Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Norietis

Blogs: "Ar atgriešanos Parīzē, Roland!"

Blogs: "Ar atgriešanos Parīzē, Roland!"
Mana akreditācijas karte
Foto: Rolands Norietis

Ja pirms nedēļas kāds man būtu pateicis, ka šobrīd akreditēta žurnālista statusā sēdēšu Filipa Šatrjē kortā, vērojot pasaules labāko tenisistu cīņas, droši vien nenoticētu. Doma par došanos uz Parīzi virmoja, bet tobrīd pat nebiju rezervējis lidmašīnas biļeti. Piedzīvotais apliecina, ka dzīvē iespējams gandrīz viss. Vajag tikai ļoti gribēt!

Kad maija sākumā draugu kompānijā ar mašīnu devāmies mēneša garā ceļojumā (komandējumā) uz Rietumeiropu, zināju, ka mēneša beigās Parīzē sāksies Francijas atklātais čempionāts. Ja būsim tuvumā, varbūt sanāks uz kādu dienu iebraukt – tobrīd padomāju. Ideja periodiski tika pacilāta, bet visai ātri nolikta malā, jo pārējiem intereses par braukšanu līdz Parīzei tenisa dēļ nebija.

Par labu "French Open" izšķīros pagājušās sestdienas vakarā. Tas vēl nebija lēmums, es tikai atradu lētu (43 eiro) lidmašīnas biļeti otrdienas rītā no Barselonas uz Parīzi un rezervēju to. Tobrīd atradāmies Costa Brava piekrastē Spānijā, un nojautu, ka nozīmīgu plānu nākamajai nedēļai mums nav – tik vien kā nedēļas laikā jātiek līdz Francijas Rivjērai.

Ieskatījos publicētajā spēļu grafikā svētdienai. Sapratu, ka Aļonai Ostapenko jāspēlē pirmdien, bet Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova kortā acīmredzot dosies otrdien. Braukt vienam negribējās, bet sazinājos ar savu krievu draugu Juriju, kurš jau vairāk nekā desmit gadus ir akreditēts žurnālists "Roland Garros" turnīrā un kuram Parīzē ir savs dzīvoklis. Iepazinos ar viņu 2008. gadā, kad pirmoreiz kā žurnālists atbraucu uz "French Open". Katru gadu vasarā Jurijs mēnesi atpūšas Jūrmalā, mēs vienmēr satiekamies un esam sadraudzējušies. Jurijs piedāvāja apmesties viņa dzīvoklī un solīja sarūpēt biļetes (žurnālistam ir tiesības saņemt divas biļetes saviem viesiem). Sapratu, ka iespēju nedrīkstu palaist garām.

Otrdien ap vienpadsmitiem rītā – vienlaicīgi ar pirmo spēļu sākumu – ielidoju Orly lidostā. Ja mūsējiem būtu ielikta pirmā spēle, acīmredzot ņemtu taksi un, nometot koferi, skrietu uz stadionu. Tā kā mači bija pēcpusdienā, izvēlējos ekonomisko variantu – ar autobusu līdz Parīzes robežai (Porte d’Choisy stacijai) un tad ar četriem metro līdz dzīvoklim, kurš atrodas ne vairāk kā desmit minūšu gājiena attālumā no stadiona. Varēju braukt ar diviem metro, bet sarēķināju, ka šādi pieturu būs mazāk.

Vēl pirms ierašanās Parīzē sapratu, ka gribēšu kaut ko uzrakstīt. Kopš akreditācijas 2010. gada"US Open" neko nebiju publicējis, bet apzinājos, ka, esot šeit, jāpadalās ar iespaidiem. Jau otrdienas vakarā tapa pirmais blogs.

Pēc tam, kad Gulbis un Sevastova pirmās spēles bija uzvarējuši, nolēmu mēģināt tikt pie preses akreditācijas. Lai mūsējos ne tikai varētu vērot no laukuma malas, bet viņus satiktu un aprunātos. Sportacentrs.com ilgadējais tenisa apskatnieks Jānis Cīrulis arī šogad bija akreditējies "French Open", taču nevarēja atbraukt. Ar Jāni vienojāmies, ka viņš uzrakstīs e-pastu ar lūgumu viņa akreditāciju aizstāt ar manējo. Iepriekš biju sazvanījis preses centru un informējis par situāciju, un trešdienas vakarā Jānis saņēma pozitīvu atbildi.

Lai ceturtdienas rītā tiktu pie akreditācijas kartes, vēl nācās pasvīst. Īsti nezināju, kur to saņemt, tāpēc devos uz vārtiem "X", kas ir vistuvāk preses centram. Kļūdījos. Mani aizsūtīja uz "I" vārtiem, kas atrodas kompleksa otrā pusē. Tā kā akreditāciju piešķīra pavisam nesen, tā vēl nebija sagatavota un tur par mani neko nezināja. Meitene sazvanīja preses pārstāvi un pēc ilgākas sarunas man iedeva aproci, lai tieku līdz mediju centram. Tur neilgā laikā tika noformēti nepieciešamie dokumenti. Pirms tam bija jāpiekrīt J. Cīruļa akreditācijas anulācijai.

