Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ozoliņš uzvar ITF pamatturnīru debijā, nopelnot tikšanu ATP rangā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ozoliņš uzvar ITF pamatturnīru debijā, nopelnot tikšanu ATP rangā
Kārlis Ozoliņš. Foto: Zuma Press/Scanpix

17 gadus vecais Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš trešdien Trnavas ITF M15 turnīra 1. kārtas mačā ar rezultātu 4:6, 7:6(4), 6:3 uzvarēja 21 gadu veco Austrijas spēlētāju Jākobu Aihornu (ATP 986.), nopelnot vienu reitinga punktu.

Ozoliņš saservēja 15 eisus un atspēlēja divas no trim breikbumbām, vienīgo reizi tiekot nobreikots 1. seta devītajā geimā. Savukārt pašam pretinieku nobreikot izdevās vien izšķirošajā setā, kad tas paveikts divas reizes. Ozoliņš Aihornam pēdējos divos setos breika iespējas nedeva.

Ozoliņam Slovākijā, kur notiek cietā seguma turnīrs hallē, bija "Futures" pamatturnīru debija. Viņš iepriekš divreiz spēlēja kvalifikācijās, 2018. gadā Šarmelšeihā divos kvalifikācijas turnīros gūstot vienu uzvaru (1-2) un pamatturnīrus nespējot sasniegt.

Latvijas spēcīgākajam junioram šodien bija pirmais mačs kopš "Australian Open" pusfināla sasniegšanas. Ozoliņš pēc spilgtā rezultāta Melburnā junioru rangā sasniedza 6. vietu, bet šobrīd ir vienu pakāpienu zemāk. Viņš ir viens no ranga pirmajā desmitniekā esošiem trim junioriem, kuriem bija rezervēta vieta Trnavas pamatturnīrā.

Iekļūstot 2. kārtā, Ozoliņš nopelnīja pirmo ATP reitinga punktu. Viņš rangā debitēs 9. martā, bet iepriekšējās nedēļas nogalē pirmoreiz būs Latvijas izlases sastāvā Deivisa kausa mačā, kad mūsu komanda Lielupē sacentīsies ar Ēģipti.

     [+] [-]

, 2020-02-26 20:29, pirms 4 gadiem
Laba ziņa!