Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Olimpiādes tenisa turnīru sastāvus nosauks šonedēļ, Gulbis saglabā cerības uz wildcard

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Olimpiādes tenisa turnīru sastāvus nosauks šonedēļ, Gulbis saglabā cerības uz wildcard
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix

Šo ceturtdien, 28.jūnijā Starptautiskā Tenisa Federācija (ITF) plānojusi nosaukt tenisistus, kuri startēs šī gada Londonas olimpiskajās spēlēs. Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis pēc reitinga sacensībām nevar piekļūt, taču cer saņemt vienu no astoņām wildcard.

Lai kvalificētos Londonas olimpiskajām spēlēm, tenisistiem bija jāizpilda divi nosacījumi. Pirmais – jāiekļūst vienspēļu ranga 56 labāko vidū, otrais – jābūt labās attiecībās ar lokālo Tenisa Federāciju (kas vairumā gadījumu nozīmēja startu Deivisa vai Federācijas kausa izcīņās pēdējo divu gadu laikā). Otro punktu no Latvijas tenisistiem izpildījuši vairums, taču cerības izpildīt pirmo reālas bija tikai Ernestam Gulbim.

Diemžēl šīs sezonas starts latvietim nebija tas spožākais un 11.jūnijā (reitinga atskaites diena) viņš ATP rangā ieņēma tikai 88.pozīciju. Lai gan var šķist, ka pietrūka daudz, tomēr realitātē tas bija krietni mazāk. Atskaitot liekos spāņus, frančus, argentīniešus un amerikāņus (no katras valsts var startēt ne vairāk kā četri dalībnieki), iznāca, ka dalībai olimpiādē varēja pietikt ar 69.pozīciju. Līdz tai Gulbim pietrūka nedaudz vairāk kā 60 reitinga punktu.

Taču šādi vienspēļu turnīram tiek atlasīti tikai 56 no 64 dalībniekiem – atlikušos astoņus noteiks ITF, piešķirot īpašos uzaicinājumus (wildcard). Lai to saņemtu, līdz 21.jūnijam lokālajām tenisa federācijām bija jānosūta pieteikums. Kā noskaidroja Sportacentrs.com, Latvijas Tenisa Savienība šādu pieteikumu par Ernestu Gulbi ir nosūtījusi, to apstiprinājusi arī Latvijas Olimpiskā Komiteja. Tagad atliek gaidīt ITF lēmumu.

Līdz šim ITF deklarējuši, ka viena no pamatlietām wildcard izsniegšanai būs reģionālais princips – respektīvi tās tiks izsniegtas sportistiem, kuru valstis turnīrā nebūs pārstāvētas pēc reitinga, tomēr sportistam jābūt arī labiem rezultātiem. Skatoties pēc šī brīža ranga un tenisistiem, kuru valstis nav pārstāvētas olimpiādē pēc reitinga, Gulbja sīvākie konkurenti varētu būt tunisietis Džaziri, bulgārs Dimitrovs, brazīlietis Belluči, slovēnis Kavčičs un rumānis Ungurs. Trekns pluss Ernesta kontā, iespējams, iekrita vakar, kad Vimbldonas 1.kārtā viņš pārspēja Tomasu Berdihu. Olimpiskais turnīrs tiks izspēlēts tieši Vimbldonas kortos...

Visas spekulācijas varēsim izbeigt jau 28.jūnijā. Tad redzēsim, kāds ir provizoriskais olimpiskā turnīra sastāvs (vēl jau iespējami savainojumi, u.c. likstas) un vai uz Olimpiādi dosies kāds vācietis? Sportacentrs.com jau ziņoja, ka īpaša nostāja šajā jautājumā ir Vācijas tenisa Federācijai. Viņi uzskata, ka uz Londonu jābrauc tikai tiem, kas rangā ir 24 labāko vidū (tādu nav), bet pēc ITF nosacījumiem uz Londonu dotos trīs vācieši.

Vai Gulbim jāpiešķir wildcard dalībai Olimpiādē?

  • 118

  • 10

  • 7


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-26 10:38, pirms 12 gadiem
Ja šobrīd, Vimblodonā, viņš parādīs labu sniegumu (tiks līdz kādam 3ajam, 4ajam raundam), manuprāt, wild card neizpaliks!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-26 10:52, pirms 12 gadiem
ModrisG rakstīja: Ja šobrīd, Vimblodonā, viņš parādīs labu sniegumu (tiks līdz kādam 3ajam, 4ajam raundam), manuprāt, wild card neizpaliks!
Tikai "žēl" ka jau 28.jūnijā paziņos laimīgos!!
Lai sasniegtu 3. vai 4. kārtu nepietiks laika!!

  +1 [+] [-]

, 2012-06-26 10:58, pirms 12 gadiem
Kā minimums lai uzvar rītdienas spēli. Tad jau manīs, kā būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja