Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Ostapenko - Čiriko 4:6, 6:3, 6:2

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tiešraide: Ostapenko - Čiriko 4:6, 6:3, 6:2
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

"French Open" pirmajā dienā Latviju pārstāvēs Aļona Ostapenko, kura jau turnīra pirmajās minūtēs dosies kortā, lai aizvadītu cīņu pret amerikānieti Luisu Čiriko.

6:2 BREIKS! Ostapenko negrasās gaidīt līdz savai servei - ieguvusi trīskāršo mačbumbu, Ostapenko ar otro piegājienu pieliek setam un spēlei punktu. Lai arī smagāka, nekā varēja gaidīt, pirmā uzvara "Roland Garros" kortos tomēr ir rokā.

5:2 Ostapenko pie savas serves zaudē divus punktus, bet bez lielām problēmām uzvar geimā un nokļūst vairs tikai soļa attālumā no triumfa visā mačā.

4:2 BREIKS Ne bez jautrības arī trešajā setā. Ostapenko nopelna trīskāršo breikbumbu, un Čiriko pašā nepiemērotākajā brīdī pieļauj dubultkļūdu, otro reizi mačā pie savas serves paliekot sausā.

3:2 BREIKS! Čiriko pie Ostapenko serves sāk ar diviem punktiem pēc kārtas (30:0), iegūst dubulto breikbumbu (40:15) un pēc Aļonas sitiena pāri gala līnijai ar otro piegājienu atspēlē breiku.

3:1 BREIKS! Ostapenko pie pretinieces serves vairākkārt panāk "vienādi", pateicoties Čiriko dubultkļūdai, iegūst arī pirmo breikbumbu setā un to izmanto.

2:1 Ar dubultkļūdu Ostapenko dāvina sāncensei otro breikbumbu setā, tomēr arī šoreiz nesalūst.

1:1 Pie pretinieces serves Ostapenko sāk ar 30:0, bet Čiriko met raketi pret zemi un atbild ar četriem punktiem pēc kārtas.

1:0 Ostapenko pie 30:15 zaudē divus nākamos punktus, taču breikbumbu atspēlē un izmūk no nepatikšanām trešā seta sākumā.

Otrais sets

6:3 BREIKS Devītajā geimā Ostapenko iegūst dubulto breikbumbu un pirmās divas setbumbas, tomēr, cenšoties agresīvi uzbrukt, sit autā un neizmanto arī otru setbumbu. Ostapenko vairākkārt atspēlējas, panāk "vienādi", nopelna setbumbu un to izmanto.

5:3 Beidzot pēc breika seko pārliecinošs savas serves geims - Ostapenko amerikānieti atstāj sausā.

4:3 BREIKS! Jautrība turpinās. Ostapenko piespiež pretinieci sist autā un atkal tiek pie breikbumbas, tomēr šoreiz pati no gala līnijas neaprēķina spēku. Ostapenko nepadodas, iegūst vēl vienu breikbumbu un vēlreiz piespiež Čiriko sist autā, jau trešoreiz nobreikojot sāncensi.

3:3 BREIKS! Un Čiriko atkal uzreiz atbreiko atpakaļ. Ostapenko nepiespiesto kļūdu un pirmās serves brāķa jūra turpinās, un amerikāniete iegūst pat trīskāršo breikbumbu. Pirmo breikbumbu Ostapenko atspēlē, bet nākamajā izspēlē stipri sit autā.

3:2 BREIKS! Ostapenko vairākkārt ļoti labi pieņem sāncenses servi, nopelna dubulto breikbumbu un pirmo no tām arī izmanto. Jau otrais breiks Ostapenko šajā setā.

2:2 Čiriko uzvar savu serves geimu, toties Ostapenko pieļauj dubultkļūdu un pie savas serves zaudē ar 0:30. Šoreiz briesmas gan izpaliek - Ostapenko četras uzvarētas izspēles pēc kārtas.

1:1 BREIKS! Iespaidīgam seta sākumam turpinājums diemžēl neseko - jau nākamajā geimā Čiriko ar pirmo piegājienu nobreiko Ostapenko un atjauno neizšķirtu. Amerikāniete pagaidām izmantojusi visas trīs breikbumbas.

1:0 BREIKS! Pēc ilgākas pauzes spēle atsākas, un Ostapenko otro setu uzsāk ar breiku, atstājot pretinieci sausā.

Pirmais sets

13:09 Ostapenko un Čiriko atgriežas kortā un gatavojas otrajam setam.

13:03 Spēle pēc pirmā seta ir apturēta.

