Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Latvija piekāpjas arī Austrālijai, cīnīsies par 9.vietu

Latvija piekāpjas arī Austrālijai, cīnīsies par 9.vietu
Dārta Elizabete Emuliņa
Foto: itftennis.com

Latvijas U16 meiteņu tenisa komanda šodien cieta otro neveiksmi pasaules čempionātā tenisā – ar 1:2 atzīts Austrālijas pārākums. Līdz ar to mūsu izlase C apakšgrupā ieņēma trešo vietu un sacensību turpinājumā spēlēs par 9.vietu.

Šonedēļ Spānijas pilsētā Barselonā norisinās Pasaules čempionāts tenisā komandām U16 vecuma grupā – puiši cīnās par junioru Deivisa kausu, bet meitenes par junioru Federācijas kausu. Latvijai saistošāks šoreiz ir meiteņu turnīrs – izcīnot otro vietu Eiropā, vietu pasaules čempionātā nodrošināja Aļona Ostapenko, Dārta Elizabete Emuliņa un Annija Anna Veinšteina (komandas kapteine Jeļena Jakovļeva).

Turnīru meitenes trešdien sāka ar 3:0 uzvaru pār Meksiku, tomēr visas cīņas bija ļoti smagas (Emuliņa savu spēli uzvarēja tikai četrās stundās un divās minūtēs). Iespējams, pirmajā dienā tika atstāts pārāk daudz spēku, jo vakar Paragvajai tika zaudēts ar 1:2 (vienīgā uzvara Ostapenko vienspēlē). Cerības ieņemt pirmo vietu grupā gan nebija zudušas – šodien vajadzēja uzvarēt Austrāliju.

„Ķenguru zemes” pārstāves pērn uzvarēja šajā turnīrā, tomēr komandas sastāvs bija cits. Sacensību pirmajā dienā viņas ar 2:1 bija uzvarējušas Paragvaju, bet pēc tam ar 1:2 zaudēja Meksikai. Dienas pirmajā mačā tikās abu komandu otrie numuri – Dārta Elizabete Emuliņa un Zoja Haivsa. Austrāliete junioru reitingā ieņem augstāku vietu (258. pret 844.), ko prata apliecināt arī kortā – 6:1, 6:3. Jāpiebilst, ka otrajā setā mūsu sportistei bija 3:1 vadība.

Otrajā spēlē cīnījās izlašu līderes – Aļona Ostapenko un Izabella Vollesa. Junioru rangā krietni augstāka vieta mūsu sportistei (39. pret 199.), taču spēlē veiksmīgāka bija austrāliete – 6:3, 6:4. Vadībā Aļona bija tikai pirmajā setā (3:1). Līdz ar to duelis zaudēts. Dubultspēlē jau trešo dienu pēc kārtas spēlēja Ostapenko un Emuliņa (Veinšteina vēl nav spēlējusi ne mača), tiekoties ar Izabellu Volesu un Naitu Beinsu. Pēc zaudēta pirmā seta mūsu sportistes tomēr saņēmās un uzvarēja cīņu – 5:7, 6:1, 6:2.

Tā kā grupas otrajā spēlē Paragvajas izlase uzveica Meksiku, tad C grupas kopvērtējumā mūsu komandai trešā vieta. Tas nozīmē, ka nedēļas nogalē būs jācīnās pret citu grupu 3.vietu ieguvējām par 9.vietu.

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.