Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko Vimbldonā izlikta ar 13. numuru, Sevastovai 18.

Ostapenko Vimbldonā izlikta ar 13. numuru, Sevastovai 18.
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas organizatori trešdien paziņoja izsēto spēlētāju sarakstu. Sieviešu turnīrā starp izliktajām ir abas mūsu spēcīgākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kur izsēšana nenotiek tikai pēc ranga, jo šeit tiek ņemti vērā arī pēdējo divu gadu rezultāti zālāja seguma turnīros. Tiesa, tas attiecas tikai uz vīriešu turnīru, kur šoreiz pirmie četri izliktie ir Endijs Marejs (1. vieta rangā), Novaks Džokovičs (4.), Rodžers Federers (5.) un Rafaels Nadals (2.).

Dāmu konkurencē zālāja turnīru rezultātiem nav tāda svara kā kungiem, tāpēc izņēmumi gadās ļoti reti. Šoreiz viss gludi kā rangā. Ņemot vērā to, ka Vimbldonā nespēlēs šobrīd vēl 4. vietā esošā Serēna Viljamsa, vairākas tenisistes tikušas pie izsētā numura, kas ir augstāks par vienu pozīciju nekā rangs. Tas attiecas arī uz abām Latvijas tenisistēm. Ostapenko izlikta ar 13. numuru, bet rangā atrodas 14. vietā, savukārt Sevastovai 18. numurs, bet rangā 19. vieta.

Ostapenko otro reizi būs izlikta "Grand Slam" turnīrā. Pērn viņa "French Open" ar 32. numuru zaudēja 1. kārtā. Tikmēr Sevastovai būs trešā reize. Pirmajos divos turnīros viņa tika līdz 3. kārtai. Anastasijai šogad "Australian Open" bija 32. numurs, bet "French Open" 17.

Ostapenko ir starp izsētajām arī dubultspēlēs, kur viņa spēlēs kopā ar amerikānieti Rakeli Atavo, abām ir 11. numurs. Šeit ar pirmo numuru izliktas pēdējos trīs "Grand Slam" turnīros uzvarējušās Betānija Mateka-Sendsa un Lucija Šafāržova. Sevastova dubultspēļu turnīrā startēs kopā ar Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu, viņas nav starp 16 izsētajiem duetiem.

Izmantotie resursi:
Seeding announced for The Championships 2017 -...

.

, 2017-06-28 13:20, pirms 7 gadiem
Sējas laiks ir klāt. Lai laba raža mēsējiem, arī Ernestam! Prozit!
, 2017-06-28 14:00, pirms 7 gadiem
Kad izloze?
, 2017-06-28 14:02, pirms 7 gadiem
Nekad nebiju domājis, ka kādu dienu skatīšos sieviešu tenisu
, 2017-06-28 14:07, pirms 7 gadiem
Kad bus zinams kura datuma ostapenko speles un ar ko???
, 2017-06-28 16:27, pirms 7 gadiem
aigar21bab rakstīja: Kad bus zinams kura datuma ostapenko speles un ar ko???
Šodien
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.