Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus un Lībietis sarūpē piecu setu cīņu, Zviedrija izvirzās vadībā 2:1

Rolands Eliņš

Podžus un Lībietis sarūpē piecu setu cīņu, Zviedrija izvirzās vadībā 2:1
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Mārtiņš Podžus un Miķelis Lībietis dubultspēlē spēja uzvarēt divus setus, turklāt atspēlējās pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem, taču tomēr ar 4:6 2:6 6:3 6:4 3:6 piekāpās Zviedrijas duetam Lindštedam un Brunstormam. Latvija līdz ar to Deivisa kausa mačā par palikšanu Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupā nokļuvusi iedzinējos ar 1:2, un būs nepieciešamas uzvaras abās rītdienas vienspēlēs.

Pēc vakardienas īpaši sīvās tenisa dienas, kurā Mārtiņš Podžus piecu stundu un 20 minūšu duelī izrāva uzvaru, bet Jānis Podžus teju četras stundas ilgā mačā zaudēja, šodien Latvijas un Zviedrijas Deivisa kausa duelis turpinājās ar dubultspēli. Latviju pārstāvēja vakardienas malacis Mārtiņš Podžus un Miķelis Lībietis, bet zviedri sūtīja pieredzējušos un pietiekami titulētos Robertu Lindštedu un Johanu Brunstormu.

Zviedri pārsvaru ieguva jau trešajā geimā, salaužot Podžus servi. Lai arī mūsējie prata setu novadīt līdz pieklājīgajam rezultātam 4:6, pretinieku serves uzņemtas tika ar lielām grūtībām un līdz breikam bija patālu.Otrais sets izvērtās vēl neveiksmīgāks - divreiz tika nobreikota Lībieša serve, latvieši joprojām teju neko nespēja izdarīt pie Lindšteda un Brunstorma uzbrukumiem, un sakāve ar 2:6, kas stāvokli padarīja diezgan mazcerīgu.

Taču spēle vēl nebija atdota zviedriem. Trešā seta sākumā Podžus/Lībietis nokļuva iedzinējos 0:40, taču iespaidīgā veidā prata no šādas situācijas izlīst un pirmo reizi mačā salauzt pretinieku servi. Seta turpinājumā gan izrādījās, ka tas bijis izņēmums, un latviešiem servju uzņemšana joprojām sagādāja problēmas, bet šajā setā tam nebija izšķirošā nozīme, jo pārsvars netika atdots un realizēta jau pirmā setbumba (6:3).

Zviedriem, protams, šāda seta izšķērdēšana nebija ieplānota, un viņi 4. setu iesāka ļoti apņēmīgi un tika pie trim breikbumbām. Lībietis tomēr nenotrīcēja un spēja noservēt pretiniekus, un izglābt punktu. Septītajā geimā pie trim breikumbām (gan ne pēc kārtas) tika jau latvieši, tomēr Lindšteds un Brunstorms pārliecinoši spēlēja pie tīkla un briesmas likvidēja. To gan viņi neizdarīja pie savas nākamās serves, un otrais latviešu breiks (5:4). Lai arī 10. geima sākums liecināja par drošu zviedru breiku (0:40), Podžus un Lībietis atkal (!) prata izkārpīties un paņemt otro setu, panākot neizšķirtu. Latvijas komandas cīņasspars šajā duelī (vakar un šodien) patiešām apbrīnas vērts.

Beidzot reālas spriedzes priekšā bija nonācis arī zviedru duets, un viņi piekto setu iesāka ar breiku un pārliecinošu 3:1. Kļūdas zviedri vairs nepieļāva un novadīja piekto setu (6:3) un saspringto maču līdz sev izdevīgam rezultātam.

Rītdien tiks aizvadītas divas izšķirošās vienspēles, kurās noskaidrosies, kura no izlasēm atstās Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupu.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-25 19:17, pirms 9 gadiem
gaidām rītdienas uzvaras

  +2 [+] [-]

, 2014-10-25 19:20, pirms 9 gadiem
Paldies caliem, saja serija laikam ir izspiests maksimums un vel 2x vairak uz ko vispar vareja ceret.

