Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Pēdējais kokteilis man novembrī bija šņabis ar pienu"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbis: "Pēdējais kokteilis man novembrī bija šņabis ar pienu"
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc uzvaras „French Open” 1.kārtā pār brazīlieti Rožeriu Dutra Silvu atzina, ka nervozējis mača laikā, bet jūtas sagatavojies pirms nākamās kārtas cīņas pret spēcīgāku pretinieku. Tāpat Ernests nosauca alkoholisko kokteili, kas bijis pēdējais, ko viņš lietojis.

Preses konferences pirmā daļa – ārzemju žurnālistu jautājumi

Ernest, kādā noskaņojumā esi šobrīd?
Ļoti labā (smejas). Tik labi kādā no „Grand Slam” turnīriem sen neesmu juties. Austrāliju šogad izlaidu un šis būtībā ir pirmais no lielajiem turnīriem pēc ilgāka laika, kurā spēlēju labu tenisu. Šodienas mačā nervozēju, zināju, ka spēlēju labāku tenisu, bet šad tad zaudēju koncentrēšanos. Nākamajam mačam jābūt labākam, psiholoģiski jutīšos labāk.

Berdihs un Monfīss tūlīt sāks ceturto setu. Vai dosies skatīties šo spēli?
Nē, nē...

Bet vismaz viņi spēlē ilgāku maču nekā Tu?
Nenovēlu nevienam piekto setu, krampjus utt. Lai viņi spēlē un noskaidro labāko, es gribu labu pretinieku, nevis nogurušu vai savainotu.

Tad Tev patīk nebūt favorītam?
Man vienkārši patīk spēlēt pret TOP spēlētājiem „Grand Slam” turnīros, pērn labi izdevās nospēlēt pret Berdihu Vimbldonā. Man patīk cīņas lielajos laukumos, kad es neesmu spēlētājs, kurš izjūt spiedienu. Šodien spiediens bija uz mani, bet es to izturēju un nospēlēju labi.

Pēdējās nedēļas vai pat mēnešus esi demonstrējis augsta līmeņa tenisu, vai jūti, ka esi iegājis ritmā?
Noteikti. Ir bijušas labākas un nedaudz sliktākas spēlēs, taču vairs nav tādu kritumu kā agrāk. Ceru, ka ar jauno treniņu režīmu un dažu sitienu tehnikas pamainīšanu man izdosies noturēt šo līmeni. Šobrīd man patīk spēlēt, es eju kortā un zinu, ko gribu darīt.

Cilvēki runā par Tavu potenciālu jau vairākus gadus...
Gadsimtus... (smejas gan Gulbis, gan preses pārstāvji)

Kas ir pietrūcis, lai labāk nostartētu „Grand Slam” turnīros?
Par tieši to runāju. Šis ir pirmais no „Grand Slam” turnīriem pēc ilga laika, kad tiešām jūtos labi un esmu aizvadījis labu periodu pirms tam. Atskaitot pašu gada sākumu, esmu zaudējis tikai TOP 20 spēlētājiem. Zaudēju Hāsam, bet viņš uzvarēja turnīru vairs nezaudējot ne seta, Romā piekāpos Nadalam. Lēnām un pamazām lietas uzlabojās, man praktiski nav jāaizstāv punkti no pērnā gada, varu kāpt tikai uz augšu.

Atgriežoties pie iespējamā 2.kārtas pretinieka, kāpēc domā, ka Monfīss būs favorīts cīņā pret Tevi?
Varbūt nebūs, varbūt mūsu iespējas uzvarēt tiks vērtētas līdzīgi. Viņš ir zaudējis ranga vietas, ārstējis savainojumus un tagad lēnām rāpjas uz augšu. Man ļoti patīk tāda stila spēlētāji kā Gaels, gan viņa spēle, gan viņš kā persona – nedaudz traks un jautrs. Bet arī Berdihs nebūs tik izteikts favorīts pret mani, esmu viņu uzveicis Vimbldonā, spēlējis saspringtus mačus. Būs interesanti.

Teici, ka nesmēķē, nedzer un neballējies. Kā sokas ar to šobrīd?
Ļoti labi – nekā no tā visa.

