Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Sabaļenkas duets zaudē otrās kārtas mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Sabaļenkas duets zaudē otrās kārtas mačā
Aļona Ostapenko
Foto: EPA/Scanpix

Aļonai Ostapenko pirmais dubultspēļu turnīrs kopā ar Baltkrievijas pirmo raketi Arinu Sabaļenku beidzās ar zaudējumu Uhaņas "Premier 5" turnīra 2. kārtā, kur viņas ar 4:6, 2:6 zaudēja Japānas un Ķīnas duetam Šuko Aojama/Lidzija Marozava.

WTA dubultspēļu ranga 41. vietā esošā Aļona Ostapenko ar 59. pozīcijas īpašnieci Arinu Sabaļenku aizvakar 1. kārtas mačā ar 6:3, 6:2 sagrāva dalītu 14. vietu ieņemošo Slovēnijas un Spānijas duetu Andreja Klepača/Marija Hosē Martinesa Sančesa. Šodien citas dubultspēlēs specializējošas tenisistes pieveikt neizdevās. 35. vietā esošā Aojama un 48. vietā esošā Marozava agresīvās sāncenses pieveica ar veiksmīgu spēli pretuzbrukumos un sekmīgām darbībām pie tīkla.

Ostapenko Uhaņas dubultspēļu turnīrā piedalījās otro reizi. Debijas turnīrs 2016. gadā beidzās pēc nospēlētiem tikai četriem geimiem, kad viņa ar Simonu Halepu izstājās mačā pret tā laika "US Open" čempionēm Betāniju Mateku-Sendsu un Luciju Šafāržovu – 1:3. Ostapenko Halepai ar bumbiņu trāpīja pa kreiso ausi, Rumānijas tenisiste nolēma neturpināt maču. Šogad sasniedzot 2. kārtu, Ostapenko nopelnīja 105 punktus.

Ostapenko uzvarējusi trīs WTA dubultspēļu turnīros – 2017. gadā "Premier 700" turnīros Sanktpēterburgā (ar Alicju Rosolsku) un Štutgartē (ar Rakeli Atavo) un šogad "Premier 5" turnīrā kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski.

Mārtiņš Podžus (ATP 469.) Stokholmas "Futures 25 000" turnīra pirmajā cīņā uz "hard" seguma hallē ar 6:4, 6:3 uzvarēja 17 gadus veco mājinieku Gustafu Strēmu, kuram tā ar "wild card" palīdzību bija debijas spēle "Futures" pamatturnīros. Viņš pagājušajā gadā divreiz piedalījās kvalifikācijas sacensībās (0-2). Podžus šogad otro reizi piedalās "Futures 25 000" kategorijas turnīrā, pirmais bija aprīlī Madridē, kur zaudējums 1. kārtā. Sākot ar 2019. gadu, ATP rangam būs derīgi tikai "Futures 25 000" vai augstākā līmeņa turnīros iegūtie punkti. Par vienas kārtas pārvarēšanu pienākas viens punkts.

Alise Čerņecka Antaljas ITF 15 000 turnīrā uz "hard" seguma ar 6:2, 6:4 uzvarēja rangā vēl nebijušo 18 gadus veco rumānieti Luminitu Tutunaru, pārtraucot deviņu zaudējumu sēriju pamatturnīros! Alisei tā ir arī tikai otrā uzvara šogad (2-9), pirmo gūstot savā sezonas pirmajā mačā tādas pašas kategorijas turnīrā Šarmelšeihā. Neskatoties uz garo zaudējumu sēriju, 17 gadus vecā Čerņecka šonedēļ sasniedza jaunu rekordu WTA rangā, pakāpjoties uz 999. vietu. Turcijā nopelnīts viens reitinga punkts.