     [+] [-]

, 2014-10-25 19:22, pirms 9 gadiem
nju, 2 uzvaras rīt un viss ok

  +2 [+] [-]

, 2014-10-25 19:23, pirms 9 gadiem
Ļoti parsteigts esmu,ka spelejam tik līdzigi un mums ir viena uzvara, Prieks,zinot ka Vienspeles spelejam pret diviem ļoti talantigiem/potencialiem speletajiem un Dubultene vispar, sie sodien tomer bija Pasaules klases speletaji/Dubultene!

  -2 [+] [-]

, 2014-10-25 19:23, pirms 9 gadiem
Kā nav prokrieviskais Gulbis, tā latvju vīri cīnās no visas sirds. Respekts jums!

  -3 [+] [-]

, 2014-10-25 19:39, pirms 9 gadiem
elfs rakstīja: Kā nav prokrieviskais Gulbis, tā latvju vīri cīnās no visas sirds. Respekts jums!
Tu laikam esi Prokrieviskais NABAKS

  -2 [+] [-]

, 2014-10-25 19:39, pirms 9 gadiem
Kā izpaužas Gulbja prokrievisms?

elfs rakstīja: Kā nav prokrieviskais Gulbis, tā latvju vīri cīnās no visas sirds. Respekts jums!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-25 19:44, pirms 9 gadiem
petkins rakstīja: Kā izpaužas Gulbja prokrievisms?
Viņa izteikumi!

     [+] [-]

, 2014-10-25 19:52, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Ļoti parsteigts esmu,ka spelejam tik līdzigi un mums ir viena uzvara, Prieks,zinot ka Vienspeles spelejam pret diviem ļoti talantigiem/potencialiem speletajiem un Dubultene vispar, sie sodien tomer bija Pasaules klases speletaji/Dubultene!
BET365, 2014-10-24 13:04, vakar
Praktiski izredžu nav nekādu.. Ja nu kaut kada veida nomocīs vienu uzvaru LIELISKI (Šodien) Atgriežamies pie nabagiem diemžēl.. Tur gan arī ir mūsu vieta, viens tenisists nevar būt par pamatu BAIGIEM rezultātiem, ja agrak vismaz bija Juska aktivs, Pavlovs kaut ko meginaja,Pats Lejnieks Cinijas,, Tad tagad ir tada bedre un ari redzam,ka nakamos 5-6gadus MUMS Nebus 100ieka spileris (nerunaju par EG)

     [+] [-]

, 2014-10-25 20:05, pirms 9 gadiem
Es atdzistu, Kludijos!! Jo sie divi vienspelu speletaji ir stabili Challanger speltaji un tuvu ATP + Jauni un ar milzu potencialu! Dubultene divi lielmeistari, viens ir bijis 2-4 nemeklesu google tagad,, Mani loti parsteidz rezultats! bet Jatceras,ka zaudejot nebus nekadu atsiribu! Un ieprieks par ko ES Runaju BIJA! Mums ir dzila BEDRE - JO Ar tenissu profesionali nodarbojas tikai 3-Speletaji! Mikelis Libietis kurs sobrid vispar trenejas amatieru limeni spele komanda... Bet nu velreiz visu Cienu/Ja notiek brinums un ir divas uzvaras,tad tiesam tas bus kaut kas WOW

     [+] [-]

, 2014-10-25 20:15, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Es atdzistu, Kludijos!! Jo sie divi vienspelu speletaji ir stabili Challanger speltaji un tuvu ATP + Jauni un ar milzu potencialu! Dubultene divi lielmeistari, viens ir bijis 2-4 nemeklesu google tagad,, Mani loti parsteidz rezultats! bet Jatceras,ka zaudejot nebus nekadu atsiribu! Un ieprieks par ko ES Runaju BIJA! Mums ir dzila BEDRE - JO Ar tenissu profesionali nodarbojas tikai 3-Speletaji! Mikelis Libietis kurs sobrid vispar trenejas amatieru limeni spele komanda... Bet nu velreiz visu Cienu/Ja notiek brinums un ir divas uzvaras,tad tiesam tas bus kaut kas WOW
Un cik speletajiem tad vajadzetu but 100?? Nemot vera laika apstaklus. Un vispar man iznak 4, Podzus braili, Mikelis un Lazdins. Iznak pilna normala deivisa kausa komanda ar potencialu.

