Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks sasniedz pamatturnīru, Žgunam vajag vēl vienu uzvaru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lejnieks sasniedz pamatturnīru, Žgunam vajag vēl vienu uzvaru
Kārlis Lejnieks
Foto: Romualds Vambuts

Cīņas dažādos „Future” tenisa turnīros turpina Latvijas tenisisti. Tā Kārlis Lejnieks, gūstot divas uzvaras, iekļuvis Gvatemalā notiekošā turnīra pamatsacensībās (bez kvalifikācijas tur bija ticis Deniss Pavlovs), bet Adrianam Žgunam pagaidām izdevies gūt trīs no nepieciešamajām četrām uzvarām, lai tiktu pamatturnīrā ASV pilsētā Tamarakā.

Adrians Žguns (ATP 545.) cīņas Tamarakas „Future” kvalifikācijā uzsāka jau piektdien – lai tiktu pamatturnīrā jāpārvar četras kārtas. Kvalifikācijā Adrians ir galvenais favorīts, ko pagaidām pratis pierādīt. Pirmajā spēlē ar 6:2, 6:1 tika uzveikts čehs Martins Prikrils (ATP 1503.), otrajā ar 6:1, 6:0 vēl viens čehs Pavels Vanis (ATP rangā neatrodas), bet aizvadītajā naktī tikai trijos setos Žguns tika galā ar austrieti Bastianu Trinkeru (ATP 1745.) - 4;6, 6:4, 6:3. Izšķirošajā spēlē par iekļūšanu pamatturnīrā viņa pretinieks būs mājinieks Markuss Fjūgeits (ATP 772.).

Tikmēr Kārlis Lejnieks (ATP 955.) un Deniss Pavlovs (ATP 825.) devušies uz Gvatemalu, kur norisinās līdzīgs „Future” turnīrs ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Dalībnieku sastāvs tajā gan ir vājāks, tādējādi Pavlovam uzreiz izdevās iekļūt pamatturnīrā, kur par viņa pirmo pretinieku kļuvis amerikānis Konors Poloks (ATP 791.). Tikmēr Lejnieks turnīru uzsāka caur kvalifikāciju, kurā apspēlēja divus rangā neesošus sportistus – salvadorieti Sebastianu Moreno ar 6:2, 6:0, bet Maiklu Diasu no Gvatemalas ar 6:3, 6:4. Kārļa pirmais sāncensis pamatsacensībās arī būs no Gvatemalas – Kristofers Diass-Figuroja (ATP 788.). Dubultspēļu sacensībās Latvijas tenisisti šoreiz nestartēs.

ITF sērijas turnīrā Vācijas pilsētā Kārstā startējusi 16 gadus vecā Adrija Runča. Kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē pret Anni Gēlenu no Nīderlandes viņai gan zaudējums ar 6:2, 2:6, 2:6.

Izmantotie resursi:
itftennis.com

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 09:37, pirms 14 gadiem
Adrija Runča? Jauki, būs vēl viens vārds, kam sekot līdzi