Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai dubultspēļu tituls sezonas pirmajā ITF turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai dubultspēļu tituls sezonas pirmajā ITF turnīrā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča kopā ar Polijas spēlētāju Katažinu Piteru uzvarēja Altenkirhenes ITF 25 000 turnīrā, kur svētdien plānotais fināls nenotika pretinieču atteikšanās dēļ.

Marcinkeviča kopā ar bijušo ranga pirmā simtnieka tenisisti Piteru šonedēļ uzvarēja trijos mačos – 1. kārtā 6:4, 6:4 uzvara pār Vāciju pārstāvošajām māsām Taisiju un Janu Mordergerēm, 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā 7:5, 6:0 panākums pret Uzbekistānas un Gruzijas duetu Akgula Amanmuradova/Sofija Šapatava un visbeidzot pusfinālā atspēlēšanās pret Turcijas un Lielbritānijas pāri Aila Aksu/Harieta Dārta – 3:6, 6:2, 11:9. Diāna ar pārinieci šajā mačā supertaibreikā atspēlēja vienu mačbumbu.

Ar ceturto numuru izliktajam Marcinkevičas un Piteras duetam finālā bija plānota tikšanās ar turnīra pirmo izsēto komandu Valentini Gramatikopulu/Marina Zaņevska, taču Grieķijas un Beļģijas tenisistes no mača atteicās.

Līdz ar to Marcinkevičai un Piterai triumfs paklāja seguma turnīrā, ar titula iegūšanu nopelnot 50 reitinga punktus. Marcinkevičai Vācijā šonedēļ bija sezonas pirmais ITF turnīrs, līdz šim šogad nospēlējot tikai divas dubultspēlēs Latvijas izlases sastāvā "Fed Cup" mačos Tallinā.

Marcinkeviča šonedēļ ieguva 26. ITF dubultspēļu titulu. Diānai pērn bija atkārtots vienas sezonas rekords ar sešiem dubultspēļu tituliem. Tikpat viņa izcīnīja arī 2012. gadā.

     [+] [-]

, 2018-02-26 18:47, pirms 6 gadiem
Šonedēl, visticamāk, notiks duelis starp mūsu 3. un 4. numuru. Diānai tik jāuzvar, Daniela to jau ir izdarījusi.