Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis sasniedz ceturtdaļfinālu Taizemē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis sasniedz ceturtdaļfinālu Taizemē
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis trešdienas rītā sasniedza Bangkokas "Futures 15 000" vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu, bet dubultspēlēs izdevies tikt jau līdz pusfinālam.

Lībietis (ATP 859.) pirmdien 1. kārtā ar 6:4, 6:4 pieveica rangā augstāk esošo Francijas tenisistu Miku Leskuru (ATP 587.), kurš bija izlikts ar piekto numuru. Savukārt šodien mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā izdevās atspēlēties pret Vācijas pārstāvi Demianu Rābi (#1074) – 6:7(10), 7:5, 6:1.

Miķelis divarpus stundu ilgajā cīņā varēja uzvarēt arī 1. setā, taču pie 6:5 nespēja izservēt setu, kā arī vēlāk iespējas neizmantoja taibreikā. Viņam bija 5:4 pārsvars un divas serves, kā arī vēlāk viena setbumba uzņemšanā. Vācieša pretestību izdevās salauzt 2. seta galotnē, kad tika realizēta piektā setbumba. Visas bija uzņemšanā – pirmā 10. geimā, bet vēl četras 12. geimā.

Ilgais mačs aptuveni 30 grādu karstumā abiem tenisistiem bija pamatīga izturības pārbaude. Cīņas pēdējā sets aizritēja teju stāvošā tenisā, kurā abi sportisti vairs nespēja spēlēt ar maksimālu jaudu. Iekļūšana ceturtdaļfinālā Lībietim dod trīs reitinga punktus. Sacensības Taizemē notiek uz "hard" seguma āra apstākļos.

Lībietis Bangkokā vēl turpina dubultspēļu sacensības, kur viņam kopā ar Austrālijas tenisistu Džeridu Čaplinu izdevies tikt līdz pusfinālam, nopelnot astoņus punktus. Turnīrā ar otro numuru izliktais duets 1. kārtā aizvakar ar 7:6(5), 6:3 pieveica Ungārijas un Nīderlandes komandu Matiass Fuele/Tims van Terheijdens, bet ceturtdaļfinālā ar 6:1, 6:2 sagrāva mājiniekus Fasavitu Burafaritu un Džiratu Navasirisombonu.