Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Latvija pret titulēto Zviedriju. Cīņa par vietu Deivisa kausa 1.grupā

Latvija pret titulēto Zviedriju. Cīņa par vietu Deivisa kausa 1.grupā
Pirmajā dienā Latviju pārstāvēs brāļi Podžus
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Šodien ar pirmajām divām vienspēlēm Zviedrijas pilsētā Jenčepingā startēs Deivisa kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas 1.grupas duelis starp mājiniekiem un Latvijas komandu. 16:00 kortā dosies Eliass Imers un Mārtiņš Podžus, bet pēc viņiem Kristians Lindels un Jānis Podžus. Sestdien dubultspēle, bet svētdien atlikušās divas vienspēles.

Šajā gadā Deivisa kausa izcīņas lielākā intriga, protams, ir čempionu noskaidrošana. Fināls no 21. līdz 23. novembrim notiks Lillē, kurā tiksies Francijas un Šveices izlases. Bet vēl divas Deivisa kausa cīņas gaidāmas šajā nedēļas nogalē - abi dueļi par vietas saglabāšanu 1.grupā. Āzijas/Okeānijas grupā tiksies Jaunzēlandes un Taivānas komandas, bet Zviedrijā viesosies Latvijas komanda.

Gan mūsu komandai, gan Zviedrijai šajā sezonā ir pa diviem zaudējumiem, kas arī liek aizvadīt pēdējo izšķirošo dueli. Februārī mūsu izlase ar 0:5 zaudēja Slovākijā, bet septembrī ar 1:4 mājās tika zaudēts Austrijai. Tikmēr zviedri ar 1:4 mājās zaudēja Ukrainai, bet ar 1:3 (pēdējo maču nespēlēja) piekāpās Rumānijai. Deivisa kausa rangā Latvija pašlaik ir 42., bet Zviedrija 35.vietā.

Vēsturiski Zviedrijai ir ievērojami panākumi šajā tenisa turnīrā. Zviedri par čempioniem kļuvuši septiņas reizes, pēdējo no tām 1998. gadā. No 1981. gada, kad tika ieviests pašreizējais Deivisa kausa grupu sadalījums, Zviedrija praktiski visu laiku bijusi Pasaules grupas dalībniece. Izņēmums bija 2000. gads, kā arī pēdējās divas sezonas, kopš izlase palikusi bez spigtā līdera Robina Soderlinga. Interesanti, ka arī pērn zviedri bija spiesti spēlēt oktobrī par palikšanu 1.grupā. Toreiz mājās laimīga izglābšanās pret Dāniju (3:2, kaut pēc pirmās dienas 0:2).

Latvijai šis ir tikai trešais gads, kad spēlējam 1.grupā. Līdz šim mūsu izlasei vēl ne reizes nav izdevies grupā noturēties vismaz uz diviem gadiem pēc kārtas. Izkrišana uz zemāku grupu bija gan 2008.gadā, kad zaudējām Itālijai, gan 2010.gadā, kad piekāpāmies Polijai (abos gadījumos 2:3).

Arī šogad favorītu statusā Latvija nebūs. Komandai šoreiz nepalīdzēs izlases līderis Ernests Gulbis, tāpat aktīvās tenisista gaitas noslēdzis Andis Juška. Līdz ar to mūsu komandas sastāvs ir ļoti jauns. Vecākais komandas spēlētājs ir 22 gadus vecais Miķelis Lībietis, kuram seko dvīņu brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus (20 gadi), kā arī izlases debitants Mikus Losbergs (18). Gan brāļiem Podžus, gan Lībietim ir vairāku Deivisa kausa maču pieredze, bet šoreiz būs jāuzņemas līderu loma.

Zviedrijas komanda ir jauno un pieredzējušo spēlētāju apvienojums. Vienspēlēs izlasi pārstāvēs Kristians Lindels (22) un Eliass Imers (18), bet dubultspēlēs Roberts Lindšteds (37) un Johans Brunstroms (34). Lindšteds izlasei pievienojās tikai ceturtdien, jo bija zaudējis maču Bāzeles ATP sacensībās, līdz ar to no komandas izstumjot Izaku Arvidsonu.

