Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai Meksikā sezonas pirmais fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai Meksikā sezonas pirmais fināls
Diāna Marcinkeviča
Foto: Abierto de Tenis Juarez/Facebook

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča piektdien Viktorijā (Meksika) sasniedza pirmo finālu vairāk nekā gada laikā, līdz titula mačam tiekot ITF 25 000 līmeņa vienspēļu turnīrā.

Ar 6. numuru izliktā Marcinkeviča (#257) piektdien uzvarēja divus mačus pret reitingā zemāk esošām tenisistēm. Vispirms ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:2 apspēlēta Slovākijas tenisiste Šantala Skamlova (#459). Marcinkeviča abos setos sākumā nokļuva iedzinējos ar breiku, pēc tam uzvarot vairākus geimus pēc kārtas – 1. setā Latvijas pirmajai raketei no 2:4 četri geimi pēc kārtas, bet 2. setā no 1:2 pieci geimi pēc kārtas.

Pirmo maču Marcinkeviča nospēlēja pusdienlaikā, bet otro aizvadīja pievakarē un guva vēl vienu uzvaru divos setos, ar 6:4, 7:5 sarūgtinot mājinieci Anu Sofiju Sančesu (#289). Ar abām piektdienas pretiniecēm Marcinkeviča iepriekš nebija tikusies.

Finālā, kas notiks plkst. 3:30 naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika, Marcinkeviča sacentīsies ar 16 gadus veco Spānijas sportisti Paulu Badosu Hibertu (#461). Viņas kontā ir viens ITF sērijas tituls, pagājušajā gadā uzvarot ITF 10 000 līmeņa turnīrā. Ar tikšanu līdz finālam Marcinkeviča nopelnīja 30 reitinga punktus, čempionei pienāksies 50.

Marcinkevičai būs pirmais fināls vairāk nekā gada laikā – pēdējais titula mačs Diānai bija pagājušā gada 1. septembrī, kad viņa Flērusā zaudēja Arančai Rusai. Marcinkevičai ITF finālos 3-5 bilance. Diānai līdz šai nedēļai šogad nevienā turnīrā nebija tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Turnīrs Meksikā notiek uz "hard" seguma.

     [+] [-]

, 2014-10-25 10:29, pirms 9 gadiem
jāņem tituls un jāturpina augt, jo neticas, ka šis ir Diānas līmenis, kurā viņa iestrēgusi.

     [+] [-]

, 2014-10-25 21:39, pirms 9 gadiem
Saucam savas tenisistes kā vēlamies - vai vadošā, vai pirmā rakete, vai Latvijas labākā tenisiste. No tā nekas nemainās un neuzlabojas, ja servējot nevar normāli dabūt bumbiņu tīkla otrā pusē, un jāmokās ar nepārtrauktiem breikiem. Pasaulē deviņām tenisistēm reģistrēta serve 200 km/st un vairāk. Pie tam šajā sarakstā Serēna, kuru daudzi vēlas pieskaitīt vīriešiem, ir tikai trešā, bet viņas kalsnā māsa ieņem godpilno otro vietu. Gulbja vieta tūrē arī lielā mērā pateicoties labai servei. Nadals savu ļoti viduvējo servi 180 - 190 km/st kompensē ar ātrām kājām, izcilu tehnisko un fizisko sagatavotību.