4:6 BREIKS! Čiriko iegūst dubulto breikbumbu un arī pārsteidzoši uzvar pirmajā setā. Ostapenko pirmo servi atkal raida tīklā un pēc otrās serves izspēlē vēlreiz nepaceļ bumbiņu pāri tīklam. Pirmajā setā ar 6:4 uzvar Čiriko.

4:5 Lai arī Ostapenko ir milzīgs pārsvars uzvarēto izspēļu ziņā (20:2), geimu no uzvaras setā ir Čiriko.

4:4 BREIKS! Ostapenko ar agresīviem uzbrukumiem izdodas no 0:30 panākt 40:30, tomēr Čiriko tiek pie 40:40. Ostapenko ar spēcīgu servi uzvar nākamo izspēli, bet amerikāniete atkal panāk "vienādi". Latvijas tenisiste pirmo servi sit tīklā, bet pēc otrās serves ilgu izspēli uzvar ar labu uzbrukuma sitienu. Situācija - "vienādi" un otrā serve -, atkārtojas vēl divas reizes. Pirmo situāciju Ostapenko atrisina ar ceturto eisu, bet otrajā situācijā netrāpa pa sānu līniju un dāvā Čiriko pirmo breikbumbu, kuru atspēlēt neizdodas. Spēlē atkal līdzsvars.

4:3 Ostapenko uzvar savu serves geimu un pēc pretinieces neveiksmīgām servēm no 15:40 iegūst ceturto breikbumbu mačā, kuru Čiriko gan atspēlē. Pēc Ostapenko sitiena tīklā amerikānietei izdodas noturēt arī šo serves geimu.

3:2 Ostapenko nākamajā geimā iegūst divas breikbumbas, tomēr Čiriko saņemas, uzvar četrās izspēlēs pēc kārtas un uzvar arī geimā.

3:1 Arī Čiriko liek Ostapenko panervozēt - 40:40, un Latvijas sportiste pirmo servi raida tīklā. Tomēr pēc otrās serves Ostapenko garā izspēlē panāk pretinieces sitienu autā un breikbumbas amerikānietei nedod.

2:1 BREIKS! Savu serves geimu pārliecinoši iesāk arī Čiriko, uzvarot pirmajās trīs izspēlēs, taču Ostapenko izdodas ne tikai radīt intrigu un panākt 40:40, bet arī piespiest pretinieci sist autā un dāvāt pirmo breikbumbu spēlē. Ilgā izspēlē pacietīgāka izrādās Ostapenko, nobreikojot Čiriko.

1:1 Ostapenko ļoti pārliecinoši uzvar savu pirmo serves geimu un amerikānieti atstāj sausā.

0:1 Amerikāniete pieļauj vienu dubultkļūdu, un Ostapenko izdodas divreiz ļoti labi pieņemt servi, no 15:40 panākot 40:40. Pēc Ostapenko sitiena tīklā pirmo geimu gan uzvar Čiriko.

12:05 Spēles sākums tuvojas. Ar servi maču sāks amerikāniete.

11:50 Ostapenko un Čiriko cīkstēsies sestajā kortā, kur tā būs dienas pirmā spēle. Gluži kā pārējos kortos, arī Ostapenko un Čiriko spēles sākums paredzēts aptuveni plkst. 11:00 pēc vietējā jeb aptuveni plkst. 12:00 pēc Latvijas laika.

Informācija pirms spēles

"French Open" ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kur Ostapenko vēl nav nevienas uzvaras (0-2). Aļona 2015. gadā kvalifikācijā ar 6:4, 3:6, 3:6 zaudēja Verai Duševinai, bet 2016. gadā pamatturnīrā ar 4:6, 5:7 piekāpās Naomi Osakai.

Ostapenko līdz šai sezonai "Grand Slam" turnīros startēja ar pieticīgiem rezultātiem – tikai divas uzvaras astoņās spēlēs, turklāt pirms "Australian Open" viņai "major" sacensībās bija piecu zaudējumu sērija. Melburnā to izdevās pārtraukt, turklāt pirmoreiz šī līmeņa turnīros Aļona tika līdz 3. kārtai, kur divreiz neizservēja maču pret Karolīnu Pliškovu, ciešot ļoti sāpīgu zaudējumu.

Parīzē Ostapenko ir laba izloze, kas ļauj domāt par vismaz Austrālijā iespētā atkārtošanu, ja ne pat tikšanu vēl tālāk. Pirmajā mačā Ostapenko pretī stāsies šogad tikai vienā spēlē uzvarējusī amerikāniete Luisa Čiriko.

Viņas mīļākais segums ir māls, savulaik uzaugot uz Amerikā izplatītā zaļā māla, bet viņa komfortabli jūtas arī uz Eiropas sarkanā māla, it īpaši tas attiecas uz šim segumam tik ļoti svarīgo slīdēšanu. Čiriko pārsvarā spēlē no gala līnijas, turklāt bez lielas dažādības. Atskaitot "topspinu", viņa pretiniecēm dzīvi īpaši sarežģīt nevar. Čiriko var nospēlēt gan pacietīgi, gan agresīvi, uzņemoties iniciatīvu. Ostapenko šajā mačā lielām problēmām taktikas ziņā nevajadzētu rasties, jo Čiriko spēlē Aļonai parocīgu tenisu. Spēka spēlē mūsu tenisistei būs pārsvars.

Čiriko tieši uz māla nospēlējusi karjeras labāko WTA turnīru. Luisa pagājušā gada maijā sensacionāli tika līdz Madrides "Premier Mandatory" turnīra pusfinālam. Čiriko toreiz Spānijas galvaspilsētā apspēlēja Moniku Nikulesku, Anu Ivanoviču un Darju Gavrilovu, kā arī no vienas cīņas bija brīva, jo savainojuma dēļ no 3. kārtas spēles atteicās Viktorija Azarenka.

Pērn Madridē nopelnītie punkti viņai ilgi ļāva atrasties ranga pirmajā simtniekā un arī paspēt tikt starp "French Open" dalībniecēm. Turnīra sastāva noteikšanas brīdī 17. aprīlī viņa vēl bija 65. vietā, bet dažas nedēļas vēlāk pēc Madrides punktu dzēšanās notika liels kritiens, tagad esot apmēram turpat, kur viņa bija pirms Madrides turnīra sākuma – 128. vieta pret 133. Viņas rekords ir 58. vieta, to sasniedzot pagājušā gada oktobrī.

Čiriko "Grand Slam" līmenī vienīgo uzvaru guva pirms gada Parīzē, kur 1. kārtā ar 6:2, 2:6, 8:6 pieveica citu amerikānieti Lorenu Deivisu, bet pēc tam ar 2:6, 1:6 zaudēja Venusai Viljamsai. Luisa "French Open" vēl spēlējusi arī 2015. gadā, kad ar 4:6, 2:6 piekāpās Jekaterinai Makarovai.

Čiriko šobrīd ir ļoti sliktā formā, vājos rezultātus ietekmējuši savainojumi. Luisa 2017. gadā uzvarējusi tikai vienā spēlē (1-8), ieskaitot kvalifikācijas turnīrus. Šī uzvara gūta martā Indianvelsā uz "hard" pret Itālijas veterāni Frančesku Skjavoni.

Čiriko uz māla šogad nospēlējusi nepilnus divus mačus. Aprīļa sākumā Čārlstonā viņa muguras savainojuma dēļ izstājās cīņā pret Anniku Beku (0:6, 0:3), pēc tam izlaižot pusotru mēnesi (arī Madrides turnīru, kur bija jāaizstāv ļoti daudz punktu). Luisa šonedēļ spēlēja Strasbūrā, kur ar 2:6, 3:6 piekāpās Gavrilovai.

Tikmēr Ostapenko uz sava vājākā seguma šogad nostartējusi labāk, nekā cerēts. Pērn viņai uz māla bija tikai divas uzvaras, abas gūstot Romā. Savukārt šogad Aļonai ir jau 14 uzvaras (ieskaitot piecas kvalifikācijas mačos "Premier" līmeņa turnīros Štutgartē un Romā). Ostapenko šosezon uz māla tikai vienreiz zaudējusi rangā zemāk esošai spēlētājai, kas notika Prāgā pret Kristīnu Pliškovu. Aļonai toreiz bija jāspēlē divi mači vienā dienā, nespējot atrast nepieciešamo enerģiju.

Ostapenko šodien ir tik liela favorīte (11.lv versijā 1.12-6.25), kāda viņa "Grand Slam" mačos vēl nav bijusi. Tas skaidrojams ne vien ar pretinieces neseno savainojumu un pieticīgo formu (tikai divas uzvaras pēdējos 12 mačos, abas gūstot pret ārpus Top 100 esošām tenisistēm), bet arī abu meistarības līmeni un Aļonas iespējām dominēt gaidāmajā spēlē.

