Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko zaudē ITF dubultspēļu pusfinālā Francijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko zaudē ITF dubultspēļu pusfinālā Francijā
Aļona Ostapenko
Foto: Ashley Marshall/usopen.org

Aļona Ostapenko, spēlējot pārī ar savu vienaudzi Anhelinu Kaļiņinu (17, Ukraina), piektdien piedzīvoja zaudējumu Poatjē ITF 100 000 dubultspēļu turnīra pusfinālā, divos taibreikos ar 6:7(3) un 6:7(5) zaudējot Polijas un Ukrainas pārim Katažina Pitera/Marina Zaņevska. Tikmēr Diāna Marcinkeviča turpina startu lietainajā Viktorijā, Meksikā sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Ostapenko paliek soļa attālumā no dubultspēļu fināla Francijā

Ostapenko sākotnēji Poatjē dubultspēlēs nebija plānots piedalīties, taču abas ar Kaļiņinu (abas zaudēja vienspēļu kvalifikācijā), tika pie iespējas uzspēlēt, jo no dalības atteicās cits pāris. Un šī iespēja tika izmantota lieliski, jo divu uzvaru gūšana ļāva tikt pie 50 reitinga punktiem.

Ostapenko un Kaļiņina otrdien 1. kārtā ar 6:3, 6:3 pieveica labi zināmās Viržīniju Razano un Aleksandru Dulgeru, bet ceturtdien ar 7:6(3), 6:2 apspēlēja arī Džoiju Barbjēri un Terēzu Smitkovu.

Šodien pusfinālā iespējas bija abos setos, taču izšķirošajos brīžos pievīla precizitāte. 1. setā Latvijas un Ukrainas komandai bija 5:3 pārsvars, taču Ostapenko nespēja izservēt setu, savā serves geimā neuzvarot nevienā izspēlē. Nākamajā geimā uzņemšanā bija setbumba, taču Pitera to atspēlēja. Savukārt 2. setā Ostapenko ar Kaļiņinu atspēlējās no 1:4, pēdējos divos serves geimos pirms taibreika novērsa vairākas mačbumbas, bet taibreikā nespēja nosargāt 4:1 pārsvaru.

Ostapenko nākamais turnīrs paredzēts jau rīt, kad sāksies Nantes ITF 50 000 sacensību kvalifikācija.

Marcinkevičai ceturtdaļfināls lietainajā Meksikā

Viktorijas ITF 25 000 sērijas turnīrs šonedēļ lietus dēļ sanācis ļoti saraustīts. Marcinkevičai (#257) ceturtdien bija paredzēts aizvadīt nepilnas četras spēles, taču sanāca nospēlēt tikai dažus geimus. Diāna vienspēļu sacensību 2. Kārtas mačā ar 0:6, 7:5, 6:2 pārspēja mājinieci Viktoriju Rodrigesu (#368). Viņa pirms gada uzvarēja Viktorijā, kad turnīram bija ITF 15 000 statuss.

Latvijas pirmā rakete bija tuvu zaudējumam, taču spēja atspēlēt seta un breika deficītu. Cīņa trešdien lietus dēļ tika pārtraukta pie rezultāta 2:1 izšķirošajā setā. Mačam atsākoties, Marcinkeviča zaudēja tikai vienu geimu, kas bija ar pašas servi. Diānai dažas kļūdiņas un geims pabeigts ar dubultkļūdu. Uzņemšanā iespēju netrūka, tās arī tika izmantotas.

Ar 6. numuru izliktajai Marcinkevičai ceturtdaļfinālā dažas stundas vēlāk bija jātiekas ar Slovākijas tenisisti Šantalu Skamlovu. Viņa 2. kārtā izslēdza sacensību pirmo raketi Mariju Irigojenu (#170). Skamlova pašreiz reitingā atrodas 459. vietā, bet augstāk par 386. vietu nav tikusi. Diāna pret viņu iepriekš nebija spēlējusi, bet pirmā tikšanās lietus dēļ tika pārcelta uz šodienu (sākums 20:00). Marcinkeviča uzvaras gadījumā šodien spēlēs arī pusfinālu.

Dubultspēļu turnīrā Marcinkeviča tā arī nenospēlēja nevienu maču. No 1. kārtas viņa kopā ar vienspēlēs uzveikto ungārieti Sabinu Slavikoviču bija brīvas, jo no mača atteicās Argentīnas pāris Sofija Blanko/Nadja Podoroska. Toties uz pusfinālu Marcinkeviča nevarēja pretendēt, jo prom no turnīra norises vietas bija jādodas Slavikovičai, kura Marcinkevičai vienspēlēs zaudēja nedēļas sākumā. Lietus dēļ turnīra programmā radīto nekārtību tika atcelts vēl viens dubultspēļu ceturtdaļfināls. Labāko astoņnieka sasniegšana Marcinkevičai ļāvusi iegūt deviņus reitinga punktus.