Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim sezonas pirmā uzvara, Podžus atspēlē trīs mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietim sezonas pirmā uzvara, Podžus atspēlē trīs mačbumbas
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Antaljas "Futures 15 000" turnīra 1. kārtu pārvarēja gan Miķelis Lībietis, gan Mārtiņš Podžus, turklāt otrais izglābās no zaudējuma, atspēlējot trīs mačbumbas. Tikmēr Diāna Marcinkeviča neizmantoja otro iespēju Kruasī-Bobūras ITF 60 000 turnīrā.

Miķelis Lībietis (ATP 426.), kurš Turcijā izlikts ar piekto numuru, pirmajā mačā ar 6:1, 6:2 sagrāva Rumānijas tenisistu Bogdanu Borzu (ATP 736.). Lībietis savu servi nezaudēja ne reizi, atspēlējot visas trīs breikbumbas. Miķelim tā ir sezonas pirmā uzvara pamatturnīros. Viņa kontā šogad ir divas uzvaras "Challenger" kvalifikācijā.

Iespaidīgi no zaudējuma aizbēga Mārtiņš Podžus (ATP 829.), kurš ar 4:6, 7:6(6), 6:3 gūtajā uzvarā pār turnīra sesto numuru Altugu Dželikbileku (ATP 451.) otrā seta taibreikā bija iedzinējos ar 1:5 un ar 3:6, tomēr spēja atspēlēt trīs mačbumbas pēc kārtas, uzvarēt šajā setā un vēlāk triumfēt arī visā mačā.

Mūsu tenisistiem Antaljā, kur mači notiek uz māla seguma, ir pēdējais turnīrs pirms nākamās nedēļas nogalē Marakešā gaidāmā Deivisa kausa mača pret Maroku, kur arī tiks spēlēts uz māla. Lībietis un Podžus šonedēļ nopelnījuši vienu reitinga punktu. Turcijā atrodas arī Rūdolfs Mednis (ATP 1536.), kurš zaudēja kvalifikācijas 3. kārtā, bet dubultspēlēs piedalīsies ar Lībieti.

Kruasī-Bobūras ITF 60 000 turnīra kvalifikācijas finālā zaudējusī Diāna Marcinkeviča (WTA 295.) tika pie otrās iespējas kā laimīgā zaudētāja, taču to neprata izmantot, 56 minūtēs ciešot pamatīgu sagrāvi pret čehieti Marketu Vondroušovu (WTA 239.) – 2:6, 0:6. Marcinkeviča vienspēļu sacensības pabeidza ar trīs punktu iegūšanu, bet dubultspēlēs pirmā cīņa vēl priekšā. Francijā, kur mači notiek uz "hard" seguma telpās, viņa spēlēs kopā ar Lielbritānijas tenisisti Loru Robsoni.