Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Marcinkevičai sagrāve kvalifikācijā un neveiksme arī dubultspēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai sagrāve kvalifikācijā un neveiksme arī dubultspēlē
Diāna Marcinkeviča
Foto: www.powiatpoznanskiopen.pl

Diānai Marcinkevičai pirmdien neizdevās iekļūt Sobotas ITF 75 000 pamatturnīrā, kvalifikācijas trešajā jeb pēdējā kārtā smagi zaudējot Francijas tenisistei Hlojai Pakē – 2:6, 1:6. Diāna Polijā šodien zaudēja arī dubultspēļu turnīrā. Tikmēr pie panākumiem nedēļas pirmajā dienā tika Aļona Ostapenko, Laura Gulbe un Miķelis Lībietis.

Ranga 359. vietā esoša Diāna Marcinkeviča Francijas tenisistei, kura rangā atrodas 258. vietā un kvalifikācijā bija izlikta ar pirmo numuru, vienīgajā iepriekšējā savstarpējā mačā 2012. gadā ITF 50 000 turnīrā Francijā uz "hard" seguma sagrāva ar rezultātu 1:6, 3:6.

Šoreiz atkal bija sagrāve, tikai par labu Pakē. Latvijas trešā rakete tikai vienreiz spēja noturēt servi un 2. setā pēc breika iegūšanas pirmajā geimā zaudēja sešus geimus pēc kārtas. Divu uzvaru gūšana kvalifikācijā Diāna ļāva tikt pie trim reitinga punktiem.

Marcinkeviča šodien pabeidza arī dubultspēļu turnīru, tā 1. kārtā kopā ar polieti Justinu Jegiolku zaudējot Čehijas un Polijas komandai Barbora Krejčīkova/Katažina Pitera – 6:2, 1:6, 5:10.

Polijā šonedēļ spēlē arī Aļona Ostapenko, kura šodien sāka ar panākumu dubultspēlē. Latvijas vadošā tenisiste Sobotā startē kopā ar zviedrieti Kornēliju Listeri. Ziemeļvalstu duets pirmajā mačā ar rezultātu 1:6, 6:2, 10:6 pieveica rumānieti Diānu Buzeanu un Ungārijas tenisisti Reku-Luku Jani. Aļona ar pārinieci supertaibreikā atspēlēja trīs punktu deficītu (0:3).

Sezonas pirmo uzvaru pamatturnīros pirmdien guva Laura Gulbe, kura Pērnavas ITF 10 000 turnīra 1. kārtā izglābās no zaudējuma pret Grieķijas tenisisti Stamatiju Fafaliū (#1100) – 3:6, 7:5, 6:1. Fafaliū 2. setā pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču.

Ranga 993. vietā esošā Gulbe šomēnes 1. kārtā zaudēja tādas pašas nozīmes turnīros Amstelvēnā un Tamperē, tagad ar trešo mēģinājumu gūta pirmā uzvara. Piebilstams, ka Nīderlandē viņai bija divas uzvaras kvalifikācijā. Laura tieši Igaunijā nospēlējusi karjeras labāko turnīru, pagājušā gada jūlijā sasniedzot pusfinālu ITF 10 000 turnīrā Tallinā. Tad izdevās iegūt četrus punktus, šonedēļ pagaidām nopelnīts viens.

Pērnavas vienspēļu kvalifikācijā zaudējusī Alise Čerņecka ITF pamatturnīros šodien debitēja dubultspēlēs un kopā ar Krievijas tenisisti Jekaterinu Alaju piekāpās Krievijas un ASV komandai Ksenija Koļesņikova/Terēzija Londola – 2:6, 6:2, 5:10.

Pērnavā spēlē arī Miķelis Lībietis, kurš kvalificējās "Futures 10 000" pamatturnīram, kvalifikācijas 3. kārtā ar rezultātu 6:2, 6:7(5), 7:6(6) pieveicot Krievijas tenisistu Dmitriju Mnuškinu (#1693). Ranga 1868. vietā esošajam Lībietim dažas stundas vēlāk bija jāatgriežas kortā, lai ar Hanteru Rīsi aizvadītu dubultspēļu turnīra 1. kārtas maču. Tajā ar 6:3, 6:2 sagrauts poļu duets Adams Hadajs un Macejs Novaks. Pretiniekiem nebija nevienas breikbumbas, bet paši realizēja tikai 3/15.