     [+] [-]

, 2014-10-25 20:40, pirms 9 gadiem
rediss77 rakstīja: Un cik speletajiem tad vajadzetu but 100?? Nemot vera laika apstaklus. Un vispar man iznak 4, Podzus braili, Mikelis un Lazdins. Iznak pilna normala deivisa kausa komanda ar potencialu.
Libietis nenodarbojas profesionali,Lazdins ari nee... Profesionali nodarbojas Podzi un Gulbis.. Tuvu 100niekam vajadzetu but velvienam bet tas ir nevis 101 bet 250 vai 230.. Labi nav jegas lieki diskutet! Vienkarsi skumji,ka daudzi cilveki neredz to,ka Savickim ir 100 darba vietas un gaidir rezultatus visur.. Prezidentam jau sen vajadzeja but Sausnitim,bet nu vins aizgaja atpakall uz Volejbolu,jo saprata,ka Savickis ir ka paspasludinatais PREZIDENTS!

     [+] [-]

, 2014-10-25 20:44, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Libietis nenodarbojas profesionali,Lazdins ari nee... Profesionali nodarbojas Podzi un Gulbis.. Tuvu 100niekam vajadzetu but velvienam bet tas ir nevis 101 bet 250 vai 230.. Labi nav jegas lieki diskutet! Vienkarsi skumji,ka daudzi cilveki neredz to,ka Savickim ir 100 darba vietas un gaidir rezultatus visur.. Prezidentam jau sen vajadzeja but Sausnitim,bet nu vins aizgaja atpakall uz Volejbolu,jo saprata,ka Savickis ir ka paspasludinatais PREZIDENTS!
Nu tu dod, neviena bridi neaizstavu Savicki, bet Lazdins nenodarbojas profesionali, hallo, hallo ?? Un Libietim vel nesen bija trauma, vina limenis prieks laba dubultspelu limena ir vairak ka profesionals.

     [+] [-]

, 2014-10-25 21:03, pirms 9 gadiem
Kurš lox te liek - visiem ?

     [+] [-]

, 2014-10-25 21:39, pirms 9 gadiem
rediss77 rakstīja: Nu tu dod, neviena bridi neaizstavu Savicki, bet Lazdins nenodarbojas profesionali, hallo, hallo ?? Un Libietim vel nesen bija trauma, vina limenis prieks laba dubultspelu limena ir vairak ka profesionals.
Labi Arturs Censas tur nevar nepiekrist un brauc uz tiem future,bet nu vins neiet uz 100% profesionalo karjeru tennisa! Juksa seit neizteiksu savu viedokli.. Tikai pateiksu,ka nauda nav viss.. Mikelis godigi sakot un to zina lielaka dala Nevar finansiali sobrid pavilkt pro Limeni kvai Future! Federacija apmaksa paris turnirus vai ka tur isti ir.. Katram ir savadak! Es neparmetu nevienam tenisistam LV,ka vins ir slikts vai.. Es vairak raugos uz to kas notiek jauno paudzi! Savickis neruna ne ar vienu Challanger/atp u.t.t. Par wild card.. Vinam nav laika to darit, vinu vispar tennisa pasaule neviens nezina,, Reali vai nu pats izsities vai ari nee,.. Cik naudas vajag vispar lai saktu Profesionali TAS IR VAJPRATS! Dzivot tikai USA/FRA/SPA/ITA un braukat par tiem mazajiem turniriem ir sobrid vieniga iespeja!

Sobrid ATP RANGA atrodas 5 Latvijas parstavji - Andis ir busim atklati beidzis un stradas par jauniesu treneri jaunaja Tennisa halle ko buve Sausnitis! Ok Lazdinam ir 17gadi.. Podziem 20.. Nakamajos divos gados redzesim kas notiks vai vini tiks lidz Chalanger limenim vai ari nee.. Manuprat Savickim 100 biznesi,hokejs, gaze, tennis,, Nu nevar gaidit,ka kaut kas vispar mainisies! Man nav saprotams,kapec vins tur turas UN kapec par realo situacija neviens pat neraksta!

     [+] [-]

, 2014-10-25 21:59, pirms 9 gadiem
Kurš no Latvijas jaunajiem "talantiem" šobrīd ir gatavs uzvarēt čelendžera maču? Lai fjūčeros vispirms nostabilizējas. Sabīdīja Aļonai Taškentā mazajā WTA turnīrā WC, viņa vienu maču uzvarēja.

