Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartone "ITF Junior Finals" pabeidz ar izstāšanos trešajā mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartone "ITF Junior Finals" pabeidz ar izstāšanos trešajā mačā
Kamilla Bartone nespēja turpināt maču pret Darju Sņiguru. Foto: Zhang Yuncao

Piektdien Čendu noslēdzās grupu turnīrs "ITF Juniors Finals" turnīrā, kur pusfinālā nespēja iekļūt Latvijas labākā juniore Kamilla Bartone, trešajā mačā ar 0:4 zaudējot Vimbldonas čempionei Darjai Sņigurai. Bartone nolēma nepiedalīties mačos par 5.-8. vietu.

Bartone jau no paša mača sākuma izskatījās nelāgi un spēlēja nepacietīgu tenisu, pieļaujot ļoti daudz kļūdu. Viņa 11 minūtes ilgušajā mačā sakrāja tikai septiņus punktus un pēc neilgas apspriedes ar turnīra ārsti paziņoja par izstāšanos, mača pārtraukšanas brīdī neatklājot izstāšanās iemeslu.

Kamilla Larisas Savčenko trenētajai Sņigurai šogad piekāpās arī Vimbldonā, kur viņai zaudēja ar rezultātu 1:6, 4:6. Sņigura vēlāk kļuva par prestižā turnīra čempioni.

Bartone Čendu grupu turnīru sāka ar 4:6, 7:5, 6:4 pret Krievijas tenisisti Oksanu Seļehmetevu, izglābjoties no zaudējuma, kad viņas šīs sezonas pastāvīgā dubultspēļu pāriniece 2. setā neizservēja maču. Savukārt otrajā cīņā samērā bezcerīga sakāve 67 minūtēs ar 1:6, 4:6 pret Francijas tenisisti Elzu Žakemo.

Sestdien un svētdien Ķīnā, kur ir "hard" seguma turnīrs, notiks pusfināli un medaļu mači, kā arī cīņas par 5.-8. vietu. Bartonei turnīrs beidzās ar šodienas nepatīkamo maču, tāpēc sacensību noslēgumā viņai būs pēdējā - 8. vieta.

2015. gadā Čendu spēlēja Aļona Ostapenko, kurai arī bija veselības problēmas (vēdersāpes). Viņa iepriekšējā formāta turnīrā (bez grupām) ieguva 6. vietu. Ostapenko pirmajā mačā izstājās, bet pēc tam uzvarēja pirmajā no divām cīņām par 5.-8. vietu.

"ITF Junior Finals 2019" dalībnieces

#TenisisteValstsVec.
1.Diāna ParīFrancija17
4.Darja SņiguraUkraina17
6.Kamilla BartoneLatvija17
7.Cinvena DženaĶīna17
8.Nacumi KavagučiJapāna17
11.Elza ŽakemoFrancija16
12.Taira Harikeina BlekaASV18
19.Oksana SeļehmetevaKrievija16