Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bresniks par Gulbja neveiksmēm: "Ja ir iespēja pieļaut kļūdu, Ernests to izdara"

Agris Suveizda

Bresniks par Gulbja neveiksmēm: "Ja ir iespēja pieļaut kļūdu, Ernests to izdara"
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis vakar četru setu cīņā ar 3:6, 6:3, 5:7 un 3:6 atzina mājinieku veterāna Nikolā Maū pārākumu un no "French Open" negaidīti izstājās jau otrajā kārtā. Gulbja treneris Ginters Bresniks tic, ka Gulbim joprojām ir pietiekami daudz kvalitāšu, lai atgrieztos iepriekšējos augstumos, taču atzīst, ka tam nepieciešams ne tikai talants un smags darbs treniņos.

Pagājušajā gadā Gulbis "French Open" sasniedza pusfinālu, taču šogad izstājās jau otrajā kārtā. Vaicāts, kādēļ tādas tenisa zvaigznes kā Novaks Džokovičs un Rodžers Federers karjeras laikā spējuši būt krietni stabilāki savā sniegumā, Ginters Bresniks bilda, ka ne viss slēpjas tikai viņu fenomenālajā talantā un milzīgajās treneru, palīgu un dažādu asistentu armijās. "Viņi neiekāpj visās mazajās bedrītēs," The New York Times citē austriešu speciālistu.

"Austrijā mums ir teiciens, ka ir tādi cilvēki, kuri iekāpj katrā slazdā," Bresniks turpināja. "Kur vien būs iespēja paslīdēt, viņi to atradīs. Vienu vienīgo ziedlapu [uz kuras paslīdēt] visā telpā. Ernests šobrīd dara tieši to. Džokovičs un Federers redz, ka telpā ir šī ziedlapiņa un tai apkārt uzzīmē apli. Savukārt Ernests kāpj tai tieši virsū. Ja ir iespēja pieļaut kļūdu, viņš to izdara."

"French Open" pirmajā kārtā uzvarējis nīderlandieti Igoru Seislingu, Gulbis svinēja tikai trešo uzvaru šajā kalendārajā gadā. "Trīs uzvaras! Tas ir neticami," Bresniks sacīja. "Jautājums ir, vai viņš spēs atgūt tik daudz enerģijas, lai vēlreiz atgrieztos [elitē]. Nezinu. Viņam ir nepieciešams liels ieguldījums no apkārt esošajiem cilvēkiem. Daudz no visa kā. Daudz uzmanības."

Izmantotie resursi:
Log In - The New York Times

     [+] [-]

, 2015-05-28 18:04, pirms 9 gadiem
Tur Drsaa ir ar to Gulbi, nuubs karoch ,nestabils kaa jau mees visi letiņi !

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 18:19, pirms 9 gadiem
...negaidīti izstājās jau otrajā kārtā...
man gan liekas, ka visa pasaule bija pārliecināta par Gulbja izstāšanos pirmajā, vai otrajā kārtā.

     [+] [-]

, 2015-05-28 18:50, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Džokovičam visu parādīja Vaida, savukārt Federers ir lielākais talants.
Federeram visu parādīja Peters Lundgrēns.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-28 19:02, pirms 9 gadiem
sen jau visiem bija zināms, ka Gulbis ir meme sportists.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 20:29, pirms 9 gadiem
Jā, bet 2004. gadā, kad Federeram bija tikai 23 gadi, viņš zaudēja tikai 6 (!) spēlēs gadā un trenera togad viņam nebija. Rafam vispār visu mūžu ir tikai viens treneris.
Toties bēdīgi slavenajam Tomičam visas Austrālijas tenisa leģendas, t. sk. dzīvā leģenda Leitons Hjūits gatavi pamperus mainīt, lai tik džeks neizšķiež talantu, bet sāk spēlēt kā cilvēks, bet tam viss pofig...

Tā kā nevajag jau teikt, ka viss slēpjās "milzīgajās treneru, palīgu un dažādu asistentu armijās".

  +4 [+] [-]

, 2015-05-28 21:18, pirms 9 gadiem
Latvijas tenisa speciālisti un žurnālisti to vien piemin, ka Gulbis ir traumēts un slimojis, ka viņš ir sava ceļa gājējs, bet treneris runā skaidru valodu. Ja jau nav intereses par tenisu un vēlēšanās trenēties, tad treneris neko nespēj izdarīt, jo atrasties elitē var tikai ar smagu darbu. Interesanta bija tā mūsu tenisa speciālistu video spriešana par tēmu, kas tagad notiek ar Gulbi. Visi šie nopietnie cilvēki sacentās, ka tik kaut ko nepateiktu pret Gulbi. Bet visam tam ir arī otra puse, katrs pats izvēlas savas dzīves prioritātes.

     [+] [-]

, 2015-05-28 21:34, pirms 9 gadiem
Man jau patika Nikolā citāts iekš tā raksta NY Times

var papildināt maksimālistu - ja Gulbim likās, ka tā pleca trauma tāds nieks, tad tagad mediji un speci ir tā apvārdojuši čali, ka vainīgais principā viņa neveiksmēs ir atrasts

     [+] [-]

, 2015-05-28 22:10, pirms 9 gadiem
kaut kas nav ar to treneri
Ko tad tu viņu trenē, ja netici nekam?
Naudu tikai gribas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-29 14:05, pirms 9 gadiem
Bezjēdzīgs. Starp citu, labs koeficients bija par Mahut uzvaru.