Piektdien 16:00: Eliass Imers – Mārtiņš Podžus (viensviens.lv prognoze 1.31-3.60)

Ceturtdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka duelis tiks atkāts ar Eliasa Imera (ATP 237.) un Mārtiņa Podžus (ATP 574.) cīņu. Abi tenisisti pirms tam savā starpā nav spēlējuši. Kā viens, tā otrs šogad tika pie pirmajiem “Future” tituliem. Zviedra gadījumā titulu daudz varāk – kopumā pieci, kamēr Mārtiņš uzvarējis vienā, pirms pāris nedēļām triumfējot Vācijā. Eliasa gadījumā gan jāmin, ka visi tituli izcīnīti gada pirmajā pusē māla seguma kortos, kamēr Podžus bija labāks spēlējot telpās uz cietā seguma.

Sezonas otrajā daļā Imers izmēģinājis spēkus Challenger tūrē, divos gadījumos tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Tāpat viņa kontā ir viena ATP uzvara – Zviedrijas pilsētā Bostadē apspēlēts Mihails Kukuškins (6:3, 7:5).Tumšādainais zviedrs pagājušajā nedēļā spēlēja ar Stokholmas ATP sacensībās, taču 1.kārtā zaudēja francūzim Žeremija Šardī – 3:6, 4:6.

Piektdien pēc Imera un M.Podžus spēles: Kristians Lindels – Jānis Podžus (viensviens.lv prognoze 1.28-3.85)

22 gadus vecais Lindels (ATP 230.) ir dzimis Brazīlijā, tāpēc nav pārsteigums, ka labākos rezultātus arī viņš gūs māla seguma kortos. Karjeras laikā viņa septiņi “Future” vienspēļu tituli (visi uz māla), no kuriem četri šogad. Sezonas otrajā pusē arī viņš cīnījies “Challenger”turnīros, trijos tiekot līdz ceturtdaļfinālam, bet pagājušās nedēļas Stokholmas ATP turnīra pirmajā kārtā ar 4:6, 6:7(3) piekāpās Vācijas jamaikietim Dastinam Braunam.

Jāņa Podžus (ATP 772.) karjeras labākais sasniegums arī bijis uz māla – šogad “Future” turnīra fināls Igaunijā, taču Jānim itin labi patīk spēlēt uz cietajiem laukumiem, kur viņš var izmantot serves priekšrocības. Pret Lindelu mūsu sportists vēl nekad nav spēlējis.

Kā norādīja mūsu komandas kapteinis Kārlis Lejnieks, tad Jenčepingas tenisa korts ir ļoti ātrs, kas ir priekšrocība mūsu spēlētājiem. Pretiniekiem ir lielāka maču pieredze, tomēr Lejnieks nezaudēja optimismu pēc pirmās spēļu dienas ieraudzīt pozitīvu rezultātu. Jāpiemin gan, ka līdz šodienai nevienam no brāļem nav izdevies tikt kaut pie vienas uzvaras Deivisa kausā. Mārtiņam bilance vienspēlēs 0-5, bet Jānim 0-3.

Studentu pilsēta Jenčepinga Deivisa kausa izcīnu tenisā uzņem pirmo reizi. Pirms mēneša te norisinājās “Future” turnīrs. Ikdienā “Racketcentrum” hallē ir četri laukumi, no kuriem trīs šobrīd pārvērsti Deivisa kausa vajadzībām – centrālais laukums un tribīnes aptuveni 1000 skatītājiem. Diemžēl lielās šaurības dēļ zviedri atteikušies no TV translācijām – halle neatbilstot TV standartiem. Līdz ar to līdzjutējiem Latvijā un citur pasaulē nāksies sekot līdzi notikumiem Jenčepingā ar teksta tiešraides starpniecību. To sola nodrošināt Zviedrijas tenisa federācija. Ja tas nenotiks, tad par rezultāta izmaniņām un pavērsieniem spēlēs twitter kontā ziņos Sportacentrs.com pārstāvis Jānis Cīrulis (@ciiruls).

