Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ozoliņam Austrālijā pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ozoliņam Austrālijā pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls
Kārlis Ozoliņš. Foto: Zuma Press/Scanpix

17 gadus vecais Latvijas juniors Kārlis Ozoliņš trešdien Melburnā pirmoreiz sasniedza "Grand Slam" līmeņa ceturtdaļfinālu. Ozoliņš trešdien arī sasniedza dubultspēļu pusfinālu. Meiteņu turnīrā soli no fināla nokļuva Kamillas Bartones komanda.

Ranga 17. vietā esošais Ozoliņš, kurš izsēts ar 12. numuru, 3. kārtas cīņā ar rezultātu 6:3, 7:6(5) uzveica Šveices tenisistu Leandro Rīdi (18, #10), kurš izlikts ar sesto numuru.

Ozoliņš šonedēļ pirmajos divos mačos pretiniekiem breikbumbas nedeva, bet trešais sāncensis dabūja trīs un izmantoja vienu, 2. setā izvirzoties vadībā pēc pirmā geima. Ozoliņš uzreiz atspēlējās.

Abi tenisisti pagājušajā vasarā sacentās uz māla seguma Eiropas junioru čempionātā Šveicē, kur Ozoliņš 2. kārtas cīņā zaudēja ar rezultātu 6:7(5), 1:6.

Ozoliņam Melburnā ir tikai otrais "Grand Slam" turnīrs. Viņš pērn debitēja "US Open", kur netika pāri pirmajai barjerai. Ozoliņš rīt ceturtdaļfinālā tiksies ar neizsēto krievu Jegoru Agafonovu (17, #80).

Latvija trešo gadu pēc kārtas būs pārstāvēta junioru turnīru ceturtdaļfinālos. Iepriekšējās divās sezonās astoņniekā iekļuva Daniela Vismane un Kamilla Bartone, kurām pusfinālā tikt neizdevās.

Ozoliņš dubultspēļu turnīrā spēlē kopā ar poli Mikolaju Lorensu. Ar sesto numuru izsētais duets ceturtdaļfinālā pieveica ar pirmo numuru izsēto Francijas pāri Artūrs Kazo/Arolds Majo – 6:4, 2:6, 10:7.

Bartones pāriniece ir čehiete Linda Fruhvirtova. Viņas izliktas ar pirmo numuru un ceturtdaļfinālā uzvarēja ar sesto numuru izsēto Krievijas komandu Linda Noskova/Oksana Seļehmeteva – 6:1, 7:5. Bartone ar Seļehmetevu pagājušajā gadā uzvarēja "US Open" un tika līdz Vimbldonas finālam.

  +4 [+] [-]

, 2020-01-29 09:07, pirms 4 gadiem
Aug Gulbim maiņa, lai veicas puisim arī turpmāk.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-29 10:23, pirms 4 gadiem
guns21 rakstīja: Aug Gulbim maiņa, lai veicas puisim arī turpmāk.
Es lasīju ka šis ar Gulbi trenējas Austrālijā, varbūt būs mums jauns spēlētājs ar ekscentrisku treneri 😁

  +1 [+] [-]

, 2020-01-29 12:02, pirms 4 gadiem
Augums 2m, tad jau varētu izdoties!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-29 12:05, pirms 4 gadiem
Šito nezināju, bet kāpēc ne - kurš var zināt, varbūt tiešām Ernests dienās kļūst par lielisku treneri! Nebūt nav neiespējami, pieredzes jau netrūkst. Man patiktu tāds scenārijs.
kramblers rakstīja: Es lasīju ka šis ar Gulbi trenējas Austrālijā, varbūt būs mums jauns spēlētājs ar ekscentrisku treneri 😁

     [+] [-]

, 2020-01-29 13:17, pirms 4 gadiem
Gruti iedomaties Ernestu par treneri. Raksturs vinam ir diezgan pasmags. Vins ir vairak tads klusais intelektualis. Labak palasis kadas gramatas neka dzenas tenisistus pa kortu. Ceru, ka maldos.