     [+] [-]

, 2014-10-25 22:10, pirms 9 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Kurš no Latvijas jaunajiem "talantiem" šobrīd ir gatavs uzvarēt čelendžera maču? Lai fjūčeros vispirms nostabilizējas. Sabīdīja Aļonai Taškentā mazajā WTA turnīrā WC, viņa vienu maču uzvarēja.
Chalendzera macu uzvaresanu ka kaut ko ipasu uztvert jau nu nevajadzetu,Juskas konta ir vairakas uzvaras un pat pusfinals, vai tas vinu padarija par realu kandidatu uz kadu uzvaru ATP ? ir desmitiem visadu seetas calendzeru, un ir tadu kur spele top 100 calji, M.Podzus jau 1x paradija ka spelet var, panemot setu Jangam. Pareizaks butu jautajums kurs ir gatavs uzvaret ATP/WTA tures machu, vistuvak tam noteikti bus Ostapenko, junioru grand slam tapat vien uzvaret nevar, un siev tenisa vispar Marcinkevicas uzvara (viena tada jau ir) nebutu kosmoss, veciem gan viss daudz smagak.

     [+] [-]

, 2014-10-25 22:13, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Labi Arturs Censas tur nevar nepiekrist un brauc uz tiem future,bet nu vins neiet uz 100% profesionalo karjeru tennisa! Juksa seit neizteiksu savu viedokli.. Tikai pateiksu,ka nauda nav viss.. Mikelis godigi sakot un to zina lielaka dala Nevar finansiali sobrid pavilkt pro Limeni kvai Future! Federacija apmaksa paris turnirus vai ka tur isti ir.. Katram ir savadak! Es neparmetu nevienam tenisistam LV,ka vins ir slikts vai.. Es vairak raugos uz to kas notiek jauno paudzi! Savickis neruna ne ar vienu Challanger/atp u.t.t. Par wild card.. Vinam nav laika to darit, vinu vispar tennisa pasaule neviens nezina,, Reali vai nu pats izsities vai ari nee,.. Cik naudas vajag vispar lai saktu Profesionali TAS IR VAJPRATS! Dzivot tikai USA/FRA/SPA/ITA un braukat par tiem mazajiem turniriem ir sobrid vieniga iespeja!

Sobrid ATP RANGA atrodas 5 Latvijas parstavji - Andis ir busim atklati beidzis un stradas par jauniesu treneri jaunaja Tennisa halle ko buve Sausnitis! Ok Lazdinam ir 17gadi.. Podziem 20.. Nakamajos divos gados redzesim kas notiks vai vini tiks lidz Chalanger limenim vai ari nee.. Manuprat Savickim 100 biznesi,hokejs, gaze, tennis,, Nu nevar gaidit,ka kaut kas vispar mainisies! Man nav saprotams,kapec vins tur turas UN kapec par realo situacija neviens pat neraksta!
Nezinu no kadas gramatas nem savus faktus, tacu tiesi tikpat labi ka Tev, visiem ir zinams ka Mikelis vel stude USA, lidz ar to nekadas naudas balvas nevar iegut, vina konta ir fjucer tituls gan vienspeles gan dubultspeles, teniss ir dargs sporta veids, bet nevajag runat itka bez miljona nekur nevaretu tikt, Savickis ko vareja darit savadak-nepumpet visu naudu pa tukso ieksa Juska, tad varbut ari kaut kas butu savadak, un tie nebija paris apmaksati turniri gada, bet gan diezgan pieklaiga naudas summa, parekinot cik gadus vins tika atbalstits, iznak loti solids budzets.

     [+] [-]

, 2014-10-25 22:15, pirms 9 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Kurš no Latvijas jaunajiem "talantiem" šobrīd ir gatavs uzvarēt čelendžera maču? Lai fjūčeros vispirms nostabilizējas. Sabīdīja Aļonai Taškentā mazajā WTA turnīrā WC, viņa vienu maču uzvarēja.
Paris sadas speles ir tik svarigas un var izmainit daudz lietu,es piekritu,ka neevar gaidit tikai uz to,ka kads dos iespeju, bet ir Loti svarigi tur uzspelet, taja iespeja izlikt sevi par 110% Bet es personigi ari vairs neticu ne Podziem,ne Libietim, atvainojojos.. Bet vairak ir runa par to kas notiek vel zemak un kada ir vispar savienibas riciba.. Lai vispar kads talants kaut kur paraditos! Ok sis ir Vesturisks gads Tenisa Mums ir GS Juniora Supermeitene,, Gulbis 10nieka.. Sobrid daudzi vecaki velesies savus sikos sutit tajas tenisa skolas un tas ir jaizmanto BET Pie SIS Dinamo/Tenisa Valdes tas nenotiks... Pec butibas var iegrimt vienaldziba,kada atsiriba!
P.S.