Latvijas komandas sastāvs (kapteinis Kārlis Lejnieks)

Vārds UzvārdsVecumsATP vienspēļu ranga vieta 24.oktobrī (rekords)ATP dubultspēļu ranga vieta 24.oktobrī (rekords)Bilance Deivisa kausā (vienspēles/dubultspēles)
Mārtiņš Podžus20574. (574.)917. (917.)0-5 / 0-0
Jānis Podžus20772. (750.)920. (920.)0-3 / 0-1
Miķelis Lībietis22- (677.)- (624.)0-3 / 2-0
Mikus Losbergs18- (-)- (-)0-0 / 0-0

Zviedrijas komandas sastāvs (kapteinis Fredriks Rosengrens)

Vārds UzvārdsVecumsATP vienspēļu ranga vieta 24.oktobrī (rekords)ATP dubultspēļu ranga vieta 24.oktobrī (rekords)Bilance Deivisa kausā (vienspēles/dubultspēles)
Kristians Lindels22230. (223.)489. (332.)1-0 / 0-0
Eliass Imers18237. (233.)706. (706.)1-3 / 0-0
Roberts Lindšteds37- (309.)18. (3.)0-3 / 10-3
Johans Brunstroms34- (377.)60. (31.)0-1 / 5-2

Spēļu secība

Nr.LaiksSpēle
1.Piektdien 16:00Eliass Imers – Mārtiņš Podžus
2.Piektdien pēc 1.spēlesKristians Lindels – Jānis Podžus
3.Sestdien 16:00Roberts Linšteds/Johans Brunstroms – Miķelis Lībietis/Miks Losbergs
4.Svētdien 14:00Kristians Lindels – Mārtiņš Podžus
5.Svētdien pēc 1.spēlesEliass Imers – Jānis Podžus

