Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai zaudējums ITF dubultspēļu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai zaudējums ITF dubultspēļu finālā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas trešajai raketei Diānai Marcinkevičai neizdevās kļūt par čempioni Kasertas ITF 25 000 sērijas dubultspēļu turnīrā, jo viņa kopā ar Itālijas tenisisti Kamillu Rozatello zaudēja finālā.

Marcinkeviča ar Rozatello māla seguma turnīrā bija izliktas ar pirmo numuru, sacensībās iesaistoties no 2. kārtas jeb ceturtdaļfinālā. Tur ar 6:2, 2:6, 10:2 pieveikts Itālijas duets Federika di Sarra/Anastasija Grimaļska, bet pēc tam pusfinālā ar 6:4, 6:3 apspēlētas Marija Fernanda Eraso Gonsalesa (Kolumbija) un Renata Sarasua (Meksika).

Savukārt finālā Latvijas un Itālijas komanda abos setos bija vadībā, tomēr zaudēja – 6:7(5), 4:6 pret Itālijas tenisistēm Deboru Kjēzu un Martinu Kolmeņu. Marcinkevičai ar pārinieci 1. setā pie 6:5 un "vienādi" (izšķirošais punkts) uzņemšanā bija setbumba, kuru ar precīzu "volley" pie tīkla atspēlēja Kjēza. Savukārt 2. setā Diānai ar pārinieci bija breika pārsvars.

Marcinkeviča šosezon uzvarējusi trijos ITF 15 000 dubultspēļu turnīros, divus titulus iegūstot ar Baltkrievijas tenisisti Ilonu Kremenu, bet vienu ar Šveices spēlētāju Rebeku Masarovu. Tāpat viņai arī trīs zaudējumi titulu spēlēs – divi ITF 25 000 līmenī un viens ITF 15 000 turnīrā.

Fināla sasniegšana Kasertā ļāva iegūt 30 punktus. Atgādinām, ka vienspēlēs Diāna izstājās jau pēc pirmās spēles un šobrīd ir sakrājusi četru zaudējumu sēriju.