Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvija Federācijas kausā pret Nīderlandi, Rumāniju un Ungāriju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvija Federācijas kausā pret Nīderlandi, Rumāniju un Ungāriju
Līga Dekmeijere
Foto: Jānis Gailums

Jaunnedēļ dažādās pasaules vietās norisināsies Federācijas kausa izcīņas mači tenisā – komandu sacensības sievietēm. Uz Eiropas Āfrikas zonas 1.grupas sacensībām Izraēlā Latvijas komanda dosies ne tajā spēcīgākajā sastāvā, bet pirmās cīņas aizvadīs D grupā ar Nīderlandes, Ungārijas un Rumānijas izlasēm.

Eiropas Āfrikas zonas 1.grupā Latvijas izlase iekļuva 2009.gadā, bet pērn grūtās cīņās saglabāja vietu šajā grupā. Atšķirībā no pērnā gada šogad mūsu izlase nebūs optimālajā sastāvā. Jau ziņojām, ka veselības problēmu dēļ (gudrības zobi) uz Izraēlu nedosies Anastasija Sevastova, tāpat nespēlēs arī šī brīža vienspēļu otrais numurs Diāna Marcinkeviča, kurai spēlēšana Izraēlā neietilpst turnīru plānā. Šīs nedēļas sākumā komandas sastāvā bija Līga Dekmeijere, Lina Lileikite un Irina Kuzmina – tieši šādā sastāvā kapteines Daigas Juškas vadībā komanda arī dosies uz Izraēlu, ceturtā dalībniece šoreiz līdzi nebraukšot.

Uz Izraēlu Latvijas komanda izlidos sestdien, 29.janvārī, bet pirmās cīņas 2.februārī. Šobrīd zināms, ka Latvija spēlēs D apakšgrupā, kopā ar Nīderlandes, Rumānijas un Ungārijas izlasēm. „Uz papīra” visas šīs komandas izskatās krietni pārākas. Pēc grupu turnīra cīņām katras grupas uzvarētāja turpinās cīņu par pārspēlēm uz Pasaules 2.grupu, bet četras zaudētājas noskaidros tās divas izlases, kurām nākamajā gadā būs jāspēlē līmeni zemāk.

Tikmēr ne pārāk sekmīgi Igaunijas galvaspilsētas Tallinas ITF turnīrā startējusi pieminētā Marcinkeviča. Lai gan vienspēļu turnīrā viņa bija izlikta ar 5.numuru, tomēr izdevies pārvarēt tikai vienu kārtu – 6:4, 6:4 pret krievieti Niku Kuharčuku (827.), bet šodien 6:1, 1:6, 6:7(5) pret citu krievieti Darju Mironovu (WTA 932.). Dubultspēļu turnīrā kopā ar krievieti Aleksandru Artamonovu arī izdevās pārvarēt tikai vienu kārtu, jo uz ceturtdaļfināla maču Latvijas un Krievijas duets neizgāja krievietes veselības problēmu dēļ.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page
Fed Cup - The Official Website of the...

     [+] [-]

, 2011-01-27 20:17, pirms 13 gadiem
Kinda two days old news

     [+] [-]

, 2011-01-28 12:12, pirms 13 gadiem
laikam tas ir ekskursija

     [+] [-]

, 2011-01-28 12:12, pirms 13 gadiem
un ceram tas ir Kuzmina come back!

     [+] [-]

, 2011-01-28 12:13, pirms 13 gadiem
Un ceram tas ir Kuzmina come back