Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis un Marcinkeviča uzvar "Challenger" dubultspēļu turnīros

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis un Marcinkeviča uzvar "Challenger" dubultspēļu turnīros
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.by

Miķelis Lībietis svētdien otro reizi uzvarēja "Challenger" dubultspēļu sacensībās, triumfējot Kolumbusā, bet Diāna Marcinkeviča Senmalo izcīnīja karjeras nozīmīgāko ITF dubultspēļu titulu.

Lībietis Kolumbusā spēlēja kopā ar ASV tenisistu Denisu Novikovu, un viņi finālā divu neizsēto komandu mačā ar rezultātu 7:5, 7:6(4) pieveica Kanādas duetu Filips Besters/Pīters Polanskī. Cīņa līdzīgi ritēja pirmajos 10 geimos, kuros breiku nebija. Kanādas tenisisti no 5:5 savu servi zaudēja trīs reizes pēc kārtas.

Visi breiki notika ļoti vienkārši – Miķelim ar pārinieku precīza spēle uzņemšanā, bet pretinieki svarīgos brīžos kļūdījās gan spēlē pie tīkla, gan uz gala līnijas. Tā tika iegūts seta un 3:0 jeb šajā gadījumā dubultbreika pārsvars. Apbrīnojamā veidā tas tika zaudēts, un abas reizes neveiksmīgajā geimā servēja Lībietis.

Pretinieki abus breikus ieguva identiski. Latvijas un ASV komandai gan ceturtajā (3:1), gan astotajā geimā (4:4) pie rezultāta 15:40 izdevās atspēlēt pirmo breikbumbu, bet nākamās breikbumbas izspēlē kļūdījās Lībietis, pirmajā reizē netrāpot "forehand", bet otrajā reizē pie tīkla kļūdoties ar "volley" sitienu.

Lībietis vāji servēja arī 12. geimā, kad viņam pie rezultāta 5:6, "vienādi" izšķirošā punkta izspēlē nācās atspēlēt setbumbu. Lībietis ļoti svarīgā brīdī trāpīja spēcīgu pirmo servi, nodrošinot taibreiku. Tajā tieši Miķelis bija līderis, savai komandai nopelnot abus minibreikus. Lībietis divreiz teicami nospēlēja uzņemšanā, izkārtojot savai komandai vieglus uzbrukumus pie tīkla. Šoreiz pārsvars tika nosargāts, svinot uzvaru gan mačā, gan visā turnīrā, kas tika sākts ar sacensību pirmā dueta Sems Grots/Ostins Krajičeks pieveikšanu (6:4, 3:6, 10:3).

Lībietis izcīnīja otro "Challenger" dubultspēļu titulu. Pirmais bija 2014. gada novembrī Noksvilā, kur viņš triumfēja kopā ar amerikāni Hanteru Rīsi, arī toreiz uzvarot turnīrā ar 50 000 dolāru balvu fondu un spēlējot uz "hard" seguma telpās. Uzvara Kolumbusā dod 80 reitinga punktus un 1550 dolārus. Atgādinām, ka vienspēlēs Lībietis tika līdz ceturtdaļfinālam, kas viņam šāda līmeņa sacensībās izdevās pirmoreiz.

Diāna Marcinkeviča kopā ar Maķedonijas tenisisti Linu Gjorčesku triumfēja Senmalo ITF 50 000 sērijas turnīrā (būtībā tas pats, kas vīriešiem "Challenger"), un uz Francijas māla notikušajā finālā divu neizsēto komandu mačā ar rezultātu 3:6, 6:3, 10:8 pieveica Rumānijas duetu Aleksandra Kadantu/Žakelīna Dina Kristiāna. Diāna ar pārinieci 1. setu zaudēja no breika pārsvara, bet supertaibreikā izsēts trīs punktu pārsvars (8:5), nedaudz vēlāk tomēr nodrošinot uzvaru, jo izdevās paņemt mača pēdējos divus punktus.

Marcinkeviča Senmalo ieguva sezonas pirmo ITF dubultspēļu titulu, kas viņai ir karjeras 18. tituls ITF līmenī. Jāuzsver, ka tas viņai ir arī karjeras nozīmīgais tituls dubultspēlēs, jo pirmoreiz izdevās uzvarēt augstākā līmenī par ITF 25 000, kur viņai ir astoņi tituli. Par uzvaru Francijā pienākas 100 reitinga punkti un 1393 dolāru prēmija.

     [+] [-]

, 2016-09-25 21:08, pirms 8 gadiem
malači. vismaz dubultspēlēs šonedeļ būs labs kāpums.