Izmantotie resursi:
daviscup.com


, 2014-10-24 13:04, pirms 10 gadiem
Praktiski izredžu nav nekādu.. Ja nu kaut kada veida nomocīs vienu uzvaru LIELISKI (Šodien) Atgriežamies pie nabagiem diemžēl.. Tur gan arī ir mūsu vieta, viens tenisists nevar būt par pamatu BAIGIEM rezultātiem, ja agrak vismaz bija Juska aktivs, Pavlovs kaut ko meginaja,Pats Lejnieks Cinijas,, Tad tagad ir tada bedre un ari redzam,ka nakamos 5-6gadus MUMS Nebus 100ieka spileris (nerunaju par EG)
, 2014-10-24 13:11, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: ..viens tenisists nevar būt par pamatu BAIGIEM rezultātiem...
Nu, varbūt BAIGIEM arī nevar, bet palikšanai 1 grupā var. Nu bet tas jau tikai tad ja izdomā spēlēt. Ja tikai runā tad jā, nevar.
, 2014-10-24 13:19, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: Praktiski izredžu nav nekādu.. Ja nu kaut kada veida nomocīs vienu uzvaru LIELISKI (Šodien) Atgriežamies pie nabagiem diemžēl.. Tur gan arī ir mūsu vieta, viens tenisists nevar būt par pamatu BAIGIEM rezultātiem, ja agrak vismaz bija Juska aktivs, Pavlovs kaut ko meginaja,Pats Lejnieks Cinijas,, Tad tagad ir tada bedre un ari redzam,ka nakamos 5-6gadus MUMS Nebus 100ieka spileris (nerunaju par EG)
Nu nu, spelet pirmaja grupa varetu, ja kundzini no top 100 izdomatu ari kadu vienspeli saja grupa aizvadit, par augstako grupu, pie baigas veiksmes ari tas butu iespejams, bet tas tiesam ari nebutu nepieciesams, runajot par nabagiem, tad istie nabagi mus sagaida vel grupu zemak, kas nav nemaz tik nereali (Bulgarija, Lietuva vel pavisam nesen pie siem speleja)
, 2014-10-24 13:30, pirms 10 gadiem
rediss77 rakstīja: Nu nu, spelet pirmaja grupa varetu, ja kundzini no top 100 izdomatu ari kadu vienspeli saja grupa aizvadit, par augstako grupu, pie baigas veiksmes ari tas butu iespejams, bet tas tiesam ari nebutu nepieciesams, runajot par nabagiem, tad istie nabagi mus sagaida vel grupu zemak, kas nav nemaz tik nereali (Bulgarija, Lietuva vel pavisam nesen pie siem speleja)
Es runaju par to,ka sodien zaudejot atgriezamies PIE Nabagiem! Nevar Ernestam parmest,no vienas puses, Vins parada cik dzilla p.. Mes Esam, saprotu,ka nav viegls sporta veids $ ziņā.. Bet paši jaunieši Treneri saka,ka pagaidam 5-6 gadus mums nebus neka.. Te ir jauzdod jautajumu vai Savickis var LABI darit 100 augsta ranga Darbus? Volejbola sefs Atis Sausnitis ar Brali Karli vai ka tur bija brala vards ir vairak izdarijusi tennisa laba neka Savickis!
, 2014-10-24 13:46, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: Es runaju par to,ka sodien zaudejot atgriezamies PIE Nabagiem! Nevar Ernestam parmest,no vienas puses, Vins parada cik dzilla p.. Mes Esam, saprotu,ka nav viegls sporta veids $ ziņā.. Bet paši jaunieši Treneri saka,ka pagaidam 5-6 gadus mums nebus neka.. Te ir jauzdod jautajumu vai Savickis var LABI darit 100 augsta ranga Darbus? Volejbola sefs Atis Sausnitis ar Brali Karli vai ka tur bija brala vards ir vairak izdarijusi tennisa laba neka Savickis!
Ko nozime paradija kur esam, kas tie par tekstiem, butu gruti iedomaties ka mums varetu but vairaki top 200 tenisisti. Tie pasi zviedri bez Soderlinga vel pagaidam ir vaaji, bet ar veselu Soderlingu iespejams butu elite. Tie ir kaut kadi mazvertibas kompleksi LV vai kas, labakie nespele un mes tikai sakam nevar neko parmest. Ar Gulbi mes speletu 1 grupa tik ilgi kamer vins pats speletu un butu top 30 speletajs, tas ir fakts, jo to cik labi izskatas dubultspele ar Mikeli mes jau esam redzejusi 2 reizes. Bet to cik zemu mes potenciali varam nokrist bez vismaz Juskas limena speletaja (kad vins bija stabili top 350) to LV teniss sen nav redzejis, varu atgadinat tas ir tad, kad spele grupa kur spele lidz 2 setu uzvarai.
, 2014-10-24 13:53, pirms 10 gadiem
Uz kāda seguma spēlēs Zviedrijā?
, 2014-10-24 14:01, pirms 10 gadiem
rediss77 rakstīja: Ko nozime paradija kur esam, kas tie par tekstiem, butu gruti iedomaties ka mums varetu but vairaki top 200 tenisisti. Tie pasi zviedri bez Soderlinga vel pagaidam ir vaaji, bet ar veselu Soderlingu iespejams butu elite. Tie ir kaut kadi mazvertibas kompleksi LV vai kas, labakie nespele un mes tikai sakam nevar neko parmest. Ar Gulbi mes speletu 1 grupa tik ilgi kamer vins pats speletu un butu top 30 speletajs, tas ir fakts, jo to cik labi izskatas dubultspele ar Mikeli mes jau esam redzejusi 2 reizes. Bet to cik zemu mes potenciali varam nokrist bez vismaz Juskas limena speletaja (kad vins bija stabili top 350) to LV teniss sen nav redzejis, varu atgadinat tas ir tad, kad spele grupa kur spele lidz 2 setu uzvarai.
Klau.. Klau.. Klau.. Vai kads majas? Bezvertiga saruna... P.S. Soderlings WTF? Kad vins aizvadija pedejo speli,, visiem jau sen zinams,ka ir beidzis karjeru
, 2014-10-24 14:12, pirms 10 gadiem
Segums - ljoti aatrs haards.. butiibaa uz betona jaaspeelee.. kaa te zviedri runaaja tad bijushas domas, ka jaapadara segums leenaaks lai vinjiem piemeerotaak, tomeer tas nav izdarits..
, 2014-10-24 14:16, pirms 10 gadiem
BET365 rakstīja: Praktiski izredžu nav nekādu.. Ja nu kaut kada veida nomocīs vienu uzvaru LIELISKI (Šodien) Atgriežamies pie nabagiem diemžēl.. Tur gan arī ir mūsu vieta, viens tenisists nevar būt par pamatu BAIGIEM rezultātiem, ja agrak vismaz bija Juska aktivs, Pavlovs kaut ko meginaja,Pats Lejnieks Cinijas,, Tad tagad ir tada bedre un ari redzam,ka nakamos 5-6gadus MUMS Nebus 100ieka spileris (nerunaju par EG)
Mums bez Gulbja, nav bijis ne top200, ne pirmā grupa, bet viens te runā par kādu bedri

Juška ar Pavlovu ir bijuši top200 dubultspēlēs, bet tas ir reāli gan Lībietim, gan brāļiem Podžus.

Ir arī diezgan reāli, ka Lībietis varētu tikt dubultspēlēs top100, ja atradīs labu partneri un vismaz viens no brāļiem tikt top200 vienspēlēs.