Kad bija tavs pēdējais alkoholoskais dzēriens?
Pērnā gada 1.novembrī.

Un kāds?
(Domā). Laikam šņabis ar pienu. Es tos sajaucu. (viebšanās zālē)

Tas bija labs? Tas ir kāds latviešu īpašais dzēriens?
Ja ir labs auksts šņabis un auksts piens, tad tas ir labs. Dzērveņu sula, piemēram, kairina kuņģi, bet piens ir labs. Bet diezin vai tas ir piemērots visiem (smejas)...

Tu vienmēr esi bijis unikāls!

Otrā daļa – jautājumi latviešu valodā

Pieminēji uztraukumu, bet spēles sākums izdevās ļoti labs. Grūtāks bija turpinājums.
Tas satraukums tieši piezagās pēc pirmā seta, kuru uzvarēju ļoti pārliecinoši. Gribējās ātrāk uzvarēt arī otro un trešo, ātrāk tikt pie breika, un, kad tas neiznāca, sākās stress. Kad otrā seta beigās beidzot lauzu viņa servi, pazaudēju koncentrēšanos, bet izdevās visu novest līdz uzvarai.

Spēles gaitā kritās pirmās serves procents. Trešājā setā vien 40%, arī treniņos izskatījās, ka serve neklausa tik labi. Pats to jūti?
Jā, nedaudz jūtu. Bet man ir jānoķer viena neliela nianse, lai ar servi viss būtu kārtībā. Rīt treniņos ar Ginteru paservēsim un varbūt aizies. Nav pirmā reize, kad tā gadās, bet vienmēr izdevies šo likstu atrisināt.

Varbūt bija lietas, kas pašu neapmierināja spēlē?
Nepatika kā kustējos kortā, pēdējās dienas neesmu tik ātrs kājās kā gribētos. Visdrīzāk tāpēc, ka kādu laiku nebiju spēlējis mačus, tamdēļ šī cīņa bija svētīga. Ļāva man iesildīties, bija pietiekami daudz garu izspēļu.

Kā notiek treniņu partneru sarunāšana? Vakar uzspēlēji ar Tomiju Hāsu, šodien Maiklu Raselu?
Tas ir Gintera (Bresnika) pienākums. Ir spēlētāji, ar kuriem es nevēlos trenēties dažādu iemeslu dēļ, bet galvenais gribu, lai treniņu partneris nopietni pieiet lietai, labi tur ritmu, nepieļauj kļūdas. Ar censoņiem, jo arī man patīk nopietni treniņi, nevis nodarboties ar marasmu. Arī mani mēdz uzaicināt, tā teikt brīvais režīms.

Nākamais mačs ļoti iespējams būs jāaizvada centrālajā kortā. Tajā vēl neesi spēlējis?
Sen sen atpakal Nikijs (Piličs) man sarunāja vienu paraugmaču, īstus mačus nē.

Ir kādas savādākas sajūtas tajā?
Centrālie korti vienkārši vienmēr ir lielāki. Vizuāli ir grūti pierast. Nav tā, ka es nebūtu spēlējis centrālajos laukumos, tāpēc lielām problēmām nebūtu jābūt.

Un, ja tas būs Monfīss, tad viņam talkā nāks skatītāju atbalsts.
Jā, tas ir nozīmīgs. Spēlēju savulaik pret Lodrā Suzanne Lenglen kortā un tad taibreikā bija traki. Kā Deivisa kausā. Bet ar to ir jārēķinās.

Kādi laika apstākļi ir piemērotāki Tavai spēlei – saule un karsts vai mitrāks un vēsāks?
Viennozīmīgi saule un karstums. Tad korti ir sausāki un ātrāki, bumbas nav tik smagas. Tāpēc Romā man ir priekšrocības ar servi, bet Montekarlo korti ir lēnāki. Parīzes apstākļi vienmēr bijuši tuvāki Romai, bet šogad ir savādāk. Diezgan ilgu laiku ir bijis vēss un neko labāku nesola arī uz priekšdienām. Vairāki tensisiti ir izteikušies, ka šogad te ir savādāk.

