Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai uzvara Vācijā, Gulbei panākums Igaunijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai uzvara Vācijā, Gulbei panākums Igaunijā
Laura Gulbe
Foto: Tenis Portugal

Pirmdiena veiksmīga ITF turnīros bija Diānai Marcinkevičai un Laurai Gulbei, kamēr Artūrs Lazdiņš piedzīvoja kārtējo zaudējumu "Futures" līmenī, turklāt šoreiz neuzvarēja nevienā geimā.

Ranga 368. vietā esošā Marcinkeviča Horbas ITF 25 000 kvalifikācijas 1. kārtas mačā ar 6:4, 3:6, 7:6(1) pieveica Horvātijas tenisisti Ivu Primoraču (WTA 602.). Lai iekļūtu māla sacensību pamatturnīrā, otrdien nepieciešama uzvara pār Argentīnas tenisisti Viktoriju Bosio (WTA 408.).

Laura Gulbe (WTA 1055.) Pērnavas ITF 10 000 turnīra 1. kārtā ar rezultātu 4:6, 6:3, 6:1 pieveica ranga 1140. vietā esošo Krievijas tenisisti Eļinu Ņepļiju, nopelnot vienu reitinga punktu. Gulbe 1. setā četras reizes zaudēja servi, esot spiesta atspēlēties un kortā pavadīt divarpus stundas. Gulbe Pērnavā spēlēja arī kvalifikācijā, kur, būdama izlikta ar pirmo numuru, aizvadīja tikai vienu maču, tajā zaudējot tikai piecus geimus.

Latviju pamatsacensībās pārstāvēs arī Adrija Runča (izgāja kvalifikāciju) un Anastasija Homutova (saņēma "wild card"). Kvalifikācijā jau 1. kārtā zaudēja Anna Ozerova un Denīza Marcinkeviča, bet līdz 2. kārtai, kas bija priekšsacīkšu fināls, tika Sonja Oļesova un Anna Marija Bukina, kura zaudēja Runčai.

Pērnavā notiek jauktais turnīrs uz māla seguma, kur vīriešu sacensībās pirmais no mūsējiem startēja Artūrs Lazdiņš (ATP 1336.), apaļas stundas laikā ar 0:6, 0:6 zaudējot Itālijas tenisistam Klaudio Fortunam (ATP 506.). Lazdiņam tas ir jau sestais zaudējums pēc kārtas "Futures" pamatturnīros, kā arī desmitā neveiksme pēdējās 12 cīņās.

Pamatturnīrā spēlēs arī Miķelis Lībietis (ATP 474.) un Mārtiņš Podžus (ATP 771.), turklāt abi 1. kārtā sacentīsies savstarpējā duelī. Kvalifikācijā startēja trīs mūsējie, bet neviens pamatturnīru nesasniedza. Vistālāk tika 17 gadus vecais Artūrs Kuļibaba, kurš savā ITF debijā zaudēja kvalifikācijas 3. kārtā jeb šajā gadījumā finālā, bet 2. kārtā izstājās Rihards Emuliņš un Toms Sutris, kurš no 1. kārtas bija brīvs, tādējādi Igaunijā palika bez uzvarām.

     [+] [-]

, 2016-07-26 10:07, pirms 8 gadiem
Jā, ne vārda par nopelnītajiem punktiem. Domāju, ka Bērziņš divus eiro makā skaita un tie ir nozīmīgi.