Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Rangā nokritusī Ostapenko sāks cīņas karstajā Akapulko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rangā nokritusī Ostapenko sāks cīņas karstajā Akapulko
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 71.) trešdien aptuveni divas stundas pēc pusnakts sāks Akapulko "International" sērijas turnīru, tiekoties ar ranga 77. vietā esošo Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču.

Akapulko notiekošais turnīrs (šonedēļ startē arī vīrieši, kuriem ir ATP-500 turnīrs) ir ļoti populārs šeit esošā klimata un atpūtas iespēju dēļ – pasakainās pludmales un karstums virs 30 grādiem ir liels vilinājums. Ostapenko Akapulko spēlēs pirmoreiz, turklāt tagad viņai patiešām visvairāk ir jādomā par saviem rezultātiem, nevis izklaides iespējām.

Aļona vakar rangā nokrita uz 71. vietu, kas notika pēc pagājušā gadā Dohā iegūto 585 punktu dzēšanās. Protams, Ostapenko bija iesējas novērst tik lielu kritienu, taču ar uzvaru krāšanu pēdējos turnīros viņai nesekmējas – neskaitot "Fed Cup" (2-1 bilance), par ko punkti nepienākas, viņai ir trīs zaudējumi pēc kārtas.

Šī sērija sākās "Australian Open" 3. kārtā, kur Ostapenko divreiz nespēja izservēt maču pret Karolīnu Pliškovu. Ja zaudējums čehietei ir saprotams, pat neskatoties uz lielo pārsvaru pēdējā setā, tad nākamajās divās cīņās Ostapenko favorītes statusā zaudēja Donnai Vekičai (Sanktpēterburgā) un Cjanai Vanai (Dubaijā).

Tā kā Akapulko turnīrā tenisistes tika izsētas pēc pagājušās nedēļas ranga, Ostapenko izdevās tikt starp astoņām izliktajām un iegūt trešo numuru, kas viņai ir augstākais WTA karjerā. Trešais viņai bija arī pagājušā gada aprīlī Katovicē, kur Aļona tika līdz pusfinālam.

Ostapenko Meksikā 1. kārtā ielozēja tenisisti, kura ir vēl sliktākā formā – Koviničai pašreiz ir četru zaudējumu sērija, pēdējo neveiksmi piedzīvojot pagājušajā nedēļā Budapeštā, kur viņa zaudēja ranga trešajā simtā esošajai ungāru tīnei Fanijai Stollarai. Koviniča šogad uzvarējusi tikai divos mačos (2-6), uzvaras gūstot pret Monu Bārtelu (#150), kurai atgriešanās pēc savainojuma, un Saisaju Čženu (#84).

Koviničas pieticīgie rezultāti šajā sezonas posmā gan nav nekas pārsteidzošs. Melnkalnes tenisistei īstais laiks būs māla sezona. Lai arī Koviničai ir "hard" segumam piemērots teniss ar spēcīgu servi un jaudīgu uzbrukumu, labākie rezultāti viņai ir uz māla, ko arī pati nosaukusi par sev ērtāko segumu. Deviņu ITF vienspēļu titulu ieguvēja divreiz tikusi līdz WTA finālam, 2015. gada oktobrī Tjaņdziņā uz "hard" zaudējot Agņeškai Radvaņskai un 2016. gada aprīlī Stambulā uz māla piekāpjoties mājiniecei Čālai Bjukakčajai.

Koviniča divas no karjeras trim Top 40 uzvarām guvusi uz māla seguma. Viņa 2015. gadā Čārlstonā pieveica tobrīd 35. vietā bijušo Belindu Benčiču un 2016. gadā Madridē izslēdza tā laika astoto raketi Robertu Vinči. Trīs labāko panākumu sarakstā ir arī uzvara pērn Tjaņdziņā pret 33. raketi Moniku Puigu.

Kamēr Ostapenko karstajā Akapulko, kur ir lēni "hard" korti, vēl nav spēlējusi, Koviniča šeit debitēja pērn, toreiz 2. kārtā zaudējot Kristīnai Makheilai. Pirms tam izdevās apspēlēt Tatjanu Mariju.

Ostapenko ir vienreiz tikusies ar Koviniču, viņai 2015. gada maijā ar 2:6, 6:2, 4:6 zaudējot Trnavas ITF turnīra pusfinālā. Tas mačs notika uz Koviničai daudz patīkamākā māla seguma. Ostapenko toreiz ļoti slikti servēja, izceļoties ar 16 dubultkļūdām. Jaudīgā uzbrukuma īpašniece Koviniča regulāri uzbruka Aļonas vājām otrajām servē, izdarot spiedienu uz tolaik rangā tikai 167. vietā esošo Latvijas tenisisti.

Karstajā Akapulko pirmās spēles sākas tikai plkst. 16:00 pēc vietējā laika, kad mums ir pusnakts. Ostapenko un Koviničas cīņa būs otrā pēc nozīmes piektajā kortā, kur vispirms labāko noskaidros Daniela Hantuhova un Janīna Vikmaijere.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-28 18:20, pirms 7 gadiem
Kur tad superasprātīgais galdnieks ar savu komentāru?

     [+] [-]

, 2017-02-28 18:55, pirms 7 gadiem
Lai veicas! ...jāuzvar, bet viegli nebūs - jauna vieta, karsts...

     [+] [-]

, 2017-02-28 20:24, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Kur tad superasprātīgais galdnieks ar savu komentāru?
tas vanckars beidzis smirdēt

  +1 [+] [-]

, 2017-02-28 21:01, pirms 7 gadiem
Laikam naktī būs jāpaskatās spēle. Par Uzvaru

     [+] [-]

, 2017-03-01 03:16, pirms 7 gadiem
karstums virs 30 ir liels vilinājums??