Šodien, sēžot tribīnēs, ar citiem latviešiem spriedām, ka uz kortā nr.3 Tev noteikti ietu vieglāk pret Nadalu, jo viņam nebūtu tik daudz vietas aiz gala līnijas kur atkāpties?
Nu jā, vienīgais uz tāda korta viņš pēdējo reizi spēlēja desmit gadus atpakaļ. Tur jau ir tā lieta, ka TOP spēlētāji ir ļoti pieraduši pie centrālajiem laukumiem. Un iznāk čalis, kas izgājis kvalifikāciju, pret Rodžeru un dabūn 0:5 20 minūtēs. Daudzreiz viņi uz to arī vien vinnē – jāpierod pie korta, jāpierod pie tā, ka spēlē pret Federeru, pie skatītājiem. Man gan tas nav šķērslis, man centrālie laukumi patīk.

1 2 49 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2013-05-27 22:07, pirms 11 gadiem
nu nezin otrā kārtā būss Grūtāka spēle pieņemsim nekā ceturtajā kārtā! nopietns konkurentss!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-05-27 22:09, pirms 11 gadiem
Paldies par saturīgajām intervijām! Spēle pret Monfilsu noteikti būs aizraujoša - abi spēlē uz emocijām. Kas labāk spēs norobežoties no tām?

     [+] [-]

, 2013-05-27 22:19, pirms 11 gadiem
kādēļ nekas nav minēts par mikrotraumu, ko Gulbis guva 3.seta izskaņā? savilka muskuli?? vai sīkums tomēr

 +43 [+] [-]

, 2013-05-27 22:20, pirms 11 gadiem
šņabis ar pienu...

ja Gulbis uzvarēs šo turnīru..pie velna .. esmu gatavs mēģināt

  +3 [+] [-]

, 2013-05-27 22:21, pirms 11 gadiem
"Cilveki runa par tavu potencialu jau vairakus gadus..." Gulbis-gadsimtus LAba intervija un vienmer interesantas,butu vel video ko redzet butu vispar super

 +14 [+] [-]

, 2013-05-27 22:22, pirms 11 gadiem
MrBayerns rakstīja: šņabis ar pienu...

ja Gulbis uzvarēs šo turnīru..pie velna .. esmu gatavs mēģināt
Galvenais,atceries-jabut aukstam gan snabim,gan pienam

     [+] [-]

, 2013-05-27 22:24, pirms 11 gadiem
Vienmēr ar nepacietību lasu Gulbja plašākas intervijas, jo tās ir vienkārši fenomenālas.

 +11 [+] [-]

, 2013-05-27 22:26, pirms 11 gadiem
neesmu dzirdējis, ka kāds šņabi ar pienu jauktu kopā, kāds ir dzēris?

  +1 [+] [-]

, 2013-05-27 22:31, pirms 11 gadiem
MrBayerns rakstīja: šņabis ar pienu...

ja Gulbis uzvarēs šo turnīru..pie velna .. esmu gatavs mēģināt
blaaaa labs, es arī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-05-27 22:32, pirms 11 gadiem
Gulbis lielajam tenisam dod tādu kā dzirksteli. Savādāk pārējie tādi garlaicīgi,formāli.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-27 22:35, pirms 11 gadiem
bebitis rakstīja: neesmu dzirdējis, ka kāds šņabi ar pienu jauktu kopā, kāds ir dzēris?
Vajadzēs sestdien ieprovēt, ibitīt matos!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-27 22:35, pirms 11 gadiem
Šņabis ar puenu- baltkrievs. Viens no pop.kokteiļiem. Var dzert, bet tikai, kamēr auksts. Tāpat kā koni ar pienu, tikai atsevišķās glāzēs.

     [+] [-]

, 2013-05-27 22:41, pirms 11 gadiem
76 rakstīja: Šņabis ar puenu- baltkrievs. Viens no pop.kokteiļiem. Var dzert, bet tikai, kamēr auksts. Tāpat kā koni ar pienu, tikai atsevišķās glāzēs.
Jā, savulaik Valdemārpilī studentu vienībā. Kandžai uzdzērām virsū aukstu, treknu lauku pienu. Dikti labi gāja iekšā. Galvenais, ka otrā dienā kā gurķītis, jo piens nedaudz neitralizē (atindē) alkoholu, bet tauki palīdz tam lēnāk uzsūktiesm asinīs.

  +6 [+] [-]

, 2013-05-27 22:42, pirms 11 gadiem
Memuāros var izlasīt, ka šo kokteili Gulbja vectēvs, izcilais aktieris, ieviesa Dailes teātrī.

 +11 [+] [-]

, 2013-05-27 22:44, pirms 11 gadiem
serso rakstīja: Jā, savulaik Valdemārpilī studentu vienībā. Kandžai uzdzērām virsū aukstu, treknu lauku pienu. Dikti labi gāja iekšā. Galvenais, ka otrā dienā kā gurķītis, jo piens nedaudz neitralizē (atindē) alkoholu, bet tauki palīdz tam lēnāk uzsūktiesm asinīs.
Man liekas, ka tu labi pūti, tāpēc nākamajā dienā biji kā gurķītis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-27 22:53, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: vectēvs man tā regulāri dara,bet vispopulārkā kombinācija ir šņabis ar alu
šņabis bez alus vispār nauda vējā izmesta!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-27 22:55, pirms 11 gadiem
Moka ar pienu iet labi iekšā, bet vodka ar pienu nav mēģināts!

  -3 [+] [-]

, 2013-05-27 22:57, pirms 11 gadiem
video nav atljauts

     [+] [-]

, 2013-05-27 22:58, pirms 11 gadiem
bayern rakstīja: šņabis bez alus vispār nauda vējā izmesta!!!
Водка без пива, деньги на ветeр!

  +5 [+] [-]

, 2013-05-27 22:58, pirms 11 gadiem
bebitis rakstīja: neesmu dzirdējis, ka kāds šņabi ar pienu jauktu kopā, kāds ir dzēris?

Pirms tam noliku, kas tā dzēra, jo likās, ka ar prātu nedraudzējas un ka pats korķēšu tālāk, nekā redzu, bet, kad pamēģināju, sapratu, ka tā ir štelle
Iedzer šņabi, uzdzer pienu un pēc norīšanas tu nesaproti, ko tu pirmīt iedzēri, jo piens pilnībā visu negaršīgo, rūgto u.t.t. garšu noņem un ir sajūta, ka tu prosta pienu iedzer..

Pirms pāris gadiem, kad biju sīks, bars onkuļu pa nakti izdzēra 3l samenes...no rīta visi +/- skaidrā..prasam, ko tā, šie izrādās bija izdzēruši pa virsu apmēram 5l svaiga piena...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-27 23:05, pirms 11 gadiem
es zem galda no smiekliem, normāla diskusija par interviju

     [+] [-]

, 2013-05-27 23:08, pirms 11 gadiem
kasjuns rakstīja: Man liekas, ka tu labi pūti, tāpēc nākamajā dienā biji kā gurķītis
D-rsējpele! Palasi pārējos komentārus, kuri ir šitā ņēmuši iekšā...

  +6 [+] [-]

, 2013-05-27 23:11, pirms 11 gadiem
pikolo rakstīja: es zem galda no smiekliem, normāla diskusija par interviju
vienkārši ļoti tuva un visiem saprotama tēma

 +32 [+] [-]

, 2013-05-27 23:11, pirms 11 gadiem
Pēc nedēļas bārā...Man lūdzu vienu balto Gulbi!

  +3 [+] [-]

, 2013-05-27 23:16, pirms 11 gadiem
Visi uzskata, ka Moka ar pienu ir zbiss kruta, bet šņabim uzdzert pienu kaut kas ārprātīgs. Ir gadījies,bet neplānoti, jo pietrūka uzdzeramā un nekāda vaina. Uz pohām pēc šņabja vakara arī labi iet iekšā piens, kuņģi vairs nededzina un aknām labāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-27 23:41, pirms 11 gadiem
Piedāvāju vodkas un piena kombināciju tā arī nosaukt - par "Ernesta Gulbja pēdējais."

  +6 [+] [-]

, 2013-05-27 23:46, pirms 11 gadiem
Lai tad rullē Baltais Gulbis, vienreiz jāpamēģina!!
1 2 49 komentāri