Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Ostapenko plaukstas locītavas traumas dēļ nevar trenēties vismaz astoņas nedēļas

Ostapenko plaukstas locītavas traumas dēļ nevar trenēties vismaz astoņas nedēļas
Aļona Ostapenko saņem palīdzību plaukstas locītavas ārstēšanā. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko plaukstas locītavas traumas dēļ nevarēs trenēties vismaz astoņas nedēļas, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja sportistes māte un trenere Jeļena Jakovļeva.

Ostapenko pērn guva sensacionālus panākumus, triumfējot Francijas atklātajā čempionātā un WTA rangā paceļoties līdz pat piektajai vietai. Šogad viņa tika līdz pusfinālam Vimbldonā, kā arī finālam Maiami WTA "Premier" turnīrā, bet citur palika bez augstiem sasniegumiem un pašlaik rangā atkāpusies uz 21. vietu, kā arī zaudējusi Anastasijai Sevastovai Latvijas pirmās raketes godu.

Sezonas beigās Ostapenko nomocīja plaukstas locītavas savainojums, tagad Jakovļevai nenoliedzot, ka tas var ietekmēt arī nākamās sezonas sākumu.

"Viņa astoņas nedēļas nedēļas nedrīkst trenēties. Pašlaik no tām pagājušas divas. Visu laiku notiek pārbaudes, magnētiskās rezonanses rezultātus skatījušies četri dažādi ārsti," stāsta Jakovļeva. "Sākumā bija mikrotrauma, kas palielinājās un magnētiskā rezonanse parādīja, ka diezgan tālu aizgāja. Uz sezonas otrā astotnieka finālturnīru tikām, bet atteicāmies no dalības tur, jo trauma ir diezgan nopietna. Tagad notiek astoņu nedēļu terapija un tad skatīsimies. Varbūt pauzi vajadzēs pat vēl garāku."

Sezonas otrajā pusē Ostapenko trenēja Nīderlandes speciālists Glens Shāps, Jakovļevai pašlaik nekomentējot vai viņš varētu palikt arī nākamajā sezonā. "Šobrīd visu uzmanību veltām traumas ārstēšanai. Kad būs skaidrs, ka viss ir kārtībā, domāsim, kā trenēties tālāk."

Sezonas otrais finālturnīrs gan nebūs bez Latvijas tenisistēm, jo sacensībās, kas nākamnedēļ sāksies Ķīnas pilsētā Džuhai, spēlēs šobrīd WTA ranga 11. vietā esošā Anastasija Sevastova. Pašlaik Sevastovai ir par 800 ranga punktiem vairāk nekā Ostapenko.


Slēpts komentārs: Finklijs15
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-26 18:49, pirms 5 gadiem
Viņa vēl jauna,gan spēs atgūties,raksturiņš jau ir
, 2018-10-26 19:02, pirms 5 gadiem
Ehh, vot vajadzēja ar traumu māžoties priekš tā 0:6 0:6 Cerams pauze palīdzēs sakārtot domas. Veiksmīgu atlabšanu
, 2018-10-26 19:16, pirms 5 gadiem
Ko nozime aizgaja diezgan talu, kurs atbildigs, mamma vai pati Osja ? Miljoni konta, bet nevareja normalu arsta sledzienu dabut ?
, 2018-10-26 19:20, pirms 5 gadiem
rediss77 rakstīja: Ko nozime aizgaja diezgan talu, kurs atbildigs, mamma vai pati Osja ? Miljoni konta, bet nevareja normalu arsta sledzienu dabut ?
Spēlēja ar traumu, kas pasliktināja situāciju.
, 2018-10-26 19:23, pirms 5 gadiem
Jau pirms Āzijas tūres Aļonas mamma teica ka ir problēmas ar veselību, bet neskatoties uz to izdomāja ka jāpaliek TOP10 lai tiktu pie adidas bonusiem.. pie bonusiem netika un veselību sajāja vairāk.

Gribēja abus zaķus ar vienu šāvienu.. nākas maksāt dārgi par to.
, 2018-10-26 21:09, pirms 5 gadiem
Nu, tad jāārstējas! Un pamazām jāmācās pirmo servi... Lai izdodas!
, 2018-10-26 21:43, pirms 5 gadiem
Līdz gada beigām būs vismaz desmit normāli tusi it kā "prezentācijas" kur varēs rehabilitēt traumatisko vietu
, 2018-10-26 22:07, pirms 5 gadiem
Lasu un ierēcu par tādiem kā sandis... neko nezin , bet papļūtīt vajaga 😁. Tagad uzdevums, ja iepriekš sportiste piesakās reģistrējās turnīram, bet pirm turnīra noņemās, kas notiek?
a). Naudas sods, b) liels naudas sods c) vēl lielāks naudas sods.

Udzevums nr.2:
Cik nullēm rakstās sods, ko piemēro pirmahā uzdevumā: a). Ar četrām nullēm, b). Piecām, c) sešām.

Nu ja nezini,kas ir patiesībā par iemeslu,kā arī to kāpēc tika veikta tāda rīcība, tad paklusē, nu nerādi visiem savu trulumu.
, 2018-10-26 22:24, pirms 5 gadiem
galvenais veselību turies jo TU esi viena no tām kas iznesa Latvijas vārdu pasaulē..
, 2018-10-26 22:39, pirms 5 gadiem
Neesi primāts! Ja neko nezini, tad nekomentē vispār.
Statūti nosaka, ka traumas gadījumā var noņemties bez soda naudām, kaut stundu pirms spēles. Ja trauma gūta konkrētajā spēlē, kaut vai pirmajā izspēlē vai gūta gatavojoties konkrētajam turnīram jau uz vietas turnīra norises vietā, treniņprocesā, tad soda nauda nav jāmaksā. Tā kā lasam, izglītojamies, ja neko nezinam!
fire rakstīja: Lasu un ierēcu par tādiem kā sandis... neko nezin , bet papļūtīt vajaga 😁. Tagad uzdevums, ja iepriekš sportiste piesakās reģistrējās turnīram, bet pirm turnīra noņemās, kas notiek?
a). Naudas sods, b) liels naudas sods c) vēl lielāks naudas sods.

Udzevums nr.2:
Cik nullēm rakstās sods, ko piemēro pirmahā uzdevumā: a). Ar četrām nullēm, b). Piecām, c) sešām.

Nu ja nezini,kas ir patiesībā par iemeslu,kā arī to kāpēc tika veikta tāda rīcība, tad paklusē, nu nerādi visiem savu trulumu.
, 2018-10-26 23:19, pirms 5 gadiem
Plauksta gan netraucē defilēt un atrādīt šmotkas Rīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.