Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko uzvarējusī Kozlova vēl nesen nav zinājusi, vai spēlēs "French Open"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ostapenko uzvarējusī Kozlova vēl nesen nav zinājusi, vai spēlēs "French Open"
Aļona Ostapenko un Katerina Kozlova
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas tenisiste Katerina Kozlova, kura svētdien uzvarēja pērno čempioni Aļonu Ostapenko "French Open" turnīra pirmajā kārtā, vēl nesen nav zinājusi, vai traumas dēļ spēs piedalīties šajā turnīrā.

Ostapenko piekāpās šosezon neveiksmīgu sniegumu rādošajai Kozlovai ar rezultātu 5-7, 3-6. Ostapenko pasaules rangā patlaban ir piektajā vietā, bet Kozlova līdz šim nebija pārspējusi pirmā trīsdesmitnieka sportistes.

"Es no šīs spēles neko negaidīju," Kozlova atzina preses konferencē. "Izgāju kortā, lai izbaudītu katru mirkli, jo iepriekš nebiju droša, ka varēšu spēlēt "French Open". Līdz ar to vienkārši biju priecīga būt kortā un sacensties. Beigās bija arī rezultāts un tas ir apbrīnojami."

Kā stāstīja Kozlova, viņa Indianvelsas turnīrā guvusi kājas traumu. "Bija iespēja, ka man varētu nākties veikt operāciju, bet laimīgā kārtā satiku labus fizioterapeitus un izgāju rehabilitāciju Tenerifē. Pēc diviem mēnešiem atgriezos kortā, izvairoties no operācijas."

Kozlova tagad uzvarējusi Ostapenko visās trijās savstarpēkās spēlēs. "Zinu, ka viņa grib to, lai pakļaujos viņas spēlei. Es cenšos spēlēt citādāk un, iespējams, tas ir iemesls šādai statistikai. Tomēr šis mačs, protams, bija citādāks. Tajā bija ļoti liels spiediens."

Iepriekšējo reizi Parīzē aktuālā čempione nākamā gada pirmajā kārtā bija zaudējusi 2005. gadā, kad apstājās 2004. gada uzvarētāja Anastasija Miskina.

Latvijai gan turnīrs vēl nav noslēdzies, jo pirmdien vienspēļu sacensības sāks Anstasija Sevastova un Ernests Gulbis. Tāpat Sevastova un Ostapenko vēl sacentīsies dubultspēlēs, bet Danielu Vismani gaida dalība junioru turnīrā.

Izmantotie resursi:
Kozlova KOs defending champ Ostapenko in Paris...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja