Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ostapenko uzvar pirmajā spēlē "Grand Slam" čempiones statusā

Ostapenko uzvar pirmajā spēlē "Grand Slam" čempiones statusā
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 14.) pirmdien Īstbornā nospēlēja pirmo maču kopš uzvaras "French Open" un Anglijā notiekošā "Premier" turnīra 2. kārtā ar 6:3, 0:6, 6:4 pieveica Spānijas tenisisti Karlu Suaresu Navarro (WTA 26.).

Mača pirmajos četros geimos servētājas zaudēja tikai divus punktus, abi bija Ostapenko pirmajā servēšanas reizē, divreiz zaudējot otrās serves izspēles. Ostapenko piektajā geimā izcēlās ar iespaidīgu "sauso" breiku, kad spēcīgi un tīri sita no abām pusēm. Suaresa Navarro divreiz bumbiņai netika klāt, bet divreiz aizsniedzās, bet neko vairāk, kā to piespiedu kārtā raidīt tīklā nespēja – 3:2.

Ostapenko nupat iegūto breiku uzreiz zaudēja, kad sestajā geimā trīsreiz kļūdījās, trāpot autā un tīklā, bet vēl vienu punktu Spānijas tenisiste ieguva, bumbiņu spēcīgi pa līniju atsitot pēc Aļonas otrās serves. Aļona tūlīt atjaunoja breika pārsvaru, septītajā geimā spēcīgi atsitot pretinieces serves – trīs reizes pirmo un vienreiz otro. Šoreiz breiks nostiprināts, to izdarot ar "sauso" serves geimu – 5:3.

Ostapenko izteikti dominēja ar savu spēka spēli, kurai Suaresa Navarro seta otrajā pusē nespēja pretoties. Aļona no 3:3 uzvarēja trīs geimos pēc kārtas, ieskaitot divos uzņemšanā. Viņa pēdējā geimā ieguva divas setbumbas. Pirmo neizdevās izmantot, bumbiņu raidot tīklā, bet otrās setbumbas izspēlē Karlai nepietika laika, lai izpildītu labāku sitienu par "slaisu", turklāt viņas sistā bumbiņa ielidoja tīklā.

2. sets aizritēja ar pamatīgu haosu Ostapenko spēlē, kas noveda pie "sausā" 0:6! Aļonai pirmajā geimā ierastās problēmas spēlē ar otro servi, kā arī "backhand" neprecizitātes, bet katrā no nākamajiem diviem serves geimiem spānietei trīs punktus uzdāvināja ar nepiespiestajām kļūdām.

Pacietības trūkums un spītīgā spēlēšana pa līnijām, kad tāds teniss nebija precīzs, bija daļa no Ostapenko problēmām. Viņa arī daudz enerģijas tērēja tiesnešu lēmumu apstrīdēšanā, nevis koncentrējās savas spēles kvalitātei. Aļonai pēc nokļūšanas iedzinējos ar 0:5 bija nepieciešams medicīnas pārtraukums, jo viņai diskomfortu radīja labā kāja.

Ostapenko tuvāk uzvarai kādā no geimiem šajā setā bija uzņemšanā, kad viņai ceturtajā geimā bija divas breikbumbas, bet Suaresa Navarro servi nosargāja no 15:40, abas breikbumbas atspēlējot ar diagonālajiem sitieniem, vispirms tā uzsitot no kreisās, bet pēc tam labās puses.

Ostapenko 3. setā zaudēja pirmajās divās izspēlēs, bet no 0:30 paņēma astoņus punktus pēc kārtas, kas nozīmēja ne vien noturētu servi, bet arī "sauso" breiku. Aļona tobrīd bija sakārtojusi uzbrukumu un ar precīzu spēli daudz iespēju pretiniecei nedeva. Izvirzījusies vadībā ar 2:0, viņa breiku nostiprināt nespēja, jo trešajā geimā iegāza spēle ar otro servi. Aļona šajā geimā tikai vienreiz trāpīja pirmo servi. Viņai divas dubultkļūdas un viens "forehand" auts, bet vēl vienu punktu, tā realizējot breikbumbu, Suaresa Navarro ieguva, bumbiņu pa līniju atsitot pēc kārtējās vājās Ostapenko otrās serves.

Ostapenko sestajā geimā labi nospēlēja ar diagonālajiem uzbrukumiem no abām pusēm un 4:2 pārsvaru ieguva, kad Suaresai Navarro trešās breikbumbas izspēlē liels auts, sitot ar "backhand" pa līniju. Aļona vēlāk pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt maču, ļoti svarīgajā geimā paliekot bez pirmās serves palīdzības. Ostapenko divas dubultkļūdas, kā arī vēl viens punkts zaudēts, kad spāniete uzbruka viņas otrajai servei.

Nākamajā geimā, kurā viņai pie rezultāta 4:5 obligāti bija jāuzvar, lai turpinātu maču, bezcerība spēlē ar otro servi bija Suaresai Navarro. Aļona bumbiņu divreiz pa diagonāli atsita pēc viņas otrajām servēm un ieguva divas mačbumbas (15:40). Suaresai Navarro Ostapenko agresīvās uzņemšanas spēles rezultātā dubultkļūda, kas nozīmēja mača finišu.

"Viss ir kārtībā, 2. setā nedaudz sastiepu kājas muskuli," savu kājas savainojumu komentēja Ostapenko. "Bija grūts mačs, jo nebiju spēlējusi divas nedēļas, tāpat tas arī bija pirmais mačs uz zālāja seguma. Karla ir laba spēlētāja, kura cīnās par katru punktu, tāpēc zināju, ka šodien viegli nebūs. Zālājs man ir piemērots segums, jo spēlēju agresīvi."

Statistika

RādītājsOstapenkoNavarro
Eisi01
Dubultkļūdas71
1. serves precizitāte54%66%
Iegūtie punkti ar 1. servi21/3830/45
Iegūtie punkti ar 2. servi14/326/23
Tīri uzvarētās izspēles2614
Nepiespiestās kļūdas369
Breikpunktu realizācija6/116/8
Visi iegūtie punkti6771

Ostapenko pirms 16 dienām uzvarēja "French Open", Latvijas tenisa vēsturē lielākā panākuma rezultātā mainot zālāja sezonas plānus. Viņa atteicās no iepriekš plānotajiem turnīriem Hertogenbošā un Birmingemā, tāpēc pirms Vimbldonas viņai šoreiz tikai viens turnīrs.

Ostapenko Īstbornā spēlē otro reizi. Pērn viņa 1. kārtā pieveica Darju Kasatkinu, bet otrajā cīņā piekāpās Dominikai Cibulkovai. Pateicoties izsētās spēlētājas statusam, Ostapenko šoreiz no 1. kārtas bija brīva. Iekļūšana 3. kārtā dod 55 punktus un 9850 dolāru prēmiju.

Nākamā vienspēle trešdien pret mājinieci Johannu Kontu vai rumānieti Soranu Kirsteju, bet rīt jāsak dubultspēļu turnīrs, kurā viņa piedalīsies ar slovēņu dubultspēļu speciālisti Katarinu Srebotniku. Viņas ap plkst. 16:00 tiksies ar Beļģijas un Indijas komandu Kirstena Flipkensa/Sanja Mirza.

Marcinkeviča Francijā pārtrauc zaudējumu sēriju

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 323.) Perigē ITF 25 000 turnīra 1. kārtā divarpus stundu ilgā cīņā ar 2:6, 6:4, 7:6(2) pieveica Francijas tenisisti Žadu Suvreinu (WTA 563.). Diāna 3. setā bija iedzinējos ar 2:4, vēlāk pie 5:4 nespēja izservēt maču, bet drīz uzvaru nokārtoja ar taibreika palīdzību.

Marcinkeviča pārtrauca trīs zaudējumu sēriju un guva tikai otro uzvaru pēdējās septiņās spēlēs. Jāatzīmē, ka viņai pēdējo divu mēnešu laikā regulāri nācās sacensties ar tenisistēm, kurām ir "Grand Slam" turnīru pieredze. Iekļūšana māla seguma turnīra 2. kārtā dod piecus punktus.

Marcinkeviča dubultspēļu turnīrā piedalās kopā ar Nīderlandes tenisisti Rozāliju van der Hoeku. Abas ir izliktas ar otro numuru un 1. kārtas mačā ar 6:4, 3:6, 10:8 pieveica Francijas un Beļģijas duetu Marina Parto/Helēna Šolsena. Diāna ar pārinieci supertaibreikā atspēlēja trīs punktu deficītu (2:5). Ceturtdaļfināla sasniegšana dod deviņus punktus.

Latvijas vīriešu tenisa trešais numurs Mārtiņš Podžus (ATP 792.) laimi turpina meklēt Ķīnā, kur "Futures" turnīros ir vājāks dalībnieku sastāvs nekā Eiropā. Podžus šonedēļ spēlē "Futures 25 000" turnīrā Kunšanā uz "hard" seguma un tur pirmajā mačā ar 6:3, 6:4 pieveica ranga 1426. vietā esošo mājinieku Vejcjanu Čženu. Podžus Ķīnā aizvada piekto turnīru pēdējo divu mēnešu laikā. Pirmajos četros turnīros viņš nopelnīja tikai sešus punktus, bet šonedēļ pagaidām iegūts viens.

.