Ostapenko un Čiriko profilu salīdzinājums

OstapenkoKategorijaČiriko
19Vecums21
1.78 mAugums1.75 m
47.Rangā128.
-Vienspēļu tituli-
4-7Grand Slam bilance1-6
0-1French Open bilance1-2
17-11Sezonas bilance1-7
43-41Karjeras bilance14-29
9-4Sezonas māla bilance0-2
11-8Karjeras māla bilance6-9
3-4Sezonas taibreiki-
11-7Karjeras taibreiki2-3
13-16Karjeras 3-setu mači5-8

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam", olimpisko spēļu un WTA pamatturnīru statistika.

1 2 41 komentārs

     [+] [-]

, 2017-05-28 08:22, pirms 7 gadiem
Kurā kortā?

     [+] [-]

, 2017-05-28 09:01, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Kurā kortā?
nr.6

     [+] [-]

, 2017-05-28 09:05, pirms 7 gadiem
dubultspēlēs nestartēs?

  +1 [+] [-]

, 2017-05-28 11:20, pirms 7 gadiem
ja savāksies, būs easy win, ja nenovērtēs pretinieku, tad dabūs karstumā spēlēt ilgāk, bet uzvara nekur nepaliks

     [+] [-]

, 2017-05-28 12:08, pirms 7 gadiem
Strīms - LiveTV / WebPlayer

     [+] [-]

, 2017-05-28 12:26, pirms 7 gadiem
psc mūsēja no 0-40 nobreikoja

     [+] [-]

, 2017-05-28 12:28, pirms 7 gadiem
fūu noturēja savu

     [+] [-]

, 2017-05-28 12:38, pirms 7 gadiem
Uz 19.2e astras rada eurosport360 (6) kam ir tas zin kaa skatities

     [+] [-]

, 2017-05-28 12:46, pirms 7 gadiem
Mūsējā baigi sten
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-05-28 12:55, pirms 7 gadiem
Ostepenko savā stilā

     [+] [-]

, 2017-05-28 12:55, pirms 7 gadiem
ATdeva setu

     [+] [-]

, 2017-05-28 12:57, pirms 7 gadiem
Varbuut ir veel kaads links? shis iisti neiet.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-28 13:00, pirms 7 gadiem
Bēdīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:10, pirms 7 gadiem
Līst vai kas par iemeslu ka spēle apturēta?

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:11, pirms 7 gadiem
lukaz23 rakstīja: Tā viņas pirmā serve
pirmā serve ņepričom, 21 nepiespiestā kļūda seta laikā ir krietni par daudz

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:13, pirms 7 gadiem
Jau breiks psc uz nulles

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:15, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Jau breiks psc
ja beigs trakot, tad kāds savu vieglo naudu uz amerikānieti pakāsīs

  +1 [+] [-]

, 2017-05-28 13:17, pirms 7 gadiem
atbreikoja atpakaļ vājprāts

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:31, pirms 7 gadiem
Izskatās kā zaudes

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:36, pirms 7 gadiem
šoreiz noturēs breikbumbu??

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:38, pirms 7 gadiem
pirmā iespēja paņemt setu

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:40, pirms 7 gadiem
nav šaubu ka Aļona tiks tālāk

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:40, pirms 7 gadiem
pirmā setbumba

  +1 [+] [-]

, 2017-05-28 13:41, pirms 7 gadiem
amerikāniete gan ir smukiņa...

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:45, pirms 7 gadiem
opā paņema setu, pret seksīgo amerikānieti

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:46, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: amerikāniete gan ir smukiņa...
drusciņ meksikāņu asinis klāt

     [+] [-]

, 2017-05-28 13:46, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: drusciņ meksikāņu asinis klāt
bet tāpat skaista

  +1 [+] [-]

, 2017-05-28 13:50, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: bet tāpat skaista
tapēc arī ir smukiņa

     [+] [-]

, 2017-05-28 14:05, pirms 7 gadiem
vinnēs vai??

     [+] [-]

, 2017-05-28 14:07, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: vinnēs vai??
tā izskatās gan jau no 2 seta vidus

     [+] [-]

, 2017-05-28 14:09, pirms 7 gadiem
atbreikoja psc atkal

  +1 [+] [-]

, 2017-05-28 14:11, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: ja beigs trakot, tad kāds savu vieglo naudu uz amerikānieti pakāsīs
tas kekss, kurš par to rakstīja jau pat izdzēsis komentāru
Vēl nekas nav beidzies, bet man gan pāris aliem vajadzētu sanākt..
Uzmetu sotaku uz 1,9, ka Aļona paņems.
';

     [+] [-]

, 2017-05-28 14:11, pirms 7 gadiem
izskatās ka pacels spēli
1 2 41 komentārs