Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Stabiņš ceturtdaļfinālā zaudē igauņu jaunajam talantam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stabiņš ceturtdaļfinālā zaudē igauņu jaunajam talantam
Krišjānis Stabiņš
Foto: tenisoakademija.lt

Krišjānis Stabiņš (ATP 990.) Tartu "Futures 10 000" sērijas turnīru piektdien pabeidza ar zaudējumu ceturtdaļfinālā 18 gadus vecajam igauņu talantam Kenetam Raismam (ATP 902.) – 5:7, 5:7.

Stabiņam visā mačā nebija nevienas breikbumbas, bet abi seti zaudēti ar identisku scenāriju. Seta pirmajā daļā nepieļauts breiks, bet 11. geimā serve tomēr zaudēta, Raismam nākamajā geimā bez grūtībām izservējot setu.

Stabiņš pirmo breikbumbu mačā atspēlēja, to piektajā geimā izdarot ar labu pirmo servi. 11. geimā pie rezultāta 30:30 pa līniju ar "forehand" raidītā bumbiņa ielidoja tīklā, un igauņu tīnis tika pie savas otrās breikbumbas. Stabiņam laba serve un pēc tam spēcīgs diagonālais "forehand". Raismas aizsardzība bija labāka nekā latvieša uzbrukums, un Stabiņš izspēli zaudēja, iesitot tīklā "smešu".

Žiglā igauņu puikas aizsardzība un asie pretuzbrukumi Stabiņam 2. setā pirmās grūtības radīja trešajā geimā, kad Stabiņam pēc trim kļūdām 15:40. Eiss un "forehand" palīdzēja atspēlēt divas breikbumbas, nedaudz vēlāk noturot servi un setā esot priekšā ar 2:1.

Arī šajā setā Stabiņš tika nobreikots pie 5:5. Raisma 11. geimā vienreiz piespieda Stabiņu kļūdīties un vēl divus punktus ieguva ar apvedošajiem sitieniem, nopelnot trīskāršo breikbumbu. Stabiņš divreiz labi trāpīja pirmo servi. Tas viņam izdevās arī trešās breikbumbas izspēlē, taču šoreiz Raisma bumbiņu spēja atsist laukuma robežās, un sekoja Stabiņa "forehand" auts.

Stabiņš tikai otro reizi spēlēja "Futures" vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā. Pirmais viņam bija jūlijā Viļņā, kur Stabiņš tika līdz finālam, tajā piekāpjoties Miķelim Lībietim. Divu uzvaru gūšana Igaunijā dod divus reitinga punktus.

Raisma Stabiņu izslēdza arī no dubultspēļu sacensībām, kur Krišjānis piedalījās kopā ar Lielbritānijas tenisistu Marku Vaithausu. Viņi vakar pusfinālā Raismam un citam Igaunijas tenisistam Vladimiram Ivanovam zaudēja divos setos ar rezultātu 4:6, 6:7(6). Pusfināla sasniegšana paklāja seguma turnīrā ļāva iegūt sešus punktus.

     [+] [-]

, 2016-10-29 08:12, pirms 7 gadiem
Igauņi atkal mums iet garām!

     [+] [-]

, 2016-10-29 10:01, pirms 7 gadiem
18 gados būt 900 kurā tur vietā- tas nav talants, tas ir Puodžus līmenis.