, 2017-06-26 20:43, pirms 7 gadiem
Viegli jau nu galīgi nebija, bet nu viss labs, kas labi beidzas.
, 2017-06-26 20:44, pirms 7 gadiem
Bērziņš tur rakstīja, ka Sevastovai tur Maljorkā visas dāvināja punktus ar kļūdām, bet nevienai no Sevastovas pretiniecēm nebija tik sliktas winners/ue attiecības kā šodien Ostapenko. No kā secinu, ka Aļona šodien apspēlētu daudzas pretinieces, bet ne Sevastovu.
, 2017-06-26 20:44, pirms 7 gadiem
Pirmā spēle pēc dzīrēm, bija gaidāms.ka viegli nebūs, tālāk gan jau spēle vedīsies labāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-26 20:45, pirms 7 gadiem
Cerams, ka ar kāju viss būs ok. Vienubrīd jau likās, ka nepabeigs maču.
, 2017-06-26 20:47, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Bērziņš tur rakstīja, ka Sevastovai tur Maljorkā visas dāvināja punktus ar kļūdām, bet nevienai no Sevastovas pretiniecēm nebija tik sliktas winners/ue attiecības kā šodien Ostapenko. No kā secinu, ka Aļona šodien apspēlētu daudzas pretinieces, bet ne Sevastovu.
teniss nav matemātika. Aļona arī RG izcēlās ar lielu nepiespiesto kļūdu skaitu un nekas- novinnēja.
Ja spēlētu abas viena pret otru pašlaik , tad izredzes būtu uz pusēm.
, 2017-06-26 20:47, pirms 7 gadiem
Saņēmās un pierādījā savu līmeni! Malace, tā turpināt!
, 2017-06-26 20:47, pirms 7 gadiem
Nu kļūdu šodien bija pietiekami. Bet uzvara paliek uzvara.
, 2017-06-26 20:50, pirms 7 gadiem
karās jau nu šī miskaste vājprāta...kad sūda centram kautkas ir atjaunots...
, 2017-06-26 20:53, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Bērziņš tur rakstīja, ka Sevastovai tur Maljorkā visas dāvināja punktus ar kļūdām, bet nevienai no Sevastovas pretiniecēm nebija tik sliktas winners/ue attiecības kā šodien Ostapenko. No kā secinu, ka Aļona šodien apspēlētu daudzas pretinieces, bet ne Sevastovu.
Ostapenko ir daudz kļūdu tieši pie savas serves, bet statistikā to neparāda! Daudz nobreiko pretinieku+ trāpa daudz 1 serves, tad nepiespiestās tik ļoti to spēli neietekmē!
, 2017-06-26 20:55, pirms 7 gadiem
SC ir zaudējis pēdējo cieņu manās acīs - 1) Nesakarīgi automātiski spēlējoši video pie katra raksta 2) Kā pirmo ziņu visās sadaļās bāž Matuļa tekstu ko neviens nelasa un kas nevienam nav vajadzīgs jo par to ir jāmaksā 3) Visāda veida kļūdas un neprecizitātes rakstos, sportistu uzvārdu kropļošana 4)garīgie kr*pļi - HMB, Robijs Huds, Topšops visur komentāros 4)Pietiek ar vismazāko Latvijas sportistu uzvaru lai šī vieta ņemtu un uzkārtos.
, 2017-06-26 20:57, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Bērziņš tur rakstīja, ka Sevastovai tur Maljorkā visas dāvināja punktus ar kļūdām, bet nevienai no Sevastovas pretiniecēm nebija tik sliktas winners/ue attiecības kā šodien Ostapenko. No kā secinu, ka Aļona šodien apspēlētu daudzas pretinieces, bet ne Sevastovu.
Nu tādas ir tās mūsu tenisa meitenes. Vienai visu karjeru pārmetīs to, ka daudz kļūdu, otrai - ka viņa tikai vien uzvar pretinieces kļūdu dēļ Ostapenko jau teica, ka viņai riebjas Sevastovas spēlētais teniss un iespējams no Sevastovas skatupunkta ir otrādi. Divas dažādas augstas klases tenisistes, divi dažādi stili.
, 2017-06-26 20:58, pirms 7 gadiem
Kā nu bij, tā bij. Labi, ka uzvara. lai tik iešūpojas, tad ies labāk.
, 2017-06-26 21:00, pirms 7 gadiem
Bez minidrāmām Ostapenko nespēj iztikt. Vispirms rada sev porblēmas, pēc tam varonīgi risina. Nu, bet spēja tiešām tās atrisināt jau arī parāda, kas ir kas.
Ironiski, protams, ka spēle beidzās tieši ar spānietes dubultkļūdu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-26 21:06, pirms 7 gadiem
Mūsu čempione pamanījās noķert baranciņu.
Kustās meitene kortā labi, stipri labāk kā martā, zāles laukumiem tas ir svarīgi.
Tagad jāgaida pusfināls, varbūt kautkas interesants trāpīsies pretī
, 2017-06-26 21:08, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Bērziņš tur rakstīja, ka Sevastovai tur Maljorkā visas dāvināja punktus ar kļūdām, bet nevienai no Sevastovas pretiniecēm nebija tik sliktas winners/ue attiecības kā šodien Ostapenko. No kā secinu, ka Aļona šodien apspēlētu daudzas pretinieces, bet ne Sevastovu.
vakar, skatoties Sevastovu, tieši domāju, cik interesanti būtu redzēt viņas spēli ar Ostapenko. Pilnīgi pretstati pilnīgi visā!
, 2017-06-26 21:08, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Nu tādas ir tās mūsu tenisa meitenes. Vienai visu karjeru pārmetīs to, ka daudz kļūdu, otrai - ka viņa tikai vien uzvar pretinieces kļūdu dēļ Ostapenko jau teica, ka viņai riebjas Sevastovas spēlētais teniss un iespējams no Sevastovas skatupunkta ir otrādi. Divas dažādas augstas klases tenisistes, divi dažādi stili.
Ko pārmetīs ??? - 1) Viena jau uzvarēja Grand Slam turnīru un vēl dievs vien zina cik titulu būs nākotnē 2) Otra ar vakar paņēma turnīru, daudz mazāku bet tomēr. LV Tenisa līdzjutējiem atliek tikai ar interesi sekot līdzi viņu gaitām. Tīri personīgi es dodu priekšroku Aļonas Ostapenko stilam lai tas arī prasa no manis daudz lielāku nervu spriedzi lai uz to skatītos.
, 2017-06-26 21:14, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Nu tādas ir tās mūsu tenisa meitenes. Vienai visu karjeru pārmetīs to, ka daudz kļūdu, otrai - ka viņa tikai vien uzvar pretinieces kļūdu dēļ Ostapenko jau teica, ka viņai riebjas Sevastovas spēlētais teniss un iespējams no Sevastovas skatupunkta ir otrādi. Divas dažādas augstas klases tenisistes, divi dažādi stili.
ne Sevastova spēj spēlēt Ostapenko stilā, ne Ostapenko spēj kā Sevastova. IMHO talanta vairāk ir Ostapenko, saprāta - Sevastovai
, 2017-06-26 21:14, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Nu tādas ir tās mūsu tenisa meitenes. Vienai visu karjeru pārmetīs to, ka daudz kļūdu, otrai - ka viņa tikai vien uzvar pretinieces kļūdu dēļ Ostapenko jau teica, ka viņai riebjas Sevastovas spēlētais teniss un iespējams no Sevastovas skatupunkta ir otrādi. Divas dažādas augstas klases tenisistes, divi dažādi stili.
Tas, ka viņai nepatīk izteiktas aizsardzības spēlētājas, ir fakts, taču es gan neatceros, ka viņa ko tādu būtu teikusi par Sevastovu. Par Vozniacki gan kaut ko līdzīgu bilda
, 2017-06-26 21:18, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Ko pārmetīs ??? - 1) Viena jau uzvarēja Grand Slam turnīru un vēl dievs vien zina cik titulu būs nākotnē 2) Otra ar vakar paņēma turnīru, daudz mazāku bet tomēr. LV Tenisa līdzjutējiem atliek tikai ar interesi sekot līdzi viņu gaitām. Tīri personīgi es dodu priekšroku Aļonas Ostapenko stilam lai tas arī prasa no manis daudz lielāku nervu spriedzi lai uz to skatītos.
Es gan ar veesu praatu skatos machus. Kur stress rodaas? Pats sev stresu radi un tad briinies ka mati sirmi.
, 2017-06-26 21:18, pirms 7 gadiem
Pēc spēles var redzēt,ka meitēnam iekšās ir ,tikai vajadzētu tikt vaļā no tās ''aizvainotās princeses sindroma'',kurš uzpeld ik pa laikam. Jo ātrāk ,jo labāk un arvien mazāk paliks to tenisistu,kuras varēs Aļonai kaut ko izdarīt!
, 2017-06-26 21:23, pirms 7 gadiem
Ostapenko spēles stilā kļūdu vienmēr būs daudz. Bet te ir drizāk jāskatās - cik winneru viņai būs. Kaut gan protams geimos taisīt uzreiz divas dubultkļūdas - tas ir par traku.
, 2017-06-26 21:23, pirms 7 gadiem
Nesaprotu kāpēc viņa vēl piedalās dubultspēļu turnīrā... Tā jau baigā slodze, pati sevi vēl vairāk apgrūtina. Domāju, ka šobrīd viņai pilnībā vajadzētu koncentrēties tikai uz vienspēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-26 21:30, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Parādīja čempiones raksturu un salauza zaudētu spēli.
Kurā mirklī tad spēlē bija paredzams zaudējums? Nevienā! Visu laiku bija priekšā un var teikt kontrolēja spēli!
, 2017-06-26 21:31, pirms 7 gadiem
shkura rakstīja: Cerams, ka ar kāju viss būs ok. Vienubrīd jau likās, ka nepabeigs maču.
psiholoģiskās spēlītes. gatavo ūdenspīpi!
, 2017-06-26 22:04, pirms 7 gadiem
Aļonuška pēc VIP ballītes mokas ar poham Jurkas pagrabā

