Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Maija mēnesī Liepājas tenisisti sasnieguši labus rezultātus

Andrejs Siliņš

Maija mēnesī Liepājas tenisisti sasnieguši labus rezultātus
Foto: Liepājas Tenisa sporta skola

Aizvadītajās nedēļās Liepājas tenisa Sporta skolas audzēkņi aizvadījuši vairākas vietēja un starptautiska mēroga sacensības ar dažādiem panākumiem. Elza Tomase izcīnīja 2.vietu starptautiskā vienspēļu turnīrā, savukārt, Patrīcija Špaka izcīnīja uzvaru starptautisko turnīru dubultspēlēs, kamēr Dāvis Rolis un Elza Tomase izcīnīja 2.vietas.

Starptautiskās sacensības

No 4.-12.maijam Viljandē (Igaunija) norisinājās Tennis Europe sacensības “Airok Viljandi Open” U16 vecuma grupai. Liepājas Tenisa sporta skolu šajās sacensībās pārstāvēja Dāvis Rolis.

1.kārtas spēlē Dāvis ar 6-1 6-2 guva uzvaru pār Stenu Hīsalu (Sten Hiiesalu – Igaunija), taču 2.kārtā ar 1-6 2-6 Dāvim nācās atzīt Andrē Tomvali (Andre Toomvali – Igaunija) pārsvaru.

No 19.-26.maijam Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās Tennis Europe starptautiskās sacensības “Estonian Junior Open” U14 vecuma grupai. Liepājas Tenisa sporta skolu šajās sacensībās pārstāvēja Dāvis Rolis.

Dāvis 1.kārtā ar 6-3 6-1 guva uzvaru pār Georgu Strašu (Georg Strasch – Igaunija). 2.kārtā ar 6-4 6-2 tika pievarēts Emīls Matikainens (Emil Matikainen – Somija). Cīņā par iekļūšanu pusfinālā Dāvis ar 2-6 6-7(3) bija spiests atzīt ar 2.numuru izsētā Tomaša Berkieta (Tomasz Berkieta – Polija) pārākumu. Paralēli vienspēļu turnīram Dāvis Rolis pārī ar Denisu Majorovu (Denis Maijorov – Igaunija) sacentās dubultspēļu turnīrā. Latvijas Igaunijas apvienotais pāris spēja aizcīnīties līdz finālam, kurā diemžēl ar 5-7 0-6 tika piedzīvots zaudējums Gustavam Dambiņam (Latvija) un Markam Majdandzičam (Marc Majdandzic – Vācija). Līdz ar to Dāvis Rolis izcīnīja 2.vietu dubultspēļu turnīrā.

No 13.-18.maijam Ventspilī norisinājās starptautiskās ITF Juniors sacensības “Ventspils Open by Babolat”. Liepājas Tenisa sporta skolu pārstāvēja Valerijs Vorobjovs, Evelīna Ķīvīte, Elza Tomase, Alise Vindiga.

Zēnu konkurencē Valerijs Vorobjovs dalību sacensībās uzsāka jau pamatturnīrā, kurā diemžēl jau 1.kārtā ar 2-6 1-6 tika atzīts Antonio Pedro Pragana (Antonio Pedro Pragana - Portugāle) pārākums, līdz ar to Valerijam turnīrs bija beidzies.

Meiteņu konkurencē Evelīna Ķīvīte uzsāka sacensības ar kvalifikācijas turnīru, taču diemžēl nespēja kvalificēties pamatturnīram. Pamatturnīrā Alise Vindiga 1.kārtā ar 6-7(3) 1-6 atzina ar 4.numuru izliktās Jeļizavetas Gavrilovas (Elizaveta Gavrilova – Krievija) pārākumu. Savukārt, Elza Tomase 1.kārtā ar 4-6 6-2 6-3 guva uzvaru pār Emīliju Tverijonaiti (Emilija Tverijonaite – Lietuva). 2.kārtā Elza ar 6-2 6-4 pārspēja Aļinu Fedulovu (Alina Fedulova – Krievija). Ceturtdaļfinālā ar 3-6 6-1 7-5 Elza pārspēja citu Latvijas pārstāvi Sabīni Rutlauku. Pusfinālā Elza nodrošināja sev vietu finālā ar 6-2 2-6 7-5 gūstot uzvaru pār Ini Solvitu Stangi (Ine Solveit Stange – Norvēģija). Finālā Elzai pretim stājās cita Latvijas pārstāve – Stefānija Poļiščuka. Ar rezultātu 3-6 0-6 liepājniece Elza Tomase bija spiesta atzīt pretinieces pārākumu un ieguva 2.vietu starptautiskajā ITF Juniors tenisa turnīrā.

