Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rutlauka ITF debijā pārsteidz ar trešo numuru izsēto Gruzijas veterāni

Rutlauka ITF debijā pārsteidz ar trešo numuru izsēto Gruzijas veterāni
Sabīne Rutlauka. Foto: Mārtiņš Vējš

Hēraklejā ar uzvaru ITF pamatturnīros debitēja 18 gadus vecā Latvijas spēlētāja Sabīne Rutlauka, kura W15 kategorijas turnīra pirmā posma cīņā ar 6:3, 6:4 apspēlēja pieredzējušo Gruzijas spēlētāju Sofiju Šapatavu (WTA 382.). Sabīne pēc lielās uzvaras nespēja pieveikt 17 gadus vecu grieķieti.

Rutlauka 31 gadu veco Šapatavu, kura rangā ir bijusi 186. vietā, uzvarēja stundā un 19 minūtēs. Sabīne tikai vienreiz zaudēja savas serves geimā un no 1:3 uzvarēja septiņos geimos pēc kārtas, pārsteidzot ar trešo numuru izsēto Gruzijas sportisti.

Sabīne nākamajā mačā ar 6:3, 1:6, 1:6 zaudēja 17 gadus vecajai grieķietei Sapfo Sakellaridi (WTA 779.), kura šogad sesto reizi iekļuva W15 turnīru ceturtdaļfinālā. Viņas kontā ir arī viens fināls.

Rutlauka Hēraklejā spēlēja ceturto nedēļu pēc kārtas. Viņai šonedēļ beidzot izdevās pārvarēt kvalifikāciju, kur bija nepieciešams gūt trīs uzvaras. Viņa iepriekšējās trīs nedēļās divreiz zaudēja kvalifikācijas finālā, bet vienreiz apstājās jau pie pirmās barjeras.

Hēraklejas turnīrs notiek uz māla seguma, Rutlauka šonedēļ nopelnīja pirmo WTA reitinga punktu. Debijai rangā nepieciešami punkti no trīs turnīriem vai 10+ punkti vienā turnīrā. W15 kategorijas turnīros maksimālais punktu skaits ir 10, kas pienākas par titulu.


Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.