https://m.youtube.com/watch?v=voyfl...
, 2017-06-26 22:09, pirms 7 gadiem
nahimovs rakstīja: ne Sevastova spēj spēlēt Ostapenko stilā, ne Ostapenko spēj kā Sevastova. IMHO talanta vairāk ir Ostapenko, saprāta - Sevastovai
precīzi teikts. pusgadu atpakaļ tev visi sakarinātu par to mīnusus, tipa Aļona ir iedomīga tīne kas baigo no sevis tēlo
, 2017-06-26 22:12, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Kurā mirklī tad spēlē bija paredzams zaudējums? Nevienā! Visu laiku bija priekšā un var teikt kontrolēja spēli!
Tiesam ? 2. Sets 0:6.......
, 2017-06-26 22:13, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Ko pārmetīs ??? - 1) Viena jau uzvarēja Grand Slam turnīru un vēl dievs vien zina cik titulu būs nākotnē 2) Otra ar vakar paņēma turnīru, daudz mazāku bet tomēr. LV Tenisa līdzjutējiem atliek tikai ar interesi sekot līdzi viņu gaitām. Tīri personīgi es dodu priekšroku Aļonas Ostapenko stilam lai tas arī prasa no manis daudz lielāku nervu spriedzi lai uz to skatītos.
Tie ir latvieši.. 2 augsta ranga tenisistes mums ir uzradušās, bet nē tā pat pamanās strīdēties un nolikt vienu vai otru. Kur vēl tālāk? Kāpec nevar priecāties par abām?
, 2017-06-26 22:21, pirms 7 gadiem
Elmers rakstīja: Tas, ka viņai nepatīk izteiktas aizsardzības spēlētājas, ir fakts, taču es gan neatceros, ka viņa ko tādu būtu teikusi par Sevastovu. Par Vozniacki gan kaut ko līdzīgu bilda
Tas bija 14 gados, protams, negāja runa par Sevastovu. Domājams, 24 gados runās ko citu. Nekur nav lasīts par mīļākajiem segumiem pēc FO, taču pirms tā intervijā jau apšauba zālāju kā mīļāko segumu
, 2017-06-26 22:28, pirms 7 gadiem
Nebaidās par Aļonu un Nastju arī citās valstīs ir desmitiem komentāru pie tik maznozīmīgām uzvarām (pēdiņās)
, 2017-06-26 22:38, pirms 7 gadiem
Vislabāk bija spēles 3.setā med pauze - Aļonai zefīrs redzams bija kadrā
, 2017-06-26 22:59, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Tas bija 14 gados, protams, negāja runa par Sevastovu. Domājams, 24 gados runās ko citu. Nekur nav lasīts par mīļākajiem segumiem pēc FO, taču pirms tā intervijā jau apšauba zālāju kā mīļāko segumu
bija jau iemesls saukt zālāju kā mīļāko segumu, kā nekā junioru Vimbldonas čempione, cita lieta ka daudz nesanāk gadā uz tā uzspēlēt augstākajā līmenī. RG tagad visu sagrozōja
Diāna Marcinkēviča. Foto: Diego Runggaldier / tennis-valgardena.com

Marcinkēvičai zaudējums ITF W75 turnīra dubultspēļu pirmajā kārtā

LETA. Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien pārī ar lietuvieti Justinu Mikulskīti Francijā cieta zaudējumu Starptautiskās tenisa federācijas (ITF) Kruasi Bobūras W-75 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi/Estonian Tennis Association

Vismane sasniedz W35 ceturtdaļfinālu Spānijā

Katalonijas pilsētā Terasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/8 finālā uzvarēja Jekaterinu Reingoldu - 6:2, 7:6(3).
Darja Semeņistaja. Foto: openblslimoges.fr
3

Antaljas "čelendžerī" Semeņistaja sāk ar uzvaru

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā sācies "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja pārspēja pirmajā kārtā pārspēja francūzieti Karolu Monē - 6:0, 6:3.