Valdi tas nav parmetums,bet tu esi ieslidzis tada vienaldziba liekas, gruti no tevis kaut ko pozitivu vispar dzirdet pedejos 10men, ja mes visi LAIDISIM sitada pofigisma tad no gultas nevaresim izkapt!

     [+] [-]

, 2014-10-25 22:19, pirms 9 gadiem
rediss77 rakstīja: Nezinu no kadas gramatas nem savus faktus, tacu tiesi tikpat labi ka Tev, visiem ir zinams ka Mikelis vel stude USA, lidz ar to nekadas naudas balvas nevar iegut, vina konta ir fjucer tituls gan vienspeles gan dubultspeles, teniss ir dargs sporta veids, bet nevajag runat itka bez miljona nekur nevaretu tikt, Savickis ko vareja darit savadak-nepumpet visu naudu pa tukso ieksa Juska, tad varbut ari kaut kas butu savadak, un tie nebija paris apmaksati turniri gada, bet gan diezgan pieklaiga naudas summa, parekinot cik gadus vins tika atbalstits, iznak loti solids budzets.
Runasim atklati Informacija nak no otra cilveka kas studeja ar stipendiju un bija no Cesim, atklati pateica,Mikelis nevar un ari pats saprot,ka nebus profesionals,to atklati nevienam vins neteiks sobrid,bet visiem tas ir skaidrs

     [+] [-]

, 2014-10-25 22:38, pirms 9 gadiem
Un aizbrauks, uzspēlēs vienu maču, zaudēs un sapratīs, ka vēl daudz jātrenējas. Ja ir talants un skils, tad ar laiku rezultāts būs. Tāpat jau uz dullo neko nevinnēs, arī ne čelendžeros. Protams, gadās visādas apstākļu sakritības, bet mans points ir tāds, ka - ja šobrīd varēšana aprobežojas ar vienu fjūčeru titulu/finālu gadā, tad par īsu ir. Reitings vairumā gadījumu tomēr atspoguļo spējas.

Nevis esmu negatīvs, bet reāli skatos uz lietām. Par Gulbi neatkārtošos vēlreiz. Redzēs, kas būs jūnijā...

Kas attiecas uz Aļonu - viņai ir milzīgs potenciāls, pats redzu Top 10 nākotnē. Būtībā jau tagad ir gatava WTA 1. kārtas paņemt kādos švakākos turnīros. Bet viņai ir daži mīnusi, kuri ar laiku var vairs nebūt mīnusi. Pieredzes trūkums un nestabilitāte ir lietas, kas var mainīties uz labo pusi. Spēles ziņā trūkumi ir serve un forehand + bieži vien pārāk avantūrisks teniss iegāž. Ir reizes, kad vajag nospēlēt vienkāršāk un efektīvāk, nevis jātrako. Bet, ja visu saliks kopā, tad jābūt lielām lietām. Katrā ziņā tiks tālāk nekā Sevastova.

Diāna spēles ziņā pat ir tīri sakarīga (no abām pusēm var normāli uzsist, uzbrukumā spēlē un pati cenšas uzvarēt, nevis gaidīt dāvanas). Salīdzinot ar Aļonu, Diānai pietrūkst sportiskā niknuma un nav tik labas psiholoģiskās sagatavotības. Tāpēc arī šobrīd maļas pa 25k turnīriem un retu reizi kaut kur augstāk kādu spēli uzvar.

Tāds mans skatījums, kas, protams, var nesakrist ar citiem viedokļiem.

     [+] [-]

, 2014-10-25 22:53, pirms 9 gadiem
Ka redzams Juskas gadijuma ari vairaki fjucere tituli nav raditajs cik gatavs/negatavs kaut kam vairak esi. Podzus gadijuma si uzvara Deivisa kausa var iedot loti daudz, cerams ka ta ari bus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja