Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis sasniedz ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis sasniedz ceturtdaļfinālu
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Miķelis Lībietis veiksmīgi turpina startēt "Futures 10 000" sērijas sacensībās Hēraklejā, kur abos turnīros guvis divas uzvaras. Vienspēlēs tas nozīmē sasniegt ceturtdaļfinālu, bet dubultspēlēs iekļūt pusfinālā.

Šonedēļ jaunā rekordpozīcijā (#568) esošais Lībietis vienspēļu turnīra 2. kārtas mačā ar 6:1, 6:2 sagrāva kvalifikāciju izgājušo Lielbritānijas tenisistu Džošua Perisu (#1147). Lībietis atspēlēja visas trīs breikbumbas, bet pats izmantoja 5/12. Ar astoto numuru izliktais Lībietis rīt ceturtdaļfinālā tiksies ar Austrālijas tenisistu Bredliju Mūsliju, kurš izlikts ar trešo numuru un arī šonedēļ sasniedzis savu rekordu rangā, ieņemot 434. vietu.

Dubultspēļu turnīrā Miķelis šonedēļ startē kopā ar Kanādas sportistu Martinu Beranu. Ar ceturto numuru izliktais duets guvis divas uzvaras, sasniedzot pusfinālu. Lībietis un Berans vispirms ar 6:4, 6:4 pieveica Japānas komandu Jusuke Takahaši/Renta Tokuda, bet pēc tam divos setos pārspēja arī Lielbritānijas un Vācijas pāri Skots Kleitons/Matss Moraings – 6:3, 7:5. Lībietis "hard" seguma turnīrā vienspēlēs nopelnījis divus, bet dubultspēlēs sešus punktus.

Ceturtdaļfinālu šodien sasniedzis arī Latvijas trešais numurs Mārtiņš Podžus (#632.). Arī viņam šodien viegla uzvara, Verobīčas turnīrā uz māla seguma ar 6:0, 6:3 sagraujot rangā augstāk esošo kolumbieti Huanu Sebastjanu Gomesu (#555). Podžus šosezon trešo reizi spēlēs ceturtdaļfinālā. Līdz šim tālāk tikt nav izdevies. Pirmie divi ceturtdaļfināli viņam bija janvārī Francijā.

Tālāk par ceturtdaļfinālu dubultspēļu turnīrā Hēraklejā netika Diāna Marcinkeviča, kura ITF 10 000 sacensībās šonedēļ spēlēja kopā ar Uzbekistānas tenisisti Vladu Ekšibarovu. Abas bija izliktas ar pirmo numuru un 1. kārtā grūtā mačā ar rezultātu 6:2, 1:6, 10:8 apspēlēja Kanādas un Austrālijas pāri Sandra Dinka/Alana Pārnabija, bet ceturtdaļfinālā zaudēja supertaibreikā – 3:6, 6:1, 8:10 pret Somijas un Lielbritānijas komandu Mija Eklunda/Sāra Beta Greja. Vienspēļu ceturtdaļfināls Diānai būs piektdien.