietas īpašniecei, poļu izcelsmes austrālietei Karolinai Vodolžakai.

Izmantotie resursi:
itftennis.com


Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

Štutgartes "WTA 500" izlozē Ostapenko tiek pie Noskovas

Vācijas pilsētā Štutgartē šodien notika "WTA 500" māla turnīra izloze. Pirmajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko spēlēs pret čehieti Lindu Noskovu.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
13

Izlašu kausā Latvijas tenisistes zaudē arī Dānijai

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla tuvojas noslēgumam Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien atzina dāniete Klāras Tausones pārākumu. Izlašu duelī gala rezultāts ir 0-2.