Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča zaudē ITF kvalifikācijas finālā Francijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča zaudē ITF kvalifikācijas finālā Francijā
Diāna Marcinkeviča. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča pirmdien nespēja kvalificēties Makonas ITF W25 pamatturnīram, zaudējot 2. kārtā jeb finālā.

No šīs sezonas ITF turnīri notiek vienas nedēļas ilgumā. Proti, kvalifikācija sākas nevis iepriekšējās nedēļās nogalē, bet gan attiecīgā turnīra pirmdienā. Tāpēc kvalifikācijas turnīros vienā dienā jāizspēlē viens vai divi mači.

WTA ranga 272. vietā esošā Diāna Marcinkeviča šodien pirmajā mačā ar 6:3, 6:2 sagrāva Francijas tenisisti Manonu Arkanžiolī (WTA 341.), bet otrajā cīņā ar 6:3, 3:6, 7:10 zaudēja Spānijas pārstāvei Kristinai Buksai (WTA 313.), kuru bija pieveikusi abos iepriekšējos mačos. Diāna tuvojās 3-0 bilancei pret Buksu, taču zaudēja pēc būšanas vadībā ar setu un breiku (6:3, 2:0).

Tiekot līdz kvalifikācijas finālam, Marcinkeviča nopelnīja vienu reitinga punktu. Viņai vienspēlēs vēl paliek laimīgās zaudētājas cerība, bet dubultspēļu turnīrā Diāna spēlēs kopā ar Bulgārijas tenisisti Isabellu Šiņikovu. Makonas turnīrs notiek uz "hard" seguma telpās.

Antaljas W15 turnīrā uz māla seguma Latvijai divas tenisistes pamatturnīrā – ar reitingu iekļuva Daniela Vismane (WTA 648.), bet Kamilla Bartone pie spēlēšanas tiks, būdama viena no divām labākajām juniorēm ar tādu privilēģiju.