Elza Tomase pārī ar Sofiju Čekļustovu (Sofiya Chekhlystova – Igaunija) piedalījās arī dubultspēļu turnīrā. 1.kārtā Elza ar Sofiju guva uzvaru pār lietuvietēm Patrīciju Paukstīti (Patricija Paukstyte) un Faustu Zīkuti (Fausta Zykute). Ceturtdaļfinālu Latvijas – Igaunijas pārim nebija jāspēlē, jo pretinieces atteicās no cīņas. Savukārt pusfinālā Elza ar Sofiju viegli ar 6-1 6-0 pieveica Viktoriju Banaitīti (Viktorija Banaityte – Lietuva) un Joannu Dudovu (Yoana Dudova – Bulgārija). Finālā Elzai ar Sofiju bija jāsacenšas pret Latvijas pāri – Margaritu Ignatjevu un Stefāniju Poļiščuku. Ar 3-6 3-6 tika atzīts latviešu pāra pārākums, līdz ar to Elza Tomase un Sofija Čekļustova izcīnīja 2.vietu dubultspēlēs. Tādējādi Elza Tomase ITF Juniors starptautiskajā turnīrā izcīnīja divas 2.vietas.

No 20.līdz 25.maijam Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās starptautiskais ITF Juniors tenisa turnīrs “Estonian Junior Open”, kurā no Liepājas Tenisa sporta skolas piedalījās Valerijs Vorobjovs, Patrīcija Špaka un Elza Tomase.

Zēnu konkurencē Valerijs Vorobjovs sacensības uzsāka ar kvalifikācijas turnīru, no kura diemžēl viņš nespēja kvalificēties pamatturnīram. Savukārt, meiteņu konkurencē Patrīcija Špaka sacensības uzsāka jau pamatturnīrā, taču 1.kārtā tika piedzīvots zaudējums pret ar 1.numuru izsēto Veroniku Basžaku (Weronika Baszak – Polija). Elza Tomase pamatturnīra 1.kārtā guva uzvaru pār Aneti Angeliku Koskelu (Anet Angelika Koskel – Igaunija) ar 6-3 0-6 6-3, bet 2.kārtā Elza bija spiesta atzīt ar 3.numuru izsētās Aleksandras Jūlijas Jeļenas (Aleksandra Julia Jelen – Polija) pārākumu ar 4-6 2-6. Patrīcija Špaka pārī ar Kristīni Dmitrjuku (Kristina Dmitruk – Baltkrievija) piedalījās arī dubultspēļu turnīrā. Latvijas Baltkrievijas apvienotais pāris spēja aizcīnīties līdz finālam, kurā pretim stājās Margarita Ignatjeva (Latvija) un Elizabete Dementjeva (Elizaveta Dementyeva - Krievija). Ar rezultātu 6-3 6-3 uzvaru turnīrā svinēja mūsu Patrīcija Špaka ar Kristīni Dmitrjuku.

Jaunākie tenisisti

18.maijā Jūrmalā norisinājās LTS / Kings College pavasara tenisa festivāls U10 vecuma grupai dubultspēlēs. Liepājas Tenisa Sporta skolu pārstāvēja liepājnieku pāris Jeļizaveta Rižkova un Karolīna Lāce, Savukārt, Paula Gurecka spēlēja pārī ar Keisiju Bērziņu (Tennis Pro Academy), Orests Ronis pārī ar Vestards Elsbergs (TC Ādaži), Timo Bertrams Tikums ar Annu Šteinbergu (Ventspils TK).

Vislabāko rezultātu no liepājniekiem sasniedza Paula Gurecka ar rīdzinieci Keisiju Bērziņu, kuras iekļuva cīņā par 5.-8.vietu. Turnīra noslēgumā viņas ieguva 6.vietu. Savukārt, Ronis-Elsbergs izcīnīja 9.vietu, Tikums-Šteinberga ieguva 11.vietu, bet Rižkova-Lāce noslēdza turnīru 16.vietā.

18.un 19.maijā Jūrmalā norisinājās LTS / Kings College pavasara tenisa festivāls U8, U9 un U10 vecuma grupām vienspēlēs. Liepājas Tenisa sporta skolu vienspēļu turnīrā pārstāvēja Markuss Gūža, Darja Korčevska, Marina Poļikarpova un Ance Skripka U8 vecuma grupā, bet Olivers Arons U9 vecuma grupā, savukārt, Timo Bertrams Tikums, Orests Ronis, Jeļizaveta Rižkova, Karolīna Lāce, Alise Latiša un Paula Gurecka U10 vecuma grupā.

U8 vecuma grupā vislabāko sniegumu rādīja Darja Korčevska, kura uzvarot savā apakšgrupā, turpināja cīņu par uzvaru turnīrā. Ceturtdaļfinālā Darja ar 12-10 pārspēja savu pretinieci, bet cīņā par iekļūšanu finālā Darja ar 9-11 atzina pusfināla pretinieces pārākumu. Cīņā par 3.vietu ar 11-3 Darja Korčevska izcīnīja uzvaru, tādējādi ieguva bronzas medaļu.

U9 vecuma grupā vienīgais liepājnieks Olivers Arons izcīnīja 16.vietu.

U10 vecuma grupā zēniem Orests Ronis ierindojās 18.vietā, bet Timo Bertrams Tikums ieguva 26.vietu. Savukārt, meiteņu konkurencē vislabāko sniegumu rādīja Alise Latiša un Paula Gurecka, kuras uzvarot savās apakšgrupās turpināja sacensties par uzvaru turnīrā. Ceturtdaļfinālā Paula diemžēl piedzīvoja zaudējumu un turnīra turpinājumā ierindojās 5.vietā, bet Alise Latiša aizcīnījās līdz finālam, kurā viņa ar 3-5 atzina pretinieces pārākumu, līdz ar to Alise Latiša izcīnīja 2.vietu turnīrā.

25.un 26.maijā Liepājā norisinājās sezonas atklāšanas turnīrs mini tenisā “Liepājas Tenisa sporta skolas meistarsacīkstes" U8, U9 un U10 vecuma grupām, kurā, likumsakarīgi, Liepājas Tenisa sporta skolas audzēkņi tika pārstāvēti kuplā skaitā.

Rezultāti

U-8 grupas meitenes:

1.vieta – Darja Korčevska (Liepājas Tenisa sporta skola)
2.vieta – Emīlija Brūdere (Liepājas Tenisa sporta skola)
3.vieta – Maija Jablonska (Liepājas Tenisa sporta skola)

U-8 grupas zēni:

1.vieta – Alex Teodors Galics (Tennis Pro Academy)
2.vieta – Aleksejs Žuravļovs (Rēzekne)
3.vieta – Andrejs Gilodo (Denisa Palvova TS)

U-9 grupas meitenes:

1.vieta – Līga Freimane (Teniss Rīgā biedrība)
2.vieta – Emma Spredze (ACB/VL tenisa skola)
3.vieta – Isabella Dinulovic (Tennis Pro Academy)

U-9 grupas zēni:

1.vieta – Aleksandrs Harjuzovs (Ventspils TK)
2.vieta – Leonards Ozoliņš (Liepājas Tenisa sporta skola)
3.vieta – Damirs Livanskis (Liepājas Tenisa sporta skola)

U-10 grupas meitenes:

1.vieta – Anna Azarova (Liepājas Tenisa sporta skola)
2.vieta – Alise Latiša (Liepājas Tenisa sporta skola)
3.vieta – Elizabete Marta Hamitova (Liepājas Tenisa sporta skola)

U-10 grupas zēni

1.vieta – Romans Kravcovs (Denisa Pavlova TS)
2.vieta – Jegors Haritonovs (TK Enri)
3.vieta – Ņikita Iņutins (TK Enri)

U12 tenisisti

18.un 19.maijā Liepājā norisinājās Dzintara Wilson balvas izcīņa U12 vecuma grupai. Liepājas Tenisa sporta skolu šajās sacensībās pārstāvēja Matīss Ozoliņš-Pese, Bogdans Kozlovs, Ernests Brūders, Marks Freiborns, Marija Lauva, Sabīne Vaidere, Ketlina Arone, Elizabete Marta Hamitova, Anastasija Lomovska, Evelīna Poikāne, Annete Skripka, Laura Kļaviņa un Daniela Krušatina.

Zēnu konkurencē no liepājniekiem vislabāko sniegumu demonstrēja Bogdans Kozlovs un Matīss Ozoliņš-Pese, kuri iekļuva pusfinālā. Turnīra izloze noteica, ka abiem liepājniekiem pusfinālā būs jāsacenšas savā starpā, tādējādi noorganizējot liepājnieku pusfinālu. Ar rezultātu 6-3 6-4 vietu finālā sev nodrošināja Bogdans Kozlovs. Savukārt, Matīsam Ozoliņam-Pesem nācās cīnīties par 3.vietu. Bronzas spēlē Matīss ar 6-2 6-0 guva vieglu uzvaru pār Kristoferu Krūmiņu (Mārupes TS), līdz ar to Matīss Ozoliņš-Pese izcīnīja 3.vietu. Finālā liepājniekam Bogdanam Kozlovam pretim stājās Kirils Sokolovs (Tennis Pro Academy). Ar 6-0 6-3 uzvaru Dzintara Wilson balvas izcīņā izcīnīja Bogdans Kozlovs.

Meiteņu konkurencē līdz pusfinālam no liepājniecēm nokļuva Marija Lauva. Cīņā par iekļūšanu finālā Marija ar 2-6 0-6 bija spiesta atzīt ar 1.numuru izsētās Adelinas Lačinovas (TSS Opena) pārākumu, tādējādi Marija turpināja sacensties par bronzas medaļu. Mazajā finālā pret 2.numuru izsēto Danielu Puiši (Enri TK) Marija Lauva spraigā cīņā ar 2-6 6-4 6-0 spēja gūt uzvaru, tādējādi Marija Lauva izcīnīja 3.vietu Dzintara Wilson balvas izcīņā.

Informāciju sagatavoja
Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes
“Liepājas Tenisa sporta skola”