Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko un Dabrovski nenosargā pārsvaru, piedzīvo zaudējumu ceturtdaļfinālā

Ostapenko un Dabrovski nenosargā pārsvaru, piedzīvo zaudējumu ceturtdaļfinālā
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Aļonai Ostapenko neizdevās pirmoreiz iekļūt "Grand Slam" dubultspēļu pusfinālā, kad viņa otrdien kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski "Australian Open" ceturtdaļfinālā izšķirošajā setā nenosargāja breika pārsvaru un ar rezultātu 6:3, 2:6, 3:6 piekāpās čehietēm Barborai Krejčikovai un Kateržinai Sinjakovai.

Ar sesto numuru izsētais Latvijas un Kanādas duets 3. setā izvirzījās vadībā ar breiku (2:1), taču pārsvaru uzreiz zaudēja, kad Ostapenko ceturtajā geimā nesekmīga spēle pie tīkla. Ar ceturto numuru izsētās čehietes astotajā geimā ieguva vēl vienu breiku un tūlīt izservēja maču.

Ostapenko dubultspēļu rangā ir 21. vietā, bet Dabrovski ir 8. pozīcija. Sinjakova un Krejčikova ieņemt attiecīgi 10. un 13. vietu. Viņas ir bijušas 1. vietā, to sasniedzot 2018. gadā, kad uzvarēja "French Open" un Vimbldonā, kā arī tika līdz "US Open" pusfinālam.

Gan Ostapenko, gan Dabrovski ceturtdaļfināls ir labākais rezultāts Melburnā. Aļona tik tālu nokļuva pirmoreiz, bet Dabrovski astoņniekā iekļuva arī pirms diviem gadiem. Ceturtdaļfināla sasniegšana dod 430 reitinga punktus. Ostapenko pēc "Australian Open" debitēs dubultspēļu ranga Top 20.

Ostapenko pēc sekmīgā starta Austrālijā ceturtdaļfinālu sasniegusi trijos no četriem "major" sērijas turnīriem (izņemot Vimbldonu), turklāt tas paveikts pēdējo četru turnīru posmā. Aļona 2019. gadā kopā ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku tika līdz ceturtdaļfinālam Parīzē un Ņujorkā.

Ostapenko šosezon ir dubultspēļu speciālistes Dabrovski pastāvīgā pāriniece. Melburnā bija komandas sestais turnīrs, no tiem piecos izdevies sasniegt vismaz ceturtdaļfinālu, bet labākais rezultāts ir uzvara 2018. gadā "Premier 5" turnīrā Dohā.

Ostapenko šodien pabeidza arī jaukto dubultspēļu turnīru, kur piedalījās kopā ar 46 gadus veco Indijas veterānu Leanderu Paesu. Viņa 2. kārtas cīņā ar 2:6, 5:7 zaudēja ASV un Lielbritānijas komandai Betānija-Mateka Sendsa/Džeimijs Marejs.

Paess uzvarējis 54 dubultspēļu turnīros, ieskaitot 18 "Grand Slam" līmenī, kur viņam ir pilns titulu komplekts gan dubultspēlēs (astoņi tituli), gan jauktajās dubultspēlēs (10 tituli), trīs reizes uzvarot arī Austrālijā (2003, 2010, 2015).

Mateka-Sendsa ir trīskārtēja "Australian Open" čempione, 2015. un 2017. gadā sieviešu dubultspēlēs uzvarot kopā ar čehietei Luciju Šafāržovu, bet 2012. gadā kopā ar rumāni Horiju Tekau iegūts jaukto dubultspēļu tituls. Mateka-Sendsa ar Mareju ir pēdējo divu gadu "US Open" čempioni.

Ostapenko tagad piedalījusies visu četru "Grand Slam" turnīru jauktajās dubultspēlēs. Viņai lielākie panākumi Vimbldonā, kur 2019. gadā sasniegts fināls ar zviedru Robertu Lindstedu, bet 2016. gadā izdevās tikt līdz pusfinālam ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku.


, 2020-01-28 10:12, pirms 4 gadiem
Pēc basketa uzmetu aci uz 3.setu. Var redzēt, ka Aļonas pāriniece ir speciāliste dubultspēlēs, maz "jaudas". Aļona kā vienmēr kā pa viļņiem, slikta 2.serve , nekas daudz nav mainījies. Pretinieces bija saspēlējušās un labas, it sevišķi "niknā" Sinjakova. Bartoli ar mammu abas tribīnēs, tā ka mācības turpinās.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
3

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.