Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies Sevastovas pirmais treneris Ernestsons

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mūžībā devies Sevastovas pirmais treneris Ernestsons
Edgars Ernestsons. Foto: Liepājas tenisa sporta skola

Latvijas Tenisa savienība pavēstījusi, ka mūžībā devies Anastasijas Sevastovas pirmais treneris Edgars Ernestsons. Atvadīšanās no viņa notiks 3. jūnijā.

Anastasija Sevastova, kura divas reizes pēc kārtas atzīta par Latvijas labāko sportisti, tenisu izvēlējās sešu gadu vecumā, un viņas pirmais treneris Liepājā bija Edgars Ernestsons. Tieši viņš bijis viens no iemesliem, kāpēc Sevastova citu sporta veidu vidū devusi priekšroku tieši tenisam. "Lielisks treneris. Tas ir tik svarīgi, lai rastos mīlestība pret tenisu," savulaik izteicās Sevastova. Ernestsons nav bijis stingras disciplīnas piekritējs, bet drīzāk iejuties padomdevēja lomā. Sevastova Liepājā trenējās līdz 14 gadu vecumam, līdz devās uz Nikija Piliča akadēmiju Minhenē.

"Kāds atgādinās Ernestsona paša uzskatu, ka šajos sporta veidos ir talanti un strādātāji, un minēs trenera principu – strādāt ar visiem vienādi. Vēl kāds priekšplānā izvirzīs to, ka teniss Ernestsonam bija ne tikai sporta veids, bet dzīvesveids, un parka laukumos viņu varēja sastapt biežāk nekā mājās. Ja grib, var uzsvērt arī likteņa lomu, liekot diplomētam basketbola speciālistam un pirmajos gados volejbola trenerim tomēr izvēlēties galda tenisu un tenisu, citu pilsētu vidū priekšroku dodot Liepājai," rakstīts portālā liepajniekiem.lv.

2007. gadā Ernestons saņēma Latvijas Tenisa savienības balvu par mūža ieguldījumu, bet četrus gadus vēlāk viņam tika pasniegts Triju Zvaigžņu ordenis. Atvadīšanās no leģendārā trenera notiks 3. jūnijā pulksten 14:00, izvadīšana notiks no Liepājas centrālās kapsētas kapličas Klaipēdas ielā 83.

Izmantotie resursi:
https://lts.lv/zinas/lts-zinas/izsa...