Šitā arī ir laba iespēja- pārbaudīt savu līmeni uz challenger līmeņa spēlētājiem, gan uz top- dubultspēļu pāri.
, 2014-10-24 14:49, pirms 10 gadiem
Cik zemu zviedri ir krituši... Vēl nemaz tik sen bija tenisa lielvalsts
, 2014-10-24 15:03, pirms 10 gadiem
Jāni kādas cerības tavuprāt, ir kāda iespēja šodien brāļiem aizķerties?
, 2014-10-24 15:21, pirms 10 gadiem
fake/ironija rakstīja: Jāni kādas cerības tavuprāt, ir kāda iespēja šodien brāļiem aizķerties?
es domaaju, ka iespeejas ir.. vismaz treninjos brachkas bija tieshaam labi.. speeles protams ir kaut kas cits, tomeer ir sajuutas, ka vienos vaartos te mums nebuus.. Arii pashi zviedri ar izgaaztaas kruutiim nestaigaa
, 2014-10-24 16:25, pirms 10 gadiem
lacis67 rakstīja: Cik zemu zviedri ir krituši... Vēl nemaz tik sen bija tenisa lielvalsts
Piekrītu. It kā attīstīta valsts, turklāt ar labu finansiālu bāzi un bagātām tenisa tradīcijām, bet pēc Soderlinga aiziešanas (?) nav neviena pat TOP-100. Kur jaunie? Visi jaunieši valstī nīkuļi? Vai arī Zviedrijā tagad tenisā dodās tikai tie, kas izbrāķēti hokejam? Katrā ziņā, pilnīgi nekā.
, 2014-10-24 17:21, pirms 10 gadiem
Mārtiņš paņēma pirmo setu taibreikā !
, 2014-10-24 17:24, pirms 10 gadiem
, 2014-10-24 18:29, pirms 10 gadiem
7:5 un 7:5 pirmie 2 setiu Mārtiņa labā.Jānotur
, 2014-10-24 18:34, pirms 10 gadiem
Mārtiņš paņēma otro setu arī ! Tagad tikai ir jānotur !
, 2014-10-24 18:42, pirms 10 gadiem
Breiks tresaja
, 2014-10-24 18:48, pirms 10 gadiem
Tīneidžeri no SC jau piešķiruši uzvaru ,laikam nezin ka 3 seti jāuzvar.
, 2014-10-24 18:54, pirms 10 gadiem
Un vel viens breiks, skatoties skaitlos zviedrs saluuzis...
, 2014-10-24 19:23, pirms 10 gadiem
5:5 Zviedri atgriežas cīņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-24 20:03, pirms 10 gadiem
Nenoturēja un pašu nobreikoja...
, 2014-10-24 20:07, pirms 10 gadiem
2:5
, 2014-10-24 20:11, pirms 10 gadiem
Tikmēr jaunais Coric ( Gulbi uzvarējušais) jau divreiz nobreikojis Nadalu un pirmajā setā vadībā ar 3:0
, 2014-10-24 20:14, pirms 10 gadiem
Tas ir vienkārši pi.zģec..
, 2014-10-24 20:35, pirms 10 gadiem
Coric 6:2 Nadal
, 2014-10-24 20:39, pirms 10 gadiem
Nu kā var tik nestabili spēlēt?? 5h ilgu cīņu tā pakāst..
, 2014-10-24 21:00, pirms 10 gadiem
Podzus ir atpakaļ spēlē. Tagad tik janobreiko!
, 2014-10-24 21:17, pirms 10 gadiem
Podzusam 3 macbumbas
, 2014-10-24 21:32, pirms 10 gadiem
Pie 7:8 divas macbumbas Podzusam
, 2014-10-24 21:32, pirms 10 gadiem
opā, ir uzvara labs , labs
, 2014-10-24 21:33, pirms 10 gadiem
JAAAAAAAAAAA
, 2014-10-24 21:35, pirms 10 gadiem
Nu kā var tik nestabili spēlēt?? 5h ilgu cīņu tā uzvarēt
, 2014-10-24 21:35, pirms 10 gadiem
Tūliņ Nadals ar zaudēs
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA
4

Ostapenko mēģinās otro reizi sasniegt Madrides "WTA 1000" trešo kārtu

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Pēc plkst. 13.30 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā cīnīsies pret spānieti Džesiku Bousasu.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.