Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Latvijas pirmā pretiniece 2014.gada Deivisa kausā – Slovākija

Latvijas pirmā pretiniece 2014.gada Deivisa kausā – Slovākija
Latvijas Deivisa kausa komanda
Foto: Kaspars Volonts, LTS

Notikusi 2014.gada Deivisa kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1.grupa izloze. Tajā noteikts, ka Latvijas tenisistu pirmie pretinieki no 31.janvāra līdz 2.februārim būs Slovākijas tenisisti. Cīņa notiks viesos.

Lielākā daļa no Eiropas Āfrikas zonas 1.grupas dalībniecēm 2014.gadā jau bija zināmas pēc mačiem septembra beigās. Viņu vidū arī Latvija, kas tāpat kā Portugāle uzvarēja visās trijās 2.grupas cīņās. Galīgais grupas sastāvs tika noteikts aizvadītajā nedēļās nogalē, kad notika divas cīņas par palikšanu 1.grupā. Mači Krievijā un Zviedrijā aizritēja ar atšķirīgu scenāriju. Krievi nebūt ne spēcīgākajā sastāvā ar 5:0 sakāva Dienvidāfrikas Republikas izlasi. Mājinieku sastāvā debitēja Karens Hačanovs, 17 gadu un 157 dienu vecumā kļūstot par jaunāko tenisistu, kurš spēlējis Krievijas komandas sastāvā Deivisa kausā. Līdzšinējais rekords piederēja Mihailam Južnijam (tolaik bija 67 dienas vecāks).

Arī Zviedrijas komandas sastāvā cīņā pret Dāniju debitēja 17 gadus vecs sportists – Eliass Imers, par viņu agrāk Deivisa kausa komandā debitēja vien leģendārais Matss Vīlanders. Debijas spēlē pirmajā dienā Imers zaudēja, tāpat kā viņa komandas biedrs Markuss Eriksons, tomēr mājinieki nepadevās. Vispirms četros setos tika uzvarēta dubultspēle, pēc tam Eriksons piecu setu trillerī panāca piekto cīņu, un tajā Imers svinēja uzvaru. Zviedriem laimīga izglābšanās, turklāt no 0-2 viņi atspēlējušies sesto reizi Deivisa kausa izcīņas vēsturē.

Līdz ar to 2014.gadā Eiropas Āfrikas zonas 1.grupā būs 12 komandas (iekavās aiz komandas minēta tās pašreizējā vieta Deivisa kausa rangā) – Horvātija (13.), Austrija (16.), Izraēla (20.), Ukraina (23.), Polija (24.), Zviedrija (25.), Rumānija (29.), Krievija (31.), Slovēnija (33.), Slovākija (36.), Portugāle (39.) un Latvija (41.).

Pirmās četras izliktās izlases (pēc reitinga) no pirmās kārtas ir brīvas, tādējādi jau var gatavoties 2.kārtas raundam aprīlī. Tikmēr Latvijas komandai cīņās būs jāiesaistās jau no 31.janvāra līdz 2.februārim, kad viesos nāksies spēlēt pret Slovākijas komandu. Šīs cīņas uzvarētāji nākamajā spēlē tiksies ar Austrijas izlasi. Citos 1.kārtas dueļos tiksies Krievija un Polija, Slovēnija un Portugāle, kā arī Ukraina un Rumānija (pirmās minētas mājinieces).

Līdz šim Latvijas un Slovākijas izlases Deivisa kausa ietvaros nav tikušās. Slovāki regulāri cīnās 1.grupā – 2.grupā šī izlase nav bijusi kopš tālā 1996.gada, bet Pasaules grupā viņi pēdējo reizi bija 2006.gadā. Šogad šī komanda aizvadīja divas cīņas – vispirms ar 2:3 zaudēts ukraiņiem, bet pēc tam ar 3:2 pārspēti zviedri.

Slovāku izlases lielākās zvaigznes šobrīd ir Lukašs Lačko un Martins Kližans, kuriem vienspēļu rangā šobrīd attiecīgi 74. un 112. vieta. Abu sportistu rekordi gan ir augstāki – attiecīgi 44. un 26.pozīcijas. Starp ATP vienspēļu ranga pirmajiem 500 sportistiem ir vēl desmit slovāku, tāpat viņiem ir labi dubultspēļu meistari – piemēram, Filips Polašeks un Mihals Mertinaks.

Par komandu sastāviem pagaidām gan pāragri spriest. Atgādinām, ka mūsu komandas līderis Ernests Gulbis pēc septembrī gūtajām uzvarām pār Somijas tenisistiem, nebija drošs, vai varēs izlasei palīdzēt arī 2014.gadā. Latvijas komandai šī būs trešā starta reize Eiropas Āfrikas zonas 1.grupā. Līdz šim vairāk par vienu gadu grupā nav izdevies noturēties.

Izmantotie resursi:
daviscup.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-28 14:43, pirms 10 gadiem
Kāds teica , ka Ernests nespēlēs ?
sandis44444 rakstīja: Bez Ernesta būs problēmas.. Kližans, Lačko.. + DS vinjiem labs pāris Polasek/Mertinak..

bez Ernija - bez variantiem..
, 2013-10-28 14:44, pirms 10 gadiem
Laba izloze jātiek uz augstāko grupu !
, 2013-10-28 14:47, pirms 10 gadiem
badijs4 rakstīja: Laba izloze jātiek uz augstāko grupu !
un ko tur? domā, ar vienu ernestu pietiks?
, 2013-10-28 15:04, pirms 10 gadiem
badijs4 rakstīja: Kāds teica , ka Ernests nespēlēs ?
Kaut ko tādu viņš minēja pēc uzvaras pār Somiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.