Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Stabiņš un Emuliņš iekļūst Tartu "Futures" turnīra 2. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stabiņš un Emuliņš iekļūst Tartu "Futures" turnīra 2. kārtā
Krišjānis Stabiņš
Foto: tenisoakademija.lt

Pirmdien Tartu "Futures" pamatturnīra 1. kārtas barjeru pārvarēja divi Latvijas tenisisti – Krišjānis Stabiņš un Rihards Emuliņš, turklāt pēdējam 29 gadu vecumā izdevās gūt karjeras pirmo uzvaru "Futures" pamatsacensībās vienspēlēs.

Stabiņš vienīgais no mūsējiem Tartu pamatturnīrā iekļuva bez kvalifikācijas spēlēšanas. Proti, viņam bija pietiekami labs reitings. Krišjānis 990. vietā atradās gan laikā, kad pieteicās turnīram, gan arī šodien. Tā viņam ir rekordpozīcija.

Stabiņš pirmajā mačā ar rezultātu 6:4, 7:6(3) pieveica 18 gadus veco Nīderlandes tenisistu Bārtu Stīvensu (ATP 1383.). Stabiņš 1. setā izmantoja tikai vienu no astoņām breika iespējām, bet pats atspēlēja abas breikbumbas. Savukārt 2. setā breika iespēju nebija.

Nozīmīgu uzvaru guva Rihards Emuliņš, kurš divu kvalifikāciju izgājušo tenisistu mačā ar rezultātu 7:5, 6:1 pieveica Somijas tenisistu Pauli Partinenu. Emuliņš 1. setā uzņemšanā pie rezultāta 4:5 atspēlēja divas setbumbas, kopš tā brīža uzvarot astoņos geimos pēc kārtas! Emuliņam tā ir pirmā uzvara (1-6) "Futures" pamatturnīros vienspēlēs. Tas nozīmē iegūt vienu reitinga punktu.

18 gadus vecais Toms Sutris zaudējis visus deviņus "Futures" kvalifikācijas mačus, bet, pateicoties laimīgā zaudētāja statusam, Igaunijā saņēma otro iespēju un debitēja pamatturnīros. Pirmais mačs šajā līmenī beidzās ar pamatīgu sagrāvi pret savu igauņu vienaudzi Oskaru Lusti (ATP 1640.) – 0:6, 1:6. Vienīgais geims iegūts uzņemšanā. Sacensības Tartu notiek uz paklāja seguma.

     [+] [-]

, 2016-10-24 15:17, pirms 7 gadiem
Tūristi, labi ka Tartu

  -2 [+] [-]

, 2016-10-24 15:48, pirms 7 gadiem
mums ir vareni grandi. ap pirmā tūkstoša robežu rangā nav tik vienkārši tikt jautājums ar kādu mērķi tiek spēlēts? tāpat pabumboties vai kaut kad nākotnē tikt TOP 700?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-24 18:51, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: mums ir vareni grandi. ap pirmā tūkstoša robežu rangā nav tik vienkārši tikt jautājums ar kādu mērķi tiek spēlēts? tāpat pabumboties vai kaut kad nākotnē tikt TOP 700?
Tapēc, ka cilvēkiem patīk tas, ko viņi dara. Ne visu var izmērīt prize money un rankinga, puis