Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijai 10. un 12. vieta pasaules komandu čempionātā tenisā senioriem

Latvijai 10. un 12. vieta pasaules komandu čempionātā tenisā senioriem
Latvijas delegācija ASV. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Latvijas komandas šonedēļ ASV pilsētā Maiami guvušas 10. un 12. vietu pasaules komandu čempionātā tenisā jaunāko vecuma grupu senioriem.

Latviju pārstāvēja divas komandas - 40+ grupā vīriešiem (Andrejs Koļesins, Stanislavs Bardins, Kaspars Kulbergs un Jānis Millers) un 45+ sievietes (Anzela Zguna, Inese Viljamsone (Zverģe) un Dace Koļesina. 40+ vīriešu konkurencē kopā startēja 20 komandas, kamēr 45+ grupā sievietēm sacentās 16 komandas. Katrā duelī tika aizvadītas divas vienspēles un viena dubultspēle.

Latvijas vīriešu komandas apakšgrupā bija ASV, Meksika un Norvēģija, latviešiem paliekot vien aiz amerikāņiem. Turpinājumā Latvijas komanda ar identisku rezultātu 1-2 piekāpās Indijai un Dienvidāfrikas Republikai, zaudējot saspringtās dubultspēlēs.Noslēgumā vīriešu komanda nodrošināja 12. vietu 20 komandu vidū. Savukārt finālā Spānija pieveica Franciju, kamēr cīņā par bronzu Nīderlande pārspēja Vāciju.

Latvijas sieviešu komandai izloze nebija veiksmīga, jo tā iekļuva vienā apakšgrupā ar abām pērnā gada finālistēm Spāniju un Dienvidāfrikas Republiku. Latvietes ar 0-3 piekāpās Spānijai un 1-2 Dienvidāfrikas Republikai, taču tika gūta pārliecinoša uzvara ar 3-0 pār Brazīliju. Cīņā par 9.-12. vietu ar rezultātu 2-1 tika pieveikta spēcīgā Argentīna un spraigā cīņā par devīto vietu ar rezultātu 1-2 nācās piekāpties Austrālijas komandai. Šeit finālā Francija pārspēja Lielbritāniju, bet cīņā par bronzu Spānija uzveica ASV.

Nākamajā nedēļā Agnese Krūmiņliepa (W35+), Vlada Kirilovska (W40+) un Inese Viljamsone (W45+) turpinās cīņu arī individuālajās sacensībās.

Izmantotie resursi:
https://lts.lv/zinas/lts-zinas/no-2...


Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.