Tā divu dienu laikā biju ticis pie akreditācijas. Izklausās neticami, zinot, ka tai jāpiesakās divus, trīs mēnešus pirms turnīra sākuma. Pagaidām tā piešķirta līdz pirmdienai, bet, ja Ernests turpinās vinnēt, nešaubos par preses kartes pagarināšanu. Pirmajā viesošanās reizē 2008. gadā mani akreditēja tikai uz trim dienām, bet Gulbis gāja uz priekšu (aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam), un karti pagarināja uz divām dienām, tad – vēl divām, līdz saņēmu tiesības palikt līdz turnīra noslēgumam.

Tā ka drīzumā bija jāsākas mačiem, skrēju uz otro stāvu, lai pieteiktu intervijas ar Ernestu un Anastasiju. Tur mani sagaidīja zināmais preses koordinators. "Ar atgriešanos, Roland! Prieks Tevi redzēt! Lielākā daļa personāla ir nomainījušies, bet mēs ar ATP sabiedrisko attiecību viceprezidentu Nikolā Arzani vēl esam šeit"” noteica koordinators. Prasīja, kad biju šeit iepriekšējo reizi un īsti negribēja ticēt, ka pagājuši seši gadi. Sajutu, ka esmu atgriezies vietā, kur mani gaida.

Gulbja preses konferencē pēc angliskās daļas uzdevu dažus jautājumus latviski. Ernests, kurš mani labi pazīst, uzreiz pajautāja, kuram medijam rakstīšu. Atbildēju, ka Sportacentram. „Tad OK!” viņš noteica. Garākai sarunai iespējas nebija, jo uz intervijām viņu jau bija pieteikuši četri angliski runājoši žurnālisti. Kopumā preses centrā mūsu tenisists pavadīja stundu. Vienojāmies, ka parunāsim pēc nākamā mača. Jācer, ka viņa noskaņojums nemainīsies arī tad, ja tiks piedzīvota neveiksme.


, 2016-05-27 16:37, pirms 8 gadiem
Būtu interesanti palasīt par biļešu sistēmu.
Kad ir zināms kurā kortā Ernests spēlēs lai varētu laicīgi nopirkt biļetes. Sākot jau no0 pirmās kārtas.
Un kādas cenas ir pusfinālos/finālā?
Nākamā gada kontekstā...

Vajadzētu kāda festivāla vietā varbūt ieplānot Roland Garros, Ernests nākamgad būs atpakaļ virsotnē, tas ir jāredz!
, 2016-05-27 16:45, pirms 8 gadiem
MN2S rakstīja: Būtu interesanti palasīt par biļešu sistēmu.
Kad ir zināms kurā kortā Ernests spēlēs lai varētu laicīgi nopirkt biļetes. Sākot jau no0 pirmās kārtas.
Un kādas cenas ir pusfinālos/finālā?
Nākamā gada kontekstā...

Vajadzētu kāda festivāla vietā varbūt ieplānot Roland Garros, Ernests nākamgad būs atpakaļ virsotnē, tas ir jāredz!
Informāciju par biļetēm, tostarp to cenām, vari atrast šeit: https://tickets.rolandgarros.com/si...
, 2016-05-27 16:47, pirms 8 gadiem
Ar atgriešanos Parīzē, Roland! Bet kas tas par raksta nobeigumu!!! Pirms spēles ir jādomā tikai par uzvaru.
, 2016-05-27 17:17, pirms 8 gadiem
Patīkami lasīt šādus blogus !
, 2016-05-27 17:33, pirms 8 gadiem
Kadam medijam raksta? Laikrasts Neatkarigais Savicikis&Co
, 2016-05-27 17:46, pirms 8 gadiem
zanessa rakstīja: Ar atgriešanos Parīzē, Roland! Bet kas tas par raksta nobeigumu!!! Pirms spēles ir jādomā tikai par uzvaru.
Domāju, ka šajā gadījumā to var piedot - visi zin, ka Gulbis pēc zaudējumiem nelabprāt, runā ar žurnālistiem un var pārdomāt interviju
, 2016-05-27 18:11, pirms 8 gadiem
MN2S rakstīja: Būtu interesanti palasīt par biļešu sistēmu.
Kad ir zināms kurā kortā Ernests spēlēs lai varētu laicīgi nopirkt biļetes. Sākot jau no0 pirmās kārtas.
Un kādas cenas ir pusfinālos/finālā?
Nākamā gada kontekstā...

Vajadzētu kāda festivāla vietā varbūt ieplānot Roland Garros, Ernests nākamgad būs atpakaļ virsotnē, tas ir jāredz!
Nākamgad uz Ernestu būs milzīgs spiediens. Kā nekā, titula aizstāvētājs...
, 2016-05-27 23:02, pirms 8 gadiem
No ētikas viedokļa nav forši tāda sistēma, ka čalis braucot garām ar veco labo sakaru sistēmu tik viegli tiek pie biļetēm un žurnālista akreditācijas, kamēr citi mēnešiem gaida un nekā ..

Bet kā lasītājam protams interesanti lasīt aculiecinieka iespaidus un reportāžas, paldies!
, 2016-05-30 15:36, pirms 8 gadiem
Ernestam cemme uz SA???
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.