Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gulbim neizdodas iekļūt ATP 250 dubultspēļu turnīra finālā

Gulbim neizdodas iekļūt ATP 250 dubultspēļu turnīra finālā
Ernests Gulbis. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis un Vācijas tenisists Andrē Begemanns šodien Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā ATP 250 līmeņa turnīrā dubultspēļu pusfinālā ar 2:6, 7:6 (2) un 6:10 piekāpās britiem Nīlam un Kenam Skrupskiem.

Ernests Gulbis pēc izstāšanās vienspēļu turnīra pirmajā kārtā vēl uzkavējās Budapeštā un saņēma iespēju piedalīties dubultspēļu sacensībās, kurās ar kopā ar Andrē Begemannu pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva pusfinālā.

Pusfinālā Gulbis un Begemanns sacentās ar britu brāļiem Skrupskiem, kuri šajā turnīrā izsēti ar trešo numuru. Spēle tika uzsākta veiksmīgi, Gulbim un Begemannam tiekot pie breikbumbas, kas palika neizmantota, bet pēc tam Skrupski divreiz nobreikoja savus pretiniekus un droši uzvarēja setā ar 6:2.

Otrajā setā abi pāri veiksmīgi aizstāvēja savu servi, kas noveda pie taibreika. Tajā daudz pārliecinošāk nospēlēja Gulbis un Begemanns, uzvarot ar 7:2 un panākot līdzsvaru pa setiem.

Trešais sets tika spēlēts pēc taibreika principa, tikai līdz desmit punktiem. Šis formāts izrādījās parocīgāks Skrupskiem, kuri pēc līdzsvara pirmajās deviņās izspēlēs pārņēma vadību, savu servi aizstāvēja un uzvarēja 10:6.

Pusfināla sasniegšana Budapeštā dod 90 reitinga punktus, kas Gulbim ļaus atgriezties dubultspēļu rangā, kur viņa rekords ir 130. vieta. Gulbim šis bija pirmais ATP līmeņa dubultspēļu turnīrs kopš 2